Menu
Niagara şelalesi

Niagara Şelalesi Gezi Notları Ve Niagara Gezilecek Yerler

Niagara Şelalesi  Gezi Notları ve Niagara Gezilecek Yerler

Niagara gezi rehberime hoşgeldiniz. Toronto’da geçirdiğim üç günümden birisini Niagara Şelalesi gezisi için ayırdım. Niagara kesinlikle Toronto’da da ve Kanada’da gezilecek yerlerin başında geliyor. Niagara Şelalesine Toronto’dan Nasil gidilir? Niagara Şelalesi nerededir? Niagara Şelalesi çevresinde gezilecek yerler ve Niagarayı görmek için dört neden. İşte sizin icin hazırladığım Niagara Gezi rehberim.

Niagara Falls Ontario Canada,niagara şelalesi gezilecek yerler

Niagara Şelalesi Niagra Falls Gezi Rehberi

Niagara Şelalesine Torontodan Nasil gidilir? Niagara Nerededir?

Kanada ve Amerika sınırında yer alan Niagara Şelalesini hem Amerika Birleşik Devletlerinden hem Kanada’dan  ziyaret edebilirsiniz.

Toronto’dan Niagara’ya Gidiş

Toronto gezi rehberimden hatırlarsanız Niagara’ya Toronto’dan geldim. Toronto’dan  hem Megabus‘la  hem de organize turlarla Niagara’ya gitmek mümkün . Megabus daha organize turlardan daha ekonomik ama organize turla  arasinda çok büyük bir fiyat farkı yok. Ayrıca organize turlar yol boyunca çesitli noktalarda duruyor. Mesala bunlardan bir Niagara-on-the lake adlı kasaba. Niagara-on-the-lake ilgili bilgiyi yazinin ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletlerinden Niagara’ya Gidiş

ABD’den buraya gidi biraz daha komplike. New York City’de olduğunuzu farzedersek, Niagara Selalesini ABD tarafindan ziyaret edebilmek için öncelikle New York Eyaletinde yer alan Buffalo adlı şehre gelmeniz ve şehir merkezinden de 20 No’lu otobüslere binmeniz gerekiyor

Niagara Gezilecek Yerler : Niagara ‘da Neler Yapilir ?

Eğer helikoptere binmek ya da nehirde vapur gezisi yapmak isterseniz, tur sizin için gerekli olan biletleri siz Niagara’ya varmadan önce organize ediyor. Bilet almak için sırasında bekleyip vakit hacamanız gerekmiyor.

Niagara Canada, niagara şelalesi, nigara kanada, niagara şelalesi gezilecek yerler, kanada gezilecek yerler, niagara gezi rehberi

Niagara, Kanada Gezilecek Yerler

1. Niagara Şelalesi

Otobüsle Niagara’ya varinca yönümü hemen nehire çevirdim. Otobüsden inince nehri bulabilirmiyim diye endişelenmeyin. Şelaleden su damlacıkları yüzünüze geliyor. Su damlalarını takip edin 😂😂.

Niagara Canada, niagara şelalesi, nigara kanada, niagara şelalesi gezilecek yerler, kanada gezilecek yerler, niagara gezi rehberi

Neyse, Niagara  Amerika tarafını gördügümde bir yandan şelaleden yüzüme gelen su damlaları, bir yandan da ben çocukken  rahmetli Sait eniştemin anlattigi Niagara macerasını hatırlayınca boşanan gözyaşlarım bir birbirine karisi veriyor. Çocukken görebilecegimi düşünmediğim bu güzelliğin verdiği mutluluktan  ve hüzünden kendime gelmem pek kolay olmadı.

Hava çok güzeldi. Güneşli mi güneşli,  cıvıl cıvıl bir gündü.  Bir yandan manzaranin tadini cikattim. Bir yandan da şelalenin Horse Shoe denilen yerine doğru yürüdüm.

Niagara’da Neler Yapılı?

Niagara Şelalesine  Amerika’dan ve Kanada’dan görmeye gelenler vapurlarla nehrin döküldügü yeri görmeye gidiyor. Bu vapurların Amerikada ve en meshur olani ” Maid of The Mist” adli vapur. Ben kedi gibi ıslanmaktan korktuğum icin vapura binmeyip yol boyunca yürümeyi ve manzarayı izlemeyi tercih ettim. Tabi bol bol resim çekmeyi de ihmal etmedim.

DEFDBB43-F6A9-4B63-91F8-B3AF41D0047D.jpeg

Şelaleyi tam karşıdan gören bir restoranda ögle yemeği yiyip hem siparis ettigim raviolinin hem de manzaranin tadi doyulmazdi. Finiküler ve paraglayding benzeri pek çok aktivite var Kanada tarafında.

2. Niagara-on-the Lake Kasabası

Şelaleyi  ziyaret ettikten sonra Niagara-on-the lake adli kasabaya geçtik. Niagara-on-the lake’in takma adi ” The Loveliest Town in Canada –  Kanada’daki en tatli kasaba”. Kanadililar buraya bu ünvani vermekte haksız da sayilmazlar.

 

Pek çok Amerikan filmine ev sahipligi yapan sehir tarihi binalari, 19. yüzyildan kalma güzel evleri, çiceklerle bezeli tertemez sokaklariyla görmeye deger.

Niagara Canada, niagara şelalesi, nigara kanada, niagara şelalesi gezilecek yerler, kanada gezilecek yerler, niagara gezi rehberi, nasilgezdim, nasil gezdim

Ben ve arkamda dunyanin en buyuk gollerinden Ontaria Golu

Niagara-on-the- lake Kasabasi,  Ontaria Gölü’ün hemen yaninda yer aliyor ve Niagara Nehri buraya dökülüyor.

Niagara Canada, niagara şelalesi, nigara kanada, niagara şelalesi gezilecek yerler, kanada gezilecek yerler, niagara gezi rehberi, nasilgezdim, nasil gezdim

Niagara Şelalesini Görmek İçin Dört Neden

  1. Niagara Selalesi dünyanin en büyük ya da en yüksek şelalesi değil. Ama en çok su tasiyan selalesi özellikle kış aylarında.
  2. Niagara Selalesi Niagara-on-the-Lake adli cok güzel bir kasabaya yakın.
  3. Marilyn Monroe’nun düyaca ünlü Niagara filmi burada çekilmiş.
  4. Kanada’nin çok meshur Ice Wine ( Buz Sarabi ) bu bölgede uretiliyor.

9C899555-35EC-42FB-9CE4-0F931E58C7E2

Niagara’yi Kanada Tarafindan mi Amerika Tarafindan mi Ziyaret edeyim?

Niagarayi Kanada tarafından  mi yoksa ABD tarafindan mi gezmeli? Bence bu sorunun cevabi cok basit. Hiç tereddüsüz diyebilirim ki Niagara’yi kesinlikle  Kanada tarafindan ziyaret etmelisiniz.

Hourse Shoe ( At Nali ) ve Amerika Tarafinda ki Bridal Veil denen küçük selale Kanada tarafindan tek bir açıdan görülebiliyor . Kanada tarafinda yol boyunca nehrin kenarindan yürürken Amerika tarafından  yer alan eski ve yıkılmış köprü gözlem  noktasi olarak kullaniyor ve nehir boyunca yürümeniz mümkün degil. Çünkü agaçlik ve kayalık.

Niagara’ya ile ilgili sorulariniz olursa hic cekinmeden sorabilirsiniz.

Iyi yolculuklar

Mutlu niagara şelalesi nerede, niagara şelalesi gezilecek yerler, niagara şelalesi nerede, niagara şelalesi gezilecek yerler, niagara şelalesi nerede, niagara şelalesi gezilecek yerler

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

2 Yorumlar

Bir Yorum Bırak