Menu
Bermuda / Birlesik Krallik / Ingiltere / Karayipler

Bermuda Gezi Rehberi, Bermuda Gezilecek Yerler, Bermuda Adası Nerede

Bermuda Gezi Rehberi ve Bermuda Gezilecek Yerler

Bermuda’yi hep Bermuda Şeytan Üçgeni‘yle ozdeslestirmisizdir.  Adi korku salan Bermuda Adası Kuzey Karayiplerde yer alan, kesinlikle gezilip görülmeyi hakeden bir Ingiliz kolonisi.  Montserrat  da oldugu gibi Bermuda da bir Ingiliz kolonisi. Bermuda’ya nasil gidilir? Bermuda gezilecek yerler? Bermuda nerede? Bermuda nereye bağlı Iste Bermuda gezi rehberi.

Bermuda, Bermuda nerede

Bermuda Gezisinde gordugum guzel evler.

Bermuda’ya Nasil Gidilir? Bermudaya Vize Gerekir mi ?

Bermuda’ya sadece Amerika’dan, Kanada’dan  ve ana ulke Ingiltere’den gidilebiliyor. Ingiltere’den aktarmali olarak gitmek isterseniz Ingiliz Hava Yollarinin websitesini ziyaret etmeniz yeterli.  Ucuslarin sadece Amerika, Kanada ve Inglitere ile sinirli olmasindan dolayi   2009’a kadar T.C vatandaslarinin Bermuda’ya vizeye ihtiyaci yokken yapilan son duzenlemelerle Amerika’ya vizeniz varsa Bermuda’ya ozel bir vize almadan da gidebilirseniz. Ancak detaylar icin Ingiliz Konsolosluguna ya da bulundugunu ulkeye gore Ingiliz Yuksek Komiserligine vize icin danisin. Sözün özü Ingiltereye kimin ihtiyaci varsa artik Bermudaya da vizeye ihtiyaci var.

Bermuda Adası Nerede, Bermuda Nasil Bir Yer?

Bermuda,  pek cok kisinin sandiginin aksine Karayip adalarindan biri degil. Bermuda adası Kuzey Atlantikte  Amerika Birlesik Devletleri’nin  Massachusetts eyaletine yakin 130 tane kucuk adadan olusan yari bagimsiz bir ada.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim

Ingiltere’nin Denizasiri Kolonilerinden biri. Ingilliz kolonileri kendi iclerinde bagimsiz. Bu nedenle bir Ingiliz vatandasinin bile Bermuda’da yasama hakki olmadigi gibi Bermuda’da yasayip calisabilmek icin ozel izin almalari gerekiyor.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim

Ingiltere’in diger kolonilerine kiyasla Bankacilik sektorunun cok gelismis olmasindan dolayi Bermuda’da yasam standarti cok yuksek. Hic fakir, harabe ev gormedigim gibi her kasabasi ve sokagi cok temiz ve bakimli. Michael Douglas gibi unlulerin burada da evinin oldugunu soylemeden gecmeyeyim.

Bermuda Adasi,  volkanik kraterin cokmesiyle olusmus ve Bermuda’nin sekli  daha cok yarim ay seklini animsatiyor ve pek cok adaciktan olusuyor.

Bermuda’ya Ne Zaman Gidilir?

Kuzey Karayiplerde bulunan bu ada, diger Karayip adalarinda oldugu gibi bir tropikal cennet degil. Tam anlamiyla tropikal iklimin etkilerinin gorulmedigi Bermuda’da Aralik – Mart aylari arasi yagmurlu ve serin . Havanin sicak oldugu yaz aylarinda ise oteller ve ucak bileti fiyatlari gercekten yuksek. Kasim ayi icin uygun bir bilet buluyorum ve atliyorum ucaga.

Bermuda Gezilecek Yerler

1. Hamilton

Hamilton Bermuda’nin baskenti.  St George’s Town’dan sonra Bermuda’nin onemli tarihi yaapilarian ev sahipligi ediyor.

CF699506-64FA-4D25-AAE0-3A3D214B6F4D.jpeg

Bermuda’nin baskenti Hamilton.

Ucagim Bermuda’ya gec saatte vardi. Ne sansliyim ki kaldigim ziyaretci evinin sahibi aylar evvelinden  kalacagim evin cevresinde acik bir yer olmayacagini ve ilk gece icin yanimda yiyecek bir seyler getimem gerektigini bana email yollayarak soylemisti. Yanimda atistiracak bir seyler sabah icin cay- kahve goturdum. Ilk gun havaalanindan odama taksiyle gittim. Tabi seyahatin geri kalaninda taksi tutmaya hic de gerek yok keza toplu tasima cok uygun ve ucuz. ilk gecenin ardindan Baskent Hamilton’u gormek icin cok sabirsizdim. Sabah gun dogar dogmaz buldugum ilk vapurla Hamilton’a gittim.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler.JPG

Burasi bir zamanlar kolelerin adaya getirildigi noktaymis simdi ise park.

Baskent Hamilton’un ana caddesi Church Street’te pek cok dukkan ve restaurant var arka sokaklarda ise parklar var.  Church Street uzerinde Belediye Binasi ve Sanat Galerisi gormeye deger.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim

2. Elbow Plaji 

Karayiplerin diger bolgelerine gore daha serin olan Bermuda kumsallari ile unlu olmasa da. Bermuda’da gezilecek yerler listenize Elbow Beach- Elbow Plaji,  Pink Beach – Pembe Pilaj’larini eklemeyi unutmayin;

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim.jpeg

Elbow plaji ustunde  plajla adin tsiyan bir tane tatil koyu var. Kum gunes tatili planlamadigim icin burda konaklama fiyatlarina bakmadim Ancak gelmisken burada bir ogle yemegi yedim. Tatil koyu ile ilgili detayli bilgi Elbow Beach Resort’un resmi sitesinde bulabilirsin.

3. St George’s Town

St George Town Bermuda’nin ilk baskenti. Bu yuzden 17. ve 18.yiladan kalma binalarla bezeli. St Geroges Town hakli olark 2000 yilinda UNESCO‘nun korumasi altina alinmis bu tarihi kasaba.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim

Hamilton’dan 7 , 10 ve 11 numarali otobuslerle St George’s Town.

4. St Peter’s Kilisesi – St Peter’s Church

St Peter’s kilisesi kuzey bati yarikurde ki en eski kilise. Bu eski Ingiliz kilisesi gormeye deger. Kilisenin hemen arkasinda da eski bir bir mezarlik var.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim (1).jpeg

Kilisenin basamaklari ve ben. Bermuda Gezi Rehberi

5. Saint Catharine Kalesi – Fort St. Catherine

Tarihi kasabadan 10 dakika uzaklikta ise Saint Catharine Kalesi var. Kalenin eteklerinde guzel de bir de plaj yer aliyor. Bu plaj Ingilizlerin 1605 yilinda adaya ilk kez adim attigi nokta. Kale’nin icini gezmek isteyenlere hemen belirteyim burasi  haftasonlari acik degil.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim

6. Kristal Magarasi – Crystal Cave

St George’s Town’a yakin Crystal Cave – Kristal magarasi var. Vaktim olmadigi icin goremedim ama internetten gordugum kadariyla ilginc bir yer ve Bermuda’da mutlaka gorulmesi gereken yerlerden biriymis.

Bermuda’da Ulasim 

Bermudada toplu tasima vapurla ve otobuslerler saglaniyor.  Otobusler gittigi guzergaha gore farkli kasabalarin icinden gecerek biraz vakit alirken vapurlar sizi ayni mesafeye daha kisa surede goturuyor. Benim tavsiyem gidisinizi vapurla donusunusu ise otobusle yapmaniz boylece adayi daha iyi gorme sansiniz olur.

Gunluk sinirsiz biletlerden alabilirsiniz. Day Pass adi verilen bu biletler hem vapurlara hem de otobuslere belirtilen sure icerisinde istedginiz kadar binebiliyorsunuz.

Bermuda’da Nerede Kalinir ?

Oteller ve tatil koyleri inanilamaz derecede fiyatli .Hamiltondan biraz daha uzakta Guest House – Ziyaretci evleri var. Ben Salt Kettle Bolgesinde Greenbank Guest House’da kaldim.

Bermuda, Bermuda nerede, bermuda gezi rehberi, Bermuda gezilecek yerler, bermuda gezisi, nasil gezdim

Burasi vapur terminalinden sadece 2 dakika uzaklikta ve vapur her saate 1 kez geliyor ve Hamiltona da 10-15 dakikada variyorsunuz. Icinde kucuk bir mutfak ve disarida ise kucuk bir veranda var.

Bermuda’da Neler Yenir?

Pek cok restaurant secenegi var Bermudada . Baskent Hamiltonda , Italyan restaurantindan tutun da Ingiliz publarina kadar her turlu yiyecek icecek yer bulmak kolay. Fiyatlarsa uygun.  Eger menude deniz urunlerinde Local – Yerel kelimesi gecmiyorsa deniz urunleri buyuk ihtimalle Bermudada yakalanmamis demek .

Bermuda Fish Chowder – Bermuda Balik Corbasi adanin geleneksel yemegi . Ingiltere’dekinin aksine krema ile degil tomatesle yapiliyor  ve arzuya gore Black Rum ve Sherry Pepper ile servis ediliyor. Ben her gittigim yerde denedim ve cok begendim.

IMG_1926.JPG

Eger dusuk butce ile seyahat ediyorsaniz Hamiltonda The Market Place adi verilen supermarkette hot food counter yani sicak yemekler servis ediliyor kaplara istediginiz kadar ekleyerek agirligina gore oduyorsunuz. Sushi’den Cin yemegine, plavdan salataya kadar pek cok cesit yemek var.

IMG_1797.JPG

Umarim bir gun bir sekilde olunuz Bermuda’ya duser.

Iyi yolculuklar

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

7 Yorumlar

  • […] Bermuda Gezi Rehberi […]

    Yanıtla
  • Aykurt
    Eylül 20, 2018 at 11:06 am

    Çok güselmis ama bizim gibi manisada yasayan bir devlet memurunun gidebilecegi bir yer degil

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Eylül 23, 2018 at 1:31 pm

      sizde haklisiniz

      Yanıtla
  • berna baser
    Haziran 16, 2019 at 9:31 am

    Güzel bir yazi ama bazi fotolar gözükmüyor. Haber vermek istedim.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Haziran 16, 2019 at 9:32 am

      cok tesekkurler bena hahim. fartememisim duzeltecegim.

      Yanıtla
  • Özlem Soydan
    Aralık 23, 2020 at 4:41 pm

    Gerçekten çok şık, klas görünüyor… E İngiliz kolonisi…

    Yeterince paran yoksa… No loitering… Bekleme yapma! Adamlar daha ne desin? :)))

    Nefis… Ellerinize sağlık.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Aralık 23, 2020 at 6:24 pm

      Çok teşekkürler. Ben de öyle düşündüm. Kalacak yer bulmak ayrı bir dert. Ama çok güzel ve gezmesi çok keyifliydi

      Yanıtla

Bir Yorum Bırak