Menu
Kanada / Kuzey Amerika

Halifax Gezi Rehberi ve Kanada Gezilecek Yerler

Halifax Gezi Rehberi, Halifax’a Nasil Gidilir, Halifax Gezilecek Yerler, Kanada Gezilecek Yerler

Halifax gezi rehberime hoşgeldiniz. Kanada gezim Halifax gezisi ile devam ediyor. Halifax’da gezilecek yerler? Halifax’da nerede kalinir ? Halifax’a nasil gidilir ? İşte sizin için hazirladigim Halifax gezi rehberi.
halifax gezi rehberi, halifax gezilecek yerler, kanada gezilecek yerler

halifax gezi rehberi, halifax gezilecek yerler, kanada gezilecek yerler

Halifax’e nasıl gidilir?

Montreal’den ve Toronto’dam iç hatlarla  Halifax’a gelebilirsiniz. Turkiye’den Halifax’a doğrudan uçuş yok. Ancak Frankfurt, Londra, New York ve Reykjavik gibi Avrupa’nın ve Amerika’nın  büyük şehirlerinde bağlanarak  Halifax’a ulaşabilirsiniz.

Halifax Stanfield Havaalanindan Sehir Merkezine Nasıl Gidilir ?

Halifax Stanfield Havaalanından #320 No’lu otobüsler sizi şehir merkezine götürüyor. Yalnız otobüsler uçuşların yoğun olduğu sabah 6 – 9 saatleri arasında 30 dakika da bir diğer saatlerde 60 dakika da bir kalkıyor.  Otobüsü beklemek istemediğim icin taksi tutmayı tercih ettim.

Halifax Gezi Rehberi : Halifax Gezilecek Yerler

Kanada’nin kasabalarının, doğal guzelliklerinin daha net görülebileceği bir noktaymış Halifax. ” Vaay” dedirten bir bitki örtüsü karışılıyor sizi.

halifax gezilecek yerler, lunenberg gezi rehberi, halifax gezi rehber

Her ne kadar Halifax gezilecek tarihi yerleri, parkları Victorian tarzı bahçesi ( sadece yaz aylarında açık), gece hayatıyla meshur caddesi Argyle Street ilgi cekici bir sehir olsa da Halifax gezisinizi sadece sehir merkezi ile sınırlı tutmayıp, Halifax’de gezilecek yerler listenize çevredeki diğer kasabaları da ekleyin.

halifax gezi rehberi

Zaten benim Kanada gezimi uzun tutup buralara kadar gelmemin sebebi fotograflarını gördüğüm zaman aşık olduğum ve ” Buraya gitmeliyim “ dedigim UNESCO Dünyası Mirası  olan Lunenburg adlı balıkçı kasabasıydı.

halifax gezi rehberi, lunenburg nova scotia, halifax gezilecek yerler

Lunenburg, Halifax Gezi Rehberi

Havaalanindan kaldigim otele gelip eşyalarımı bıraktigim igibi  soluğu dışarıda alıyorum.

1. Halifax Sehir Merkezi

Neyse, lafı cok uzatmayayım. Burada daha onceden ayırttığım apart otele yerleşiyorum. Oldukça büyük bir oda ihtiyacım olan her şey var içinde. Basit bir sabah kahvaltısı ve kahve de dahil ödediğim fiyata.

Sehri,  tam yukarıdan gören Citadel ve Saat Kulesi belki de en ilgi çekici yerlerinden Halifax’ın. Citadel icin giriş ücreti alınıyor ama Kanada’nın bağımsızlığının 150. Yılı olması nedeniyle ben gittiğimde giriş bedavaydı.

halifax gezi rehberi, halifax gezilecek yerler, argyle street halifax

halifax gezi rehberi, halifax gezilecek yerler, argyle street halifax

Halifax’da gözlerden kaçmayan  bir başka şey, Gay ve Lezbiyenleri ( LGBT) nasıl desteklerini göstermek icin yaya geçidini Gökkuşağı renkleri ile boyanması. Burası Spring Garden Road  caddesinde ki pek çok restaurant ve dükkan da var.

halifax gezi rehberi, Spring Garden Road Nova Scotia Canada, Halifax gezilecek yerler

Gokkusagi renkleriyle Spring Garden Road, Halifax Gezi Rehberi

Rıhtım bölgesi de ilginç hem restorantlar hem ayak üstü  bir şeyler atışıtiracak yerler var. Güneş yüzünü gösterince  şehir daha bir güzel gözüküyor insana. Toronto’da halen hava sıcakken burada ki yerli halk kış hazırlıklarına sanki baslamış bile çünkü kimi dükkanlar kapalı ve sokaklar tenhaydi.

Halifax gezi rehberi, kanada gezilecek yerler

Halifax gezi rehberi, kanada gezilecek yerler

2. Mahone Bay

Kanada’da ki sekizinci günüme Mahone Bay geziyle başlıyorum. Mahone Bay’e ve Lunenburg’a araba kiralayarak  cok kolaylikla gidilebiliyormus. Benim sürücü belgem  olmadığı için organize turla gidiyorum. $50 dolar civarında bi rakam ödedim bu tur için. Bence uygun ve kasabayı anlatan tur  rehberi ise İskoç erkeklerinin meşhur giysisi Kilt’i giyiyordu 😊

Mahone_Bay_Nova_Scotia_Canada

Town of Mahon Bay, Halifax Gezi Rehberi

Mahone Bay adlı bu küçük ve şirin kasaba ilk duragimiz. Burayı görünce bu dingin kasabadaki hayat  büyülüyor beni. Buyuk sehrin stresinden bunalan ben,  “ vay nasıl da hayatlar varmış dünyanın diğer yanında ” diyorum kendi kendime.

halifax, gezi rehberi, halifax gezilecek yerler, mahone bay nova scotia

Mahone Bay’e ilk olarak Fransizlar gelmis ve buraya La Baye de Toutes Iles – Pek cok Adasi Olan Koy adini vermis. Bunun nedeni Mahone Bay’de 365 tane ada var. Daha sonra buraya gelen ingilizler Mahone Bay adini vermisler.

halifax gezi rehberi, mahone bay

Ingilizler adada is gucu olusturmak icin protestant Alman ve Isvicrelileri cesaretlendirim buraya getirmis. Mahone Bay’deki soy agaclarina baktigimizda Almanca soyadi görüyoruz.

Mahone Bay’deki soyadlarinin listesi.

3. Lunenburg

Halifax’in başkenti olduğu Nova Scoatia ( Yeni İskoçya ) Provence’inda yer alan Lunenburg’de ki Kanadalılar, nasıl ki Quebec’de ki Kanadalılar Fransız kültürünü devam ettiriyorsa, burada da İskoç kültürünü devam ettiriyorlar. Farklı mimarisiyle ve tarihiyle Lunenburg benim için bu gezinin olmaz ise olamazıydı.

halifax gezilecek yerler, lunenberg gezi rehberi, halifax gezi rehberi

Lunenburg Rihtimi, Lunenburg gezilecek yerler

Buradan kısa bir yolculukla Lunenburg’e varıyorum. Kasabanın ahsap evleri hemen dikkati çekerken, Lununburg’un tarihi kilisesi St John Anglican Kilisesi 2001’de geçirdiği yangına rağmen halen ayakta. Pek çok kilisenin icinde resim çekilmesine izin verilmezken bu kilisede serbest. Bunun sebebiyse 2001’deki yangından sonra restorasyon çalışmaları ziyaretçilerin çektiği resimlere bakılarak tamamlanmış. Kiliseyi ziyaret edenlerin çektiği bu resimler olmasaydı belkide restorasyon hiç bir zaman orijinaline uygun olarak tamamlanamayacaktı.

halifax gezilecek yerler, lunenberg gezi rehberi, halifax gezi rehberi

St John’s Anglikan Kilisesi

Burada inşa edilen evlerin pencerelerinde ki özel tarza ” Lunenburg Bump- Lunenburg Çıkıntısı” deniyor. Bu daha çok görmeye alışkın olduğumuz cumbalı evleri anımsatıyor bana.

Lunenburg Nova Scotia Canada

Lunenburg bump

Lunenburg’de mutlaka denemeniz gereken istakozlu sandviçleri. Denize karşı kurulu pek çok resturant var. Bunlardan birine gidip istakozlu sandviçinden sipariş ediyorum. Pek yemek yiyesim de yok ama unutulmaz bir manzara , güneşli ve guzel bir gününün hatırına diyorum gelsin istakozlu sandviç.

halifax gezi rehberi, kanada gezisi, lunenburg, halifax gezilecek yerler, nasilgezdim, nasil gezdim

Ben ve arkamda Lunenburg manzarası, Halifax Gezilecek Yerler

4. Peggy’s Cove ve Peggy’s Cove Deniz Feneri

Halifax’den bir diğer gezi ise yarım günlük methini çok duyduğum Peggy’s Cove’a ( Peggy’nin koyu) oldu. Bu küçük sahil kasabası Halifaxın 75 km uzağında.

P1010832 (2)

Peggy’s Cove

Burayı görmek çok keyif verici. Mutlaka gorulmesi gerekense kasabanın dillere destan deniz feneri. Deniz fenerinin güzelliği ve şimdiye kadar dünyanın en cok fotoğrafı çekilen deniz feneri olması da ayrı bir önem taşıyor. Madem oyle bende bulmuşken bol bol resmini çekiyorum.

Peggy's Cove Village and Lighthouse Canada

Peggy's Cove Village and Lighthouse Canada

Dunyanin en cok fotografi cekilen cekilen denzi ferneri

Peggys Cove ve onu çevreleyen bu bölgenin deniz feneri dışında bir tarihi önemi daha var. Swisair‘in 111 numaralı uçuşu 1998 bu bölgeye düsünce uçağa ilk yardım da Peggy’s Cove‘dan geliyor ayrıca ölenlerin anısına da bir anıt yapılmış.

Halifax’da Neler Yenir?

Halifax’da pek çok bar, kafe ve restraunt var.  Neredeyse tüm dünya mutfaklarından örnekler bulmamız mümkün. Halifax’da rıhtım tarafındaki restoranlar deniz ürünlerini deneyin.

Spring Garden Caddesi

Spring Garden Caddesi hem alisveris hem de yeme icme secenekleri acisindan tek kelime harika. Burger, kebap, cin mutfagi ne ararsaniz var.

IMG_1546 halifax

İlk akşam  Springfild Garden Caddesine cok yakin bir yer olan Japon restorani Minato Shushi‘de da sushi yedim. Yemeklerin lezzetinden daha cok sira sira dizili renkli ahsap evlerden birindeydi.

Halifax gezi rehberi

Kanada gezim boyunca sushiden baska bir sey yemedim 🙂 .” Yeter artik sushi ” dedim ve sanirim  biraz da memelek ozlemiyle ikinci akşam yemegini Turkish Delight adlı Türk resorantında yedim. Karisik izgara siparis ettim. Tavsiye ederim.

IMG_1450 halifax

Son akşamda bir Çin restorantında yedim. Çin restaurantinda sushiyi aslında daha çok beğendim ama ne yazik ki restorantın adı şimdi aklıma gelmedi.

Halifax Rihtimi

Halifax’in Rihtim bolgesi hem gezi hem de yeme icme konusunda iyi bir secenek. Ayakustu atistirmaliklar satiliyor.

P1010790 halifax

Burada deniz urunleri ya da Kanada’nin geleneksel yemegi poutine’i deneyebilirsiniz.

Halifax’da Nerede Kalinir ?

Halifax cok turistik bir sehir degil ama sehir merkezinde ozellikle is gezisi nedeniyle Halifax’e gelenler icin pek cok otel var.

P1010751 halifax

Ben Cambridge Suites adli apart otelde konakladim. Odalar bir hayli buyuktu ve aradigim her sey oda da vardi. Sabah kahvaltisi da ucrete dahil.

Halifax’da Şehir icin Ulaşım Nasıl?

Halifax oldukca inisli çıkışlı ama  sehir merkezi çok büyük olmadıgı icin yukarıda bahsettiğim yerelere kolaylikla yürüne biliyor.

Halifax’dan Toronto’ya Trenle Nasıl Giderim? 

Kanada’nın ne kadar büyük bir ülke olduğunu düşünürsek bir şehirden bir diğer şehre doğrudan otobüs ya da tren bağlantısının olmasını beklemek yanlış olur. Otobüs ve tren bağlantısı bir yana Quebec City’den Halifax’a doğrudan uçuş olmadıgı için gezime Montreal’i ekledin. Montreal ve Quebec City aynı province içinde yer almasına rağmen trenle Quebeck City’den Montreal’e 2-3 saat sürüyor.

Iyi yolculular

Mutlu

 

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

No Comments

    Bir Yorum Bırak