Menu
Italya / Rimini

Rimini Gezi Rehberi, İtalya Rimini’de Gezilecek Yerler

Rimini Gezi Rehberi,  İtalya Rimini’de Gezilecek Yerler

İtalya Rimini gezi rehberime hoşgeldiniz. Akdeniz’in sıcaklığını hissedebileceğiniz Rimini, tarihi yerlerinden çok İtalyanların sayfiye yeri olarak biliniyor ve benim gibi San Marino’ya gidenler için de bir geçiş noktası. Mini İtalya gezim sırasında Bologna’dan San Marino’ya giderken birkaç saatliğine bu şirin şehre uğramam gerekti. Rimini’ye nasıl gidilir? Rimini’de gezilecek yerler, diğer pratik bilgiler Rimini gezi notlarımda.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Augustus Kemeri, Rimini Gezi Rehberi

Rimini nerede ? 

Bologna’nin 120 km güneyinde bulunan Rimini aynen Bologna gibi Emilia–Romagna bölgesinde bulunuyor. Bologna Universitesi’nin bir kampüsü de Rimini’de. Biraz öğrenci şehri, biraz sayfiye yeri anlayacağınız.

2B81A144-BA86-42F2-ABFF-9A08F6246A4C

Belki Italya’nin en güzel şehri değil ama Rimini’nin sokaklarında buram buram akdenizi hissediyorsunuz.

Rimini  La Dolce Vita – Tatlı Hayat, Roma Açık Şehir gibi başyapıtların dünyaca ünlü yönetmeni Federico Fellini’nin doğduğu şehir ve Fellini Corso d’Augosto Caddesi üzerinde 115 no’lu evde büyümüş. Böylece benim gibi bir sinema aşığının yolu Rimini’de gezilecek yerlere bakarken bir şekilde Fellini ile de kesişti.

Rimini Gezi Rehberi ve Rimini gezilecek yerler 

Sabah erkenden Bologna’da kaldığım apartmandan ayrılıp Bologna tren istasyonuna gittim. Bologna – Rimini arası tren biletimi daha önceden internetten almıştım. Yaklaşık 1 saat kadar süren bir yolculuktan sonra Rimini’ye vardım. Bu arada henüz Bologna Gezi Rehberime bir göz atmayı  unutmayın.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Rimini’nin şirin sokakları, Rimini Gezi Rehberi

Rimini’den San Marino’ya gidecek olan otobüsüme bineceğim Rimini’de gezilecek yerleri listemi mümkün oldukça kısa tuttum. Eğer vaktim kalırsa gezilecek diğer yerleri de görürüm dedim. 

1.  Malatestiano Tapınağı – Malatestiano Temple

Rimini tren istasyonundan dışarı çıktıktan sonra biraz içgüdüsel olarak yönümü Via Novembere Caddesine çevirdim. Rimini’de gördüğüm ilk tarihi yapı Malatestiano Tapınağıydı.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Malatestiano Tapınağı, Rimini Gezi Rehberi

13. yüzyılda gotik bir katedral olarak inşa edilmiş ama Sigismondo Pandolfo Malatesta hükümdarlığında rönesans doneminin etkisiyle restore edilmiş. Papa 2. Pius kilisenin tamamen pagan inancından izler taşıdığını ve din karşıtı olduğunu söylemiş. Bu ilginç kilisenin bahçesinde Sigismondo Malatesta’nın ve karısı Isotta degli Atti‘nin mezarı bulunuyor.

2. Rimini Piazza Tre Martiri Meydanı

Tren istasyonundan ayrıldıktan sonra karşılaştigim ilk meydan Rimini’nin Piazza Tre Martiri Meydanı.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Piazza Tri Martiri, Rimini Rezilecek Yerler

Piazza Tre Martiri Meydani türkce olarak Üç Şehitler Meydanı, Julius Caesar (Jül Sezar ) heykeli, Roma dönemini anımsatan sokak taşları ve şirin bir saat kulesi ile dikkat çekiyor.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Piazza Tre Martiri, Rimini Gezilecek Yerler

Piazza Tre Martiri’de dükkanlar, kafeler var. Ancak sabah oldukça erken bir saat olduğu için halen pek çok dükkan açılmamıştı.

3. Rimin’nin Yayalara Açık Caddesi, Via Guiseppe Garibaldi.

Piazza Tri Martiri Meydani’nin hemen yanında oldukça şirin göründüğünü düşündüğüm Guiseppe Garibaldi Caddesin’e gittim. Trafiğe kapali bu cadde şirin dükkanları penceresinden sardunyalar sallanan evleri ile görülmeye değer.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Rimini’de trafige kapali sirin caddlerden biri, Riminin Gezi Notlari

Yolun sonunda şehrin bir zamanlar giriş kapısı  olan Porta Montanara’yi göreceksiniz. 2. Dünya Savaşında yaralanan kapıdan geriye çok fazla bir sey kalmamış.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Porta Montanara, Rimini gezilecek yerler

4. Augustus Kapısı – The Arch of Augustus. 

Rimini’de gezilecek yerlerin içinde en popüler tarihi yapı şehrin sembolü Augustu Kapısı.  Augustus Kapısı ya da Augustus Kemeri milattan önce 27  yılında Imparator Augustus anısına inşa edilmiş. Roma dönemine ait en eski ve halen ayakta kalmayı başarabilmiş kemerlerden biri.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Augustus Kemeri, Rimini Gezilecek Yerler

Riminin önemli giriş kapısı iken günümüzde geriye sadece bugün görünen kapı kalmış. kapının çevresine diğer tarihi kalıntıları da görebiliyorsunuz.

5. Cavour Meydanı Plazza Cavour 

Plaza Cavour belki de Riminin en güzel en turistik meydanı. Piazza Cavour’da bizi Papa’nın heykeli karşılıyor.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Rimini’den San Marino’ya giden otobüse binmeden önce Piazza Cavour’da oturup biraz soluklanmak istedim. Meydanda gözlerden kaçmayacak ama ben yinde de burada yazayım Cafe Primo Bacioya öğlen kahve molası için uğrayın. Bu kafenin bir diğer şubesi ise Piazza Tre Martiri’de bulunuyor.

rimini gezi notlari

Cafe Primo Bacio kahve  molası içine güzel bir yer.

6. Sismondo Kalesi – Castle Sismindo

Tarihi yerleri çok seviyorum. Bu nedenle Sismondo Kalesi riminde gezilecek yerler listemdeydi. Ancak Sismondo Kalesini’nin ne kadar büyük olduğunu görünce ve kaleyi gezmenin en az birkaç saatimi alacağını düşününce kalenin çevresinde biraz dolaşmakla yetindim ve içeri girmedim.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

Sismondo Kalesi, Rimini Gezilecek Yerler

Eğer vaktiniz olursa kaleyi gezmenizi tavsiye ederim. Oldukça iyi korunmuş. Sismondo Kalesi her gün 9:00 – 12:30 ve 15:30 – 18:00  saatleri arası açık.

7. Borgo – The Borgo San Giugliano

Tiberius Köprüsüden nehrin karışına geçtiğiniz noktada sizi Borgo – Köy karşılıyor.  Borgo San Giugliano adı verilen bu bölge Rimini’nin ilk yerleşim bölgelerinden biri.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler,

Uzun yıllardır çok ciddiye alınmayan Borgo San Guigliano, son 3 – 4 yılda yeni açılan kafeler ve renkli evleriyle dikkat çekiyor. Benim fikrimi sorarsanız Rimini’deki en güzel yer.

rimini gezi rehberi, rimini gezilecek yerler, italya turu, italya gezisi

8. Rimini Plajı 

Rimini bir sayfiye yeri demiştim. Dünyaca meşhur olmasa da Adriyatik sahilinde bulunan Rimini  Plajı İtalya’da ile ünlü. Hem gittiğim mevsimin denize girme mevsimi olmaması nedeniyle hem de Rimininin tarihi şehri ile ters yönde olması nedeniyle plaj için vakit ayıramadım. Ama Rimini’ye yazın giderseniz. Plajına bir gözaltın derim. 

Rimini’ye nasıl Gidilir? 

Rimini’de havaalanı yok. Rimini’ye en yakin havaalani 75 km uzaklıktaki Ancona Havaalanı. Ancak bu havaalanına Avrupa’nın sadece birkaç şehrinden uçuş var. Bu nedenle Riminililer daha büyük bir havaalanı olan Bologna Guglielmo Marconi Havaalanını kullanıyor. Rimini’ye gitmek için iki seçeceğiniz var.

  • Bologna Guglielmo Marconi Havaalanının dışında bulunan Rimini Shuttle’a binmek.
  • İkinci seçeneğiniz önce Bolongna şehir merkezine otobüsle gidip oradan da Rimini’ye giden trenlere binmek.

Rimini Shuttle ile bilgi almak için buraya, İtalya demiryollarından bilgi almak için buraya tıklayın. Bologna tren istasyonu ile Rimini arasındaki tren yolculuğu haftaiçi yaklaşık bir saat sürüyor ama hafta sonu hem sefer sayıları az hem de tren İtalya’nın diyer kasabalarında dura dura gidiyor, Bu neden yolculuk 2 saat sürüyor. Eğer Rimini’ye haftasonu gezisi için giderseniz, planınızı ona göre yapın.

Biliyorum kısa bir yazı oldu ama sanırım İtalya’nın bu güzel şehirini tanımak icin yeterli olacak. Bu arada halen Venedik gezi rehberime bakmandıysanız bir gözatmanızı tavsiye ederim.

Bir sonraki geziye kadar Arrivederci Italya.

Iyi yolculuklar

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

8 Yorumlar

  • memet dura
    Ocak 31, 2020 at 10:16 am

    Buraya ozellikle gitmem ama Fellini bilgisi ilgincmis.

    Yanıtla
  • […] Rimini Gezi Rehberi, İtalya Rimini’de Gezilecek Yerler […]

    Yanıtla
  • Remzi Çelik
    Şubat 4, 2020 at 5:53 am

    Agustos kapısı mı ne o güzel duruyor. Onun dışında tırt bi yere benziyor

    Yanıtla
  • Alev Abla
    Şubat 10, 2020 at 9:44 am

    Bir yeri illaki çevresi için beğenmezsiniz amacınız değişik hayatları gözlemlemek olursa oturdukları evi hatta yapının pencere ve kapıları bile ilginizi çekebilir. Ben gezerken açık kapının ardındaki yaşamı bile merak ederek dolaşırım. Neyse Elbette özellikle gidilmeyebilir ama İtalya’yı gezerken de yolunuz geçiyorsa gezmekte yarar var. Emeğine sağlık Mutlu.👍💜🌸💎

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 10, 2020 at 9:50 am

      cok tesekkurler, evet kesinlikle katiliyorum. bir yerde oturup o sehirde hayatin akisini seyretmeyi cok seviyorum. kulturu yasami cok iyi anliyorsunuz. Alev hanim yorumunuz icin cok tesekkurler.

      Yanıtla
      • Aybüke
        Şubat 20, 2020 at 9:56 pm

        Bu ufak ama güzel şehirde öğrenciyim ve buradaki 4. ayım. Öncelikle bu küçük yer için ayrıntılı bir yazı görmek çok hoşuma gitti. Daha sayısız İtalya şehrini gezdim. 5 ay kadar Venedik’te de yaşadım ama Rimini’nin bendeki yeri ayrı olacak. Kalabalık şehirlerde şehir hayatını yaşayamıyor insan, pek de canlılık ve kalabalık sevmediğimden midir bilmem, Rimini’yi çok şirin, dinlendirici ve keyifli buluyorum 🙂

      • Nasil Gezdim?
        Şubat 21, 2020 at 3:11 am

        Aybüke hanım, ne kadar şanslısınız. Venedik dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Rimini’yi çok kısa bir şekilde gezmeme rağmen ben de çok sevdim. Deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler

  • metin akyol
    Şubat 17, 2020 at 6:40 am

    Çok basalırili bir yazı.

    Yanıtla

Bir Yorum Bırak