Antwerp Anvers Gezi Rehberi, Anwerp Gezilecek Yerler, Antwerp’e Nasıl Gidilir ? Antwerp Gezisi, Anvers’e Nasıl Gidilir?
Belçika Antwerp gezi rehberime hoş geldiniz. Anvers ya da daha çok bilinenin adıyla Antwerp, Belçika’da gezilecek yerler arasında Brüksel’den, Brügge’den ve Ghent’ten sonra en popüler dördüncü şehir. Ayrıca Brüksel’den günü birlik gezi için de son derece ideal. Antwerp’te ( Anvers ) gezilecek yerler, Antwerp’e nasıl gidilir , nerede kalınır? ve Antwerp gezisi planlar isinize yaracak pratik bilgiler sizin için hazırladığım gezi rehberimde.

Antwerp Gezilecek Yerler, Antwerp Gezi Rehberi
Antwerp’te ( Anvers ) Gezilecek Yerler : Antwerp Gezi Rehberi
Beliçka’nın Flaman Bölgesin‘de bulunan Antwerp, dünyanın elmas başkenti. 16.yüzyıl mimarisi, avangard sanatları ile bence Brüksel’in küçük ama daha turist dostu kardeşi dersem hata etmiş olmam sanırım. Scheldt Nehri’nin doğu yakasına kurulu Anwterp’te gezilecek yerler birbirine çok yakın.

antwerp gezilecek yerler, anwers gezi rehberi, antwerp gez rehberi, antwerp gezi notları, nasilgezdim, antwerp gezisi
Brüksel Antwerp arası sadece 1 saat olmasına rağmen Antwerp, Belçika’nın en popüler turistik sehri değil ama Belçika için çok önemli bir şehir.
Önemli bir liman şehri olmasının UNESCO dünya mirasları, dünyaca ünlü sanatçıları ile gidilip görülmesi gereken bir şehir.
Antwerp gezisinde biraz hayal kırıklığına uğradım. Bunun da nedenlerini yazımın geri kalanında sizlere paylaşacağım.
1. Antwerp Tren İstasyonu
Brüksel’den sabah yola çıktığımda beni karşılayan ilk güzellik Antwerp’in meşhur tren istasyonu oldu. Antwerp Merkez Tren İstasyonu ( Anvers Merkez ), tüm dünyadaki en güzel tren istasyonlarından biri olarak kabul ediliyor. 20. yüzyılın başında inşa edilen tren istasyonu, iki muhteşem neo-barok cepheye, 60 metre yüksekliğinde büyük bir metal ve cam kubbeye ve şaşırtıcı bir mermer iç mekana sahip.

Antwerp Tren Istasyonu, Antwerp’te Gezilecek Yerler. anvers gezilecek yerler
Bence büyülü. Büyülü! Evet, Antwerpen hakkında beni en çok heyecanlandıran şey bu. Antwerp gezisiniz de sakin es gecmeyin.

Gün batımında Antwerp Tren Istasyonu, Belçika’da gezilecek yerler
2. Antwerp Grote Markt Meydanı
Antwerp’de gezilecek yerlerin en popüleri. Restoranlarıyla, kafeleriyle bir birinden güzel işlemeli evleri tek kelime ile harika.

antwerp gezilecek yerler, anwvers gezi rehberi, antwerp gez rehberi, antwerp gezi notları, anvers gezilecek yerler
Anvers’teki Grote Markt şehrin ana pazar meydanı. Burada, belediye binası (Stadhuis) diğer binaların solunda yer alıyor. Grote Markt Meydan, özellikle 16. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen muhteşem işlemeleri olan lonca evleri ile bezeli. Görkemli altın yaldızlı figürleriyle bana Brüksel Grand Place / Grote Markt‘daki loncaları hatırlattı.
Antwerp bir zamanlar tüm Avrupa’nın en önemli liman şehirlerinden biriydi. Ancak 16. yüzyılda İspanya ile yapılan savaşta sonra bu ünvanı Amsterdam’a kaptırdı.
Grote Markt’da görülecek yerlere yakından bakalım.
2. Antwerp Belediye Binası
Antwerp gezi rehberimin başında söylemiştim biraz hayal kırıklığına uğradım diye. Antwerp’de gezilip görülecek en güzel yerlerin aynı anda tadilatta olmasıydı. Neyse, Grote Markt’ın batı tarafında bulunan Antwerp Belediye Binası 1565’te rönesans etkisiyle inşa edilmiş.

Antwerp Belediye Binası, Antwerp Gezilecek Yerler anvers gezilecek yerler
3. Brabo Heykeli, Anvers’in Sembolü
Grote Markt Meydanının tam ortasında bulunan Brabo heykeli artık Antwerp ile özdeşmiş. Bir efsaneye göre, Brabo şehir halkından haraç isteyen trollün elini kesip Scheldt Nehrine atılışı betimleniyor.

Brabo Heykeli, Antwerp Gezilecek Yerler Anvers gezilecek yerler
4. Antwerp Lonca Evleri
Antwerp Lonca Evlerinin tarihi 1500’lü yıllara kadar uzanıyor. Orta çağ’da Belçika’nın ve Hollanda’nın önde gelen ticaret odaları kendilerine özgü ve son derece etkileyici binaları inşa etmişler.

Altı yaldızlı Lonca Evleri, Antwerp Gezi Rehberi
Her bir binanın ön cephesinde kendilerine özgü işlemeler ve loncaların sembolleri kullanılmış. Ne yazik ki ilk olarak 1575’teki yangında ve daha sonra 2. Dünya Savaşı sırasında lonca evlerinin ön cepheleri zarar görmüş. Yeniden restore edilen binalar halen son derce etkileyici. Ne dersiniz?
5. Anvers’in Meir Caddesi
Meir, Antwerp’in en büyük alışveriş caddesi. Hatta tüm Belçika’daki en önemli caddelerden biri bile diyebilirim. Meir Caddesinde lüks ve pahalı caddeleri göreceğiniz kesin.

Antwerp Gezilecek yerler, Antwerp Meir Caddesi
Belçika’nın en önemli caddelerinde Meir, Antwerp’in tren istasyonundan başlayıp Grote Markt’a kadar uzanıyor. Eğer alışveriş yapmayı sevenlerdeniz Meir Caddesine bayılacaksanız.

Antwerp gezilecek yerler, Antwerp Meir
Meir’de benim ilgimi çeken şeyse buradaki binaların güzel mimarisi, sayısız yemek seçenekleri sokak sanatları.

Antwerp Gezi Rehberi
5. Anvers’de Ruben’in Evi
İste size Antwerp’in ilginç ve eşsiz müzelerinden biri. Belçikalı sanatçı Peter Paul Rubens’in eski evi ve atölyesi olan Rubens House. Sanatçının yaşamının son 30 yılında a ikametgahı olarak kullandığı Rubens House, 1610 yılında kendisi tarafından satın alınmış ve daha sonra kendi tasarımlarına göre yenilenmiş ve genişletilmiştir. Sanatçı hayatının 8 yılını italya’da geçirmiş ve İtalya’daki sanat akımlarından çok etkilenmiş ve bu ekiyi evdeki işlemlerde ve heykellerde görüyorsunuz. Anvers şehri 1937’den beri Ruben’in Evinin sahibidir. 1946’da Rubenin Evi müze olarak halka açılmış.

The Rubens House antwerp, Antwerp gezilecek yerler
Rubenin evindeki turum, sanatçının İtalya’da geçirdiği yıllardan etkilenen kişisel ‘palazzo’yu yani avlu ile başlıyor. Oradan, dönem mobilyaları ve etkileyici resim ve eserler ile dekore edilmiş çeşitli odalarda küçük bir yürüyüşe çıkıyorsunuz.
Ruben’in Evi Wapper 9-11, 2000 Antwerpen Caddesinde bulunuyor giriş ücreti 8 Euro Müzeye çantanızla giremiyorsunuz. Çantalarınızı resepsiyondaki kilitli dolaplara koyuyorsunuz.
6. Anvers’in Sokakları ve Renkli Muralları
Yazımın başında da belirttiğim gibi, Antwerp yürüyerek keşfetmesi son derece keyifli bir şehir. Her sokak her cadde küçük bir ve şirin meydana açılıyor.

Antwerp Sokakları, antwerp gezi rehberi, antwerp mural, antwerp gezilecek yerler
Antwerp’in muralları, grafitileri artık öyle sıradan bir şey değil. Antwerp’te her yıl grafiti festivali düzenleniyor ve yüzü aşkın sanatçı bu festivale katılıp duvarlara en güzel grafitlerini çiziyormuş.

Antwerp Sokakları, antwerp gezi rehberi, antwerp mural, antwerp gezilecek yerler
Benim en çok beğendiğim ise Paulo Piatti‘nin Memoirse of a Geisha muralı.
Eğer benim gibi sokak sanatları sevenlerdenseyniz Antwerp Kopstraatje Caddesine bir göz atın.

Antwerp Sokakları, antwerp gezi rehberi, antwerp mural, antwerp gezilecek yerler
7. Plantius – Moretus Müzesi
Plantius- Moretus Müzesi, Antwerp’deki iki UNESCO Dünya Mirasından biri. Açıkçası son derece ilginç bu müze bence Antwerp’de gezilecek yerler arasında sanki biraz unutuluyor gibi.

Antwerp gezilecek yerler, Plantin-Moretus Museum, Plantin-Moretus Antwerp
Antwerpde dünyanın ilk matbaası 400 yıl önce kurulmuş. Müzede çeşitli baskı makinaları sergileniyor. Ayrıca size eski geleneksel yöntemlerle yazıların nasıl hazırlandığı gösteriliyor.

antwerp gezilecek yerler, anwers gezi rehberi, antwerp gez rehberi, antwerp gezi notları, nasilgezdim, nasil gezdim, Plantin-Moretus Museum, Plantin-Moretus Antwerp
Sanırım , evet sanırım diyorum, giriş ücretinin 8 Euro olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü girişte kimse bilet sormadı. Ben de hiçbir şey ödemedim.
Bu güzel müze sokakların arasına sıkışıp kalmış ama mutlaka gidip bir görün.
8. Güney Nehir kenarı – South Promenade
Grote Markt’tan kaçıp gelin nehir kenarına. Sizi ilk olarak Aslanlar sonra da Minerva Tanrı’sının Heykeli sizi karşılıyor.
İster gün içinde olsun ister güneş batarken olsun, böyle nehir kenarındaki gezileri çok seviyorum. Antwerp gezilecek yerler listenizde olsun.

Minerva Heykeli, Southern Promenade antwerp, antwerp gezilecek yerler,
9. Sokak Pazarları
Hafta sonunu benim gibi Antwerp’te geçirecek olan için şehir içinde kurulan birkaç tane sokak pazarı var.
- Vreemdelingenmarkt
Vreemdelingenmarkt, ” yabancılar marketi “ anlamına geliyor. Sanırım böyle bir isim farklı yiyeceklerin ve kültürlerin bir araya gelmesinden dolayı verilmiştir diye düşünüyorum.
Ruben’in Evi’ne 5 dakika mesafedeki bu pazarda taze sebze meyve ve yiyecek giyecek gibi pek çok ürün satılıyor.
-
Antwerp Sint- Jansvliet Antika Pazarı
St Anne Tüneline giderken karşıma Sint Jansvliet Antika Pazari çıkıverdi. Birbirinden renkli ikinci el eşyalar satılıyor.
Sint-Jansvliet Antika Pazarı, Anvers’teki diğer pazarlardan ayıran bir kişiliğe sahip. Çünkü Pazarın kurulduğu alan hafta boyunca basketball sahası olarak kullanılıyor.
Pazar günleri Antwerp halkının çok sevdigi bir antika pazarına dönüşüyor. Antwerpliler pazara 1930’lardan adı “Kleine Tunnelplaats” adını takmışlar.
Sint- Jansvleit Antika Pazarının çevresinde çok güzel restoranlar ve barlar antika falan almasanız bile buyara gelip şöyle bir dinlenin.
10. Meryem Ana Katedrali
Antwerpen’in Meryem Ana Katedrali, diğer tüm kuleler Benelüks ülkeleri arasında en yüksek kuleye sahip. Aslında o kadar büyük ki, eski Antwerp’in tarihi şehrini gezerken neredeyse her yerde size eşlik ediyor. Gotik tarzdaki Katedral 12. yüzyılda inşa edilmeye başlanmış ve farklı dönemlerde sürekli olarak geliştirilip güzelleştirilmis. Katedrale emeği geçenler arasında şaheserleri ünlü Peter Paul Rubens de var.

Önde Scott Heyleki ve arkada tadilat halindeki kule. Antwerp gezilecek yerler, antwerp gezisi
Içerideki güzelliğe hayran olmak isteyenler için giriş ücreti var 6 Euro. İtiraf etmeliyim ki Vatikan’daki St Peter Bazilikası’na bile giriş ücretsiz. Ama Katedralin bakımının yılda 1,5 milyona mal olduğunu öğrendikten sora mantıklı diye düşündüm. Zaten ben oradaykden kulesi tadilat halindeydi. Bu nedenle hayal kırıklığına uğradım.
11. Antwerp Saint Anne Tüneli
1930’larda yapılan St Anne Tüneli Scheldt Nehri‘nin her iki tarafını biribirine bağlıyor. 1874 yilinda Antwerpliler nehrin sağ ve sol yakalarını birbirine bağlayan bir köprünün inşasına karar vermişler ama daha sonra bu düsüncelerinden vazgeçmişler.

Antwerp gezilecek yerler, St Anna’s tunnel antwerp
Pazar günü bisikletlerini sürenler, aileleri ile nehrin diğer tarafına gidenler ile Scheldt Nehrin altından yürüyerek Antwerp’in karşı yakasına gitmek güzel ve farklı bir deneyim. Vaktiniz varsa kesinlike tavsiye ederim.
12. Anvers Çin Mahallesi – Antwerp’s Chinatown
Belçika’nın elmasları ile ünlü şehri Antwerp, dunyadaki Çin mahallelerin arasında yine elmas gibi parlayan bir Çin mahallesine sahip .

Antwep Çin Mahallesinin süslü kapısı, Antwerp Gezilecek Yerler
Belçika’nın resmi olarak tanınan tek Çin Mahallesi olan Anvers Çin Mahallesi, resmi statüsünü 2001’de aldı. Ama Çin Mahallesini İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra buraya Belcika’ya gelen Çinli göçmenler tarafindan 1970’lerde kuruldu. Belçika’nın diğer Çin Mahallesi, resmi olmayan Brüksel Çin Mahallesi.
Antwerp’e Nasıl Gidilir ?
Antwerp’te çok küçük ama gerçekten çok küçük bir havaalanı var . Avrupa’dan birkaç havayolu şirketinin dışında buraya kimse uçmuyor. Eğer Antwerp’e gitmek isterseniz, bu havaalanını tamamen es geçin derim.
Peki Anvers’e nasıl gidilir?
Antwerp’e gitmek icin iki seçeceğiniz var .
-
Anvers’e Tren ile Gidiş
Benim yaptığım gibi Brüksel’den trene Anwerpe ulaşabilirsiniz. Brüksel Antwerp tren biletleri tek yön 10 Euro ve yolculuk 40 dakika sürüyor ve Antwerp central tren istasyonuna geliyorsunuz. Antvers tren biletlerini onceden almaniza gerek yok. Ya makinlardan ya da gişede çalışanlardan alabilirsiniz. Brüksel Gezi Rehberim için lütfen buraya tıklayın.
-
Anvers’e Otobüs ile Gidiş
Brüksel Havaalanından Antwerp’e ulaşabilirsiniz. Hem Flixbus hem AirPort Ekspres hizmet veriyor.
Anvers’de Nerede Ne Yenir?
Antwerp’de yemeklere hayran kaldım. Hem bütçeye uygun hem de güzel bir restoranda oturup birşeyler yiyecek gurme restoranlar var
-
The Bistro
Antwerp’e vardıktan sonra yağmur bastırınca kendimi The Bistro‘ya atıverdim. Hem yemekleri hem servisi çok beğendim.
Burada ne olduğunu bilmediğim ama çok lezzetl olan milföy hamur içinde kremali mantarlı bir yemek sipariş ettim. The Bistro’nun resmî sitesinden yemek menüsüne bakın.
-
Frites Atelier
Antwerp’de gezerken Frites Atelier önündeki kuyruğu görünce buranın çok popüler olduğunu anladım. Resmi websitesinde “locations” bölümde diğer şubeleri görebilirsiniz,
Frites Atelier akşam saatlerinde biraz daha tenha. Hem kuyruk yok hemde içerde oturacak yer bulabiliyorsunuz.
Mayonez Çeşmeleri, acılı, pestolu vs beni deli etti. Hem sade frit ( patates kızartması) hem de soslu dana etli frit sipariş ettim. Fiyatlar çok uygun. Kesinlikle tavsiye ederim.
Antwerp’te Nerede Kalınır
Brüksel’den Antwerp’e günübirlik gidip çok kolaylıkla gezebilirsiniz. Ama ben Antwerpte bir gece konaklamak istedim. İyi ki öyle yapmışım. Çünkü görmek istediğim birçok yeri 24 saate ancak sığdırdım.
Antwerp’te kalancak yer tercihimi Theater Hotel Antwerpen’den yana kullandim. Buradan Şehir merkezine ulaşması cok kolay ayrıca Antwerp’te gezilip gorulmesi gereken Ruben’in Evi gibi guzelliklere ise sadece 5 dakika yürüme mesafesinde. Konaklama ücretine sabah kahvaltısı da dahildi.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Iyi yolculuklar
Mutlu
31 Yorumlar
Aydek Sultan
Şubat 21, 2020 at 8:48 amYine çok güzel, detaylı fikir veren bir yazı, ellerinize sağlık. Bu arada Antwerp’in mavi gökyüzünde gezen bulutları ne kadar güzel 🙂
Nasil Gezdim?
Şubat 21, 2020 at 9:08 amAydek hanim çok tesekkurler, sanirim cok şanslıydım çünkü Belçika çok yağmurlu bir ülke. Bende yağmura yakalandım ama hava benim için açtı sanırım.
Alev Abla
Şubat 22, 2020 at 6:13 amEvet tipik ama küçük bir Brüksel gibi . Tren İstasyonu çok güzelmiş👍 keyifle gezdim teşekkürler.😊💎💎
Nasil Gezdim?
Şubat 22, 2020 at 7:43 amAlev hanım çok teşekkür ederim
ayten önal
Şubat 23, 2020 at 8:02 amGhent’e ve Bruje gitmesydim burayi kesinlikle tercih ederim.
Necmiye Erdal
Şubat 23, 2020 at 9:49 amMutlu bey yine cok guzel bir yazi olmus . begerenk oldum.
Nasil Gezdim?
Şubat 23, 2020 at 9:50 amNecmiye hanım çok memnun oldum
Cemile Topuz
Şubat 26, 2020 at 8:34 amGuzel yaziniz icin yesekkurler.
Nasil Gezdim?
Şubat 26, 2020 at 8:40 amAaaa çok teşekkürler
ümit başaran
Şubat 28, 2020 at 7:55 amAntwerp’te iki yil yasadim. cok guzel bir sehir.haklisini burasi saki kuccuk brüksel gibi brükseli hepkarmakrasizik bulmusumdur yillari belcika gezisi isteyen gezginlere bende burayi tavsiye ederim
Nasil Gezdim?
Şubat 28, 2020 at 7:56 amYorumunuz icin teşekkürler
ender yegit
Şubat 28, 2020 at 8:40 ambelcikada mutlka Bruju gormek lazim
nezihe aras
Mart 13, 2020 at 9:33 amMerhabalar, butun gezi planlarimizi iptal etme noktasina geldik. Ne yapmaliyiz. parmizi geri alabilirmiyiiz. fikri bilgisi olan varmi
Nasil Gezdim?
Mart 13, 2020 at 10:09 amSu ana kada okuduklarim sigortanin dunya saglik orgutu tarafindan seyahat yasagi konmadigi surece karsilamadigi yonude. ama emin degilim
afacan atacan
Mart 15, 2020 at 12:58 pmkimselede gezi hevesi kalmasi ne yazikki .evde oturyoz artik 🙂
Sümer Öncel
Ağustos 8, 2020 at 2:04 pmBelçika su aralar çok kötü salgın falan gidilmez. Ana güzel yazı çok teşekkürler. Keyifle okudum
Muhammed Turan
Ağustos 24, 2020 at 6:47 amÇok güzel bir yazı çok yaralı bilgiler. Allah kısmet ederse seneye 15 günlüğüne Belkickaya gideceğim. Orada arkadasım var . Fransa Belçika gezmeyi düşünüyorum
Nasil Gezdim?
Ağustos 24, 2020 at 6:49 amTeşekkürler . Pandemi belasının bitmesini dört gözle bekliyoruz
aydan
Ağustos 31, 2020 at 10:54 amMerhaba , sanırım bir çikolata Müzesi mi ne varmış. Siz gittiniz mi ? Birde burada kalmaya değermi biz günlük günlük gezi düşünüyorda. Yardımınız icin şimdiden teşekkürler
Nasil Gezdim?
Ağustos 31, 2020 at 10:56 amSelamlar, çikolata müzesi tren istasyonuna yakın. Ben sadece dükkanına baktım. 1 günde gezilip görüle bilir ama muze gezmeyi seviyorsanız. 1 gece kalmanızı tavsiye ederim. Şimdinden iyi geziler dilerim. Mutlu
Brüksel Gezi Notları, Brüksel Gezilecek Yerler, Brüksel'e Nasıl Gidilir | Nasil Gezdim?
Eylül 3, 2020 at 7:42 pm[…] Antwerp Gezi Rehberi, Antwerp Gezilecek Yerler […]
Canterbury Gezi Rehberi, Ingiltere Canterbury Gezilecek Yerler | Nasil Gezdim?
Eylül 22, 2020 at 10:30 am[…] Antwerp Gezi Rehberi, Antwerp Gezilecek Yerler, Antwerp Gezisi […]
Hulya
Eylül 22, 2020 at 3:47 pmMerhaba. Yazinizi okuyunca anilarim canlandi. Cok guzel bir kent Antwerp ve oyle guzel anlatmissiniz ki…Gecen yilki Belcika gezimde, Antwerp’i gorme sansim oldu ve bir gunlugune gittigim icin cok yeri atlamisim sizin yazdiklarinizi okuyunca. Orada birkac gun kalmak sart oldu. Bir ekleme yapmak istiyorum izninizle : MAS ( Museum aan de Stroom) da kacirilmamasi gereken bir muze. Ayrica ust katlarindan kentin bir kismini ve nehri de gorebiliyorsunuz. Nice yolculuklara….
Hulya
Nasil Gezdim?
Eylül 22, 2020 at 4:26 pmMerhaba Hülya, çok teşekkürler. Belçika’yi çok sevdim. Eminim bir kez daha giderim ve tavsiye ettiğiniz müzeyi görmeyi çok isterim. Mutlu
murat erdemir
Eylül 29, 2020 at 10:25 ammerhaba, yeme icme fiyatlari fransaya hollandaya falan gore daha fiyatli diye duyfum. bi buyce yapmaya calisyorum. bu kurla battik . schgenimvar halen. kapilar acilicna kullanmak istiyorum.
Nasil Gezdim?
Eylül 29, 2020 at 11:31 amMurat , Belçika biraz daha fiyat I ama zaten hepsi euro oldugu icin çok devises bir sey yok
Belcika Patates kizartmasi – Fotograflarla Yasam
Mayıs 3, 2021 at 9:52 am[…] olarak tercih edilmesi isabetli olacaktır. Bakin yolunuz duserse Anver’de deneyin. Buradaki anvers gezilecek yerler gezi notlarindan daha detali bilgiye […]
serap
Ocak 17, 2022 at 7:43 pmHarika bir yazı, üç hafta sonra Antwerp’e gideceğim, çok pratik bir gezi rehberi oldu yazdıklarınız. Teşekkür ederim…
Nasil Gezdim?
Ocak 17, 2022 at 7:47 pmSerap hanim. Cok tesekkur ederim. Antwerp cok guzel bir sehir. Simdiden iyi yolculuklar dilerim.
muge
Kasım 29, 2022 at 9:56 amantwerpten iş teklifi aldım,şuan araştırma yapıyorum.. tabi gezmek ayrı yaşamak ayrı ama istanbul’da doğmuş büyümüş biri için sizce antwerp gibi bir yerde yaşanır mı?
Nasil Gezdim?
Kasım 29, 2022 at 10:11 ammerhaba muge, eger hlihazirda turkiye’de yasiyorsaniz, Avrupa’dan is teklifi almak harika bir sey. Belkcikadan Avrupa’daki diger sehirlere gitmek, ailenizi ziyaret etmek icin Turkiye’ye gitmek son derece kolay. Istanbul’da dogmus buyumus biri olarak bana gore Antwerp kucuk ama duzenli bir sehir. Nihayetinde Belcikanin ikinci buyuk sehri.