Menu
Kenya

Tsavo East Dogu Tsavo Kenya Gezi Rehberi

Tsavo East Dogu Tsavo Kenya Gezi Rehberi

Gunlerim kisitli oldugu icin Kenya’nin zengin Ulusal Parklarindan sadece birinde gecelemek icin vaktim vardi ve Dogu Tsavodan yana kullandim tercihimi. Iyi ki de oyle yapmisim.

Tsavo East National Park Kenya

Tsavo East National Park Kenya

Hayvanlari gozlemlemek ya da  avlamak icin kullanin ” Safari” kelimesi Arapca ” Sefer”‘den geldigini belirtmeden gecemecegim.

 Tsavo East’de Safari Nasil Yapilir?

Oncelikle neden  Dogu Tsavoyu tercih ettim kisaca ondan bahsedeyim. 1997 yilinda Hayalet Ve Karanalik  ( The Ghost and the Darkness) adli bir film izlemistim sinemada. Film Ingilizlerin Tsavo East’te tren raylari dosemeye calistigi zamanlarda demiryolu iscilerinin Hayalet ve Karanlik adi verilen iki erkek aslan tarafindan saldiriya ugramasini  anlatiyordu.

p18582_p_v8_ac

Hayalet ve Karanlik filminin posteri

Ingiliz kolonisi doneminde yasanan bu gercek olay beni cok etkilemisti. Her ne kadar film de ki aslanlar erkek olsa da 1898’de calisanlari olduren aslanlarin disi oldugu oldugu soylendi bize. Vahsi yasamda avlananlarin disi aslanlar oldugu ,erkek aslanlarin mecbur kalmadiklari surece avlanmadigini da Safaride ogrenmis oldum.

Ikinci ve en onemli sebebi ise Afrika’nın beş büyüklerinden dordunun Dogu Tsavoda gorulebiliyor olmasi. Afrika’nın beş büyükleri sunlar.

  1. Afrika mandası (Synceferus caffer)
  2. Afrika leoparı (Panthera pardus)
  3. Aslan (Panthera leo)
  4. Afrika fili (Loxodonta africana)
  5. Kara gergedan (Diceros bicornis)

Bazan bu siralamaya Hipopatamlarida ekliyor.Hipopotamlari gormek isteyenler Maasai Mara’yi ziyaret etmeyi tercih ediyorlar.

Mombasa’dan Dogu Tsavo’ya Gidis

 

Mombasadan Dogu Tsavoya yolculuk 5 -6 saat kadar suruyor. Sabah erken saatlerde yola ciktik oglen 14:00 civarinda Ulasal parka vardik.. Buraya gunluk gezi icin gelmek mumkun degil o yuzden Park’in icinde lodgelardan biride geceyi gecirmeniz gerekiyor. Bu uzun yolculugun her dakikasina deydi.

Kenya 2011 131

Parka girdiginiz andan itibaren bambaska bir dunyanin kapilari  aciliyor sanki. Fillerin ve zurafalarin karsilagi bu ulusal park buyuklugu Israil kadar. Bu yasacayaginiz deneyim,  Hayvanat bahcelerinde bu muhtesem canlilari gormekle ayni degil. Onlari kendi dogal ortamlarinda gormek basli basina bir deneyim. Aslanlar, Cheeta, Zurafalar, Çakallar, Babunlar ve pek cok kus.

 

Safari denilince Afrikanin kavurcu sicagi gelirdi aklima hep ancak Dogu Tsavo deniz seviyesinden yukarida oldugu icin Mombasadan cok daha serindi.

Kenya 2011 139

Beni Parkta en cok heyecanlandiran seyler neler?

  • Gun batimindan sonra sicaktan bunalan aslanlarin kaldigimiz otelin unundeki goletten su ictikler andi. Herkez  aksam yemegini bir kenera birakmis cit cikartmadan onlari izliyordu
  • Leopar gormek biraz zor cok uzaktan ,durbunle de olsa gormek cok guzeldi.
  • Butun bir gece Fillerin, Aslanlarin ve kuslarin seslerini otel odasindan duymak. Yasadigimiz buyuk sehir icin kalabalik hayatindan ve trafigin sesinden sonra buyuleyiciydi.

Iyi Yolculuklar

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

2 Yorumlar

Bir Yorum Bırak