Menu
Ingiltere

Eurostar ile Londra Paris Arasında Tren Seyahati Deneyimi, Londra’dan Paris’e Nasil Gidilir

Eurostar ile Londra Paris Arası Tren Seyahati Deneyimi, Londra Paris Arası Trenle Kaç Saat Sürüyor ? Londra Paris Arası Pasaport Kontrolü

Londra’dan Paris’e ya da Brüksel’e nasılgidilir diye merak edenlere pratik bilgiler bilgiler verecek bir gezi rehberi hazırladım.  Eurostar ile Londra Paris arasi tren yolculugu bence sadece basit  bir tren yolculuğu değil, Londra Paris ulaşımında önemli bir aktör, hatta bir efsane. Son yillarda Eurostar’in guzergahina Amsterdam gibi populer bir sehirler de eklendi.

Eurostar ile Londra Paris Arasi Seyahat Deneyimi, londra paris arası trenle kaç saat, londra paris arası trenle kaç saat

Eurostar Hızlı Treni Nedir ?

Londra Paris arasında neredeyse belediye otobüsü gibi sık kalkan trenler size uçak konforunu ve deneyimini aynı anda yaşatıyor. Açıldığı ilk günden beri milyonlarca yolcuyu taşıyan Eurostar‘in geçtiği tunel olan Channel Tunnel  10000 yıl once anakara  Avrupa’dan kopan Büyük Britanya’yı binlerce yıl sonra tekrar Avrupa’ya bağlayan tek yapı. Artık sadece Londra’dan Paris’e ve Bruksel’e degil Amsterdam’a kadar  gidiyor Eurostar.  Londra Paris arası trenle kaç saat süre? Eurostar’la Standard Premier deneyimi nasil ? Eurostar fiyatlı mi ? Londra’dan Paris’e en ucuz’a nasıl seyahat edilir? Iste sizin hazırladığı Londra Paris arası Eurostar deneyimi gezi notlarim.

Eurostar Fiyatlı mı? 

Eurostar fiyatlı mı değil mı diye cevaplamadan önce Eurostar’un hızlı tren oldugunu ve Avrupa’nın önemli başkentlerini birbirine bağladığını ve diğer pek çok etkeni göz önüne almamız gerekiyor.

st pancras and kings cross istasyonu Londra,Eurostar ile Londra Paris Arasi Seyahat Deneyimi, londra paris arası trenle kaç saat, londra paris arası trenle kaç saat

Peki Eurostar ile Londra Paris arası trenle kaç saat ?  Londra Paris arası trenle 2 saat 20 dakika sürüyor. Londra – Paris arası ucakla 45 dakika kadar sürüyor.  Ancak  Londra’dan kalkan trenler King’s Cross and St Pancaras  tren istasyonundan kalkiyor ki Londra’nın pek çok yerinden cok rahatlıkla ulaşabileceğiniz yerde bu tren istasyonu. Londra’nın Heathrow  havaalanına ulaşmak şehrin herhangi bir yerinden en az 60 dakikanızı alıyor. Uluslararası uçuşlarda en az 2 saat öncesinden havaalanında olmaniz gerekirken  bu süre Eurostar  için  sadece 45 dakika.

Zaman faktörüyle Eurostarla yarışabilecek tek Havaalanı Londra’nin City Havaalani. City Havaalanı, Avrupalı iş adamlarının Londra’nın Finans merkezi olan Canary Wharf‘a gidişlerini kolaylaştırmak icin kurulmuş olan ve sadece A.B ülkelerine uçuşların  bulunduğu küçük bir havaalanı. City Havaalanin’da ki uçuşların  fiyatları Londra’da ki diger havalanlarina  göre cok daha yüksek.

Eurostar’in bir diğer avantaji ise havaalanlarinda ki belli miligramın üstünde sıvının el çantasında  taşınmasının  yasak olması.  Ancak bu kural Eurostar için  geçerli değil . Böylece alışverisleriniz  sırasında aldığınız sıvı ürünleri check in ile valizinize koymadan yanınızda taşıyabilirsiniz.

Eger Eurostar biletinizi uzun  zaman önce  ayırtırsınız tek yön £36 kadar ucuz olabiliyor. Eurostar Paris’in Gard De Nord tren istasyonuna varıyor. Her ne kadar tren istayonun bulunduğu yer sehrin en iyi yeri olmasa da Paris’in en çok gezilen mekanlarına burdan kolaylıkla metro ile ulaşabiliyorsunuz.

Gard De Nord Paris

Gard De Nord Paris Tren İstayonu

Eurostar ile Londra Brüksel Arası Yolculuk ve Avantajları

Eurostar hızlı trenleri Londra – Brüksel arası 1 saat 56 dakika sürüyor. Belçika’ya Londra’dan Eurostar ile gitmenin bir avantajida diğer sehirler de olmayan Any Belgian City seçeneğinin olmasi. Nedir Any Belgian City secenegi ? Eurostar biletinizi internetten alirken Any Belgian City seçeneğini eklemek isteyip istemediğinizi soruyor. Eğer bu seçeneği eklerseniz, Brüksel Midi tren istasyonuna vardiginizda Belçika’nın diğer şehirlerine çok az bir ücret ödeyerek ve  Eurostar biletinizi göstererek binebiliyorsunuz. Bu seçeneğin tek kuralı Eurostar ile Brüksel’e vardıktan sora 24 saat içinde Belçika’da gitmek istediginiz şehrin trenine binmeniz. Brüksel Gezi Rehberim icin buraya tiklayin.

Brüksel Midi tren istasyonu, Brussles Midi train station, Eurostar ile Londra Paris Arasi Seyahat Deneyimi, londra paris arası trenle kaç saat, londra paris arası trenle kaç saat

Londra’da Brüksel’e tren ile giderseniz, Schengen bölgesine girdiğiniz ilk ülke Fransa olduğu icin pasaport kontrolü Londra’da Fransız pasaport memurları tarafindan yapılıyor. Bununla ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Eurostar’la Londra Paris arası Pasaport Kontrolü Nasıl?

Pek çok kişinin merak ettigi bir konu da Eurostar’la seyahat edince Ingiltere ve Fransa arasında pasaport kontrolü olup olmadığı şeklinde. Evet her iki ülke arasında ister tren ile, ister havayolu olsun her zaman pasaport kontrolü var.  Eurostar’la Londra’dan Paris’e giderken King’s Cross tren istasyonunda önce Ingilizler pasaportlarınıza bakıyor. Daha sonra Fransız sınır görevlileri pasaportunuza bakıyor. Bu işlemin aynısını Paris’ten ayılırken Gare Du Nord tren istasyonunda önce Fransızlar sonra Ingilizler gerçekleştiriyorlar. Böylece Londra’ya ya da Paris’e varınca tekrardan bir  başka pasaport kontrolüne girmeniz gerekmiyor. Bu yolculuğu uçakla gerçekleştirdiğinizde Dünya’nın en yoğun havaalanlarından bir olan Heathrow  Havaalanına varınca gördüğünüz pasaport kontrolündeki kuyruk bazan çok uzun olabiliyor.

eurostar departures london, eurostar kings cross, eurostar kings cross londra,Eurostar ile Londra Paris Arasi Seyahat Deneyimi, londra paris arası trenle kaç saat, londra paris arası trenle kaç saat

Londra King’s Cross tren istasyonu departures, Eurostar

Peki Londra’dan Paris’e daha da ucuza gitmenin yolu var mı? Evet, Londra’dan Paris’e daha da ucuza gitmenin yolu var onu da yazımın geri kalanında belirteceğim.

Economy mi ? Standard Premier mi ? Business Premier mi ?

Eurostarla Londra Paris Arası Standard Premier Deneyimi 

Kendime geç gelen bir doğum günü armağanı olarak Standard Premier’i terchim ettim. Yıllar önce ki Eurostar gezimlerinde  sadece economiyle seyahat etmişim.

Daha önceki yıllarda Eurostar’in sınıfları Economy ve Businnes şekli ikiye ayrılıyordu ve çok uygun fiyatlara Business bulmak mümkündür. Ancak kısa bir süre önce Standard Premier uygulamasıniyet başlattılar. Bu sınıf Economy ile Business arası ve Economy’den biraz daha fiyatlı. Bu üç sınıf içinde fiyatı sabit olan tek sınıf Buiness ne zaman reserve etmeye çalışırsanız çalışın fiyatı hep ayni. Economy ve Standard Premier icin fiyatlar biraz daha farklı olabiliyor.

Standard Premier’in vagonlarına vardininiz zaman gorevliler biletlerinizi kontrol ediyor. Yolculuk başladıktan kisa bir sure sonra görevliler yiyecek ve içecek servisinin başlayacağını söylüyor.

Eurostar Standard Premier

Standard Premier’de verilen kahvaltı ve öğle yemeği yeterli ama benim için Standard Premieri özel kılan koltukların genişliği oldu. Economy’de yaptıgım yolcukta koltukları inanılmaz derecede dar bulmuştum.

Londra’dan Paris’e Nasil Ucuz Bir Sekilde Gidilir?

Hiç düşünmeden verilecek cevap tabii ki otobüsle. Yillar once Londra’da öğrenci olduğu zaman Belçika’nın şirin sehri Brugge’e gitmiştim otobüsle. Yalnız Brugge, Paris’e nazaran çok daha yakın. Dönüşte  yolda kaza olmuştu trafik çok ağır ilerliyordu. Eee tabii bir de otobüs İngiltere’ye  ferrybotla varıyorsunuz. Ferrybot’u bekle, Ingiltere’ye varınca otobüsten in, pasaport kontrolüne git vs Londra’ya çok gec bir  saatte varmıştım.

Peki niye anltayorum bunları? Iki şehir arasında ucuza ulaşım mümkün ama değer mi ? Megabusla ki New York ve  Philadelphia arasında binmiştim. Aynı şekilde Megabus ile Londra’dan Paris’e ekonomik şekilde gitmek mümkün. Bu otobüs yolculuğu 12  saat sürüyor ve gittiğiniz saate göre ve varış noktasına göre de bilet fiyatı değişiyor. Tek yön 18 – 45 Euro arasında bir rakam. Yani gidiş dönüş için ortalama 60-70 Euro ödemeniz gerekiyor. Eğer zamaninda bilet ayırtırsınız £75‘a Eurostar’a bilet bulabilirsiniz.

Bence siz siz olun Eurostar’da bir yer ayırtın. 😃

Bon voyage

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

Yorum

Bir Yorum Bırak