Menu
Carcassonne / Fransa Gezi Notları / Fransa Gezilecek Yerler

Carcassonne Gezi Rehberi ve Carcassonne Gezilecek Yerler

Carcassonne Gezi Rehberi, Carcassonne Gezilecek Yerler, Carcassonne Nasil Gidilir

Toulouse gezimde son anda beklenmedik bir degisiklik olunca Fransa’nin bu guzel sehri Carcassone’da buluverdim kendimi. Her ne kadar Carcassone gezisi cok kisa olsa da bu  kisacik surede mumkun oldugunca  cok sey gormeye calistim her gezimde oldugu gibi.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Toulouse gezi notlarimda belirtmistim Carcassonne, Toulouse’a gidenlerin rotasinda diye. Carcassonne’da Londra’dan Dublin’den varan ucuslarin oldugu kucuk bir havaalani olsa da Carcassonne gitmenin en mantikli yolu trenle Toulouse’dan. Toulouse’dan Narbonne yonunde ki trenlere binmeniz yeterli. Bu arada Narbonne Fransa’da gorebileceginiz diger guzelliklerden biri.

Carcassonne’a nasil gidilir?

Toulouse’dan kalkan trenler 45 dakika ile 1 saat 15 dakika gibi bir surede sizi Carcassonne’a goturuyor. Bu zaman farkinin nedeni kimi seferlerin hizli trenle kimilerinin  normal trenlerle yapilmasi. Eger hizli trenlerden birine binerseniz 45 dakika gibi kisa bir surede Carcassonnedasiniz.

Carcassonne tren bileti nasil alinir?

Tren biletlerini Fransiz Demiryollarinin Resmi Sitesinden alabilirsiniz. Benim tren bileti almak istedigim haftasonu ya tren seferleri iptal edilmisti ya da sistemde bir hata vardi. Tam olarak bilemiyorum ama ben Carcassonne tren biletimi Carcassonne’a gitmeden bir gun once Toulouse Tren istasyonundaki kiosklardan aldim.

Carcassonne Gezi Rehberi : Carcassonne Gezilecek Yerler

1. Canal Du Midi

Carcassonne tren istasyonundan cikinca sizi Canal Du Midi karsiliyor. Sanirim kanal, Carcassonne’da  Toulouse’da oldugundan daha temiz ve daha guzel.

Carcassonne Gezi Rehberi

Eger ben Toulouse’da Canal Du Midi’yi gordum derseniz Canal Du Midi’nin etrafinda cok takilmayin ve oradan dosdogru Carcassonne sehir merkezine gecin.

2. Carcassonne Sehir Merkezi ( La Ville Basse de Carcassonne )

Carcassonne’a pazar sabahi erken saatlerde vardim. Hava oldukca kapaliydi ve ne yazik ki ancak oglene dogru gunes acti. Toulouse’daki uluslararasi Maratondan olsa gerek Carcassonne adeta hayalet sehre donmustu. Sehir merkezinde neredeyse hic bir yer acik degildi ve sokaklar da kimsecikler yoktu.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Carcassonne’da Toulouse’da oldugu gibi cok sevdigim Akdeniz mimarisinin etkisi goruluyor. Sehir merkezinde hizli hizli fotograf cekip yonumu The Carcassonne Citadel’e cevirdim. Ne de olsa tarihi Carcassone sehrini gormek icin buradayim.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Benim gibi vaktiniz kisitliysa ve buraya Cite De Carcassonne’u gormek icin geldiyseniz, tek yapmaniz gereken tren istasyonundan cikip Canal Du Midi’yi gecerek Sehir merkezine varmak.

Carcassonne Gezi Rehberi

Sehir merkezindeki ana caddenin uzerinde yer alan isaretleri takip edin. Bu isaretler sizi Cite De Carcassonne’a yonlendiriyor. Tren istasyonundan Cite De Carcassonne’a varmaniz yuruyerek 20- 25 dakika kadar suruyor.

3. Gambetta Meydani ( Square Gambetta)

Gambetta Meydanina geldiniz mi Cite De Carcassonne’a olan yolu neredeyse yariladiniz demek. Gambetta Meydani bir birinden guzel binalarla, restorantlarla ve cafelerle cevirili.

Gambetta Meydani

Cumartesi burada pazar kurulugunu duydum. Oturup dinlenmek, bir seyler yiyip icmek ve gelene gecene bakmak icin iyi bir yer.

Carcassonne Gezilecek Yerler

4. Eski Kopru ( Le Pont Vieux)

14. yuzyildan kalma bu kopru Cite De Carcassonne’nun habercisi. Cunku Le Pont Vieux’a geldiginizde Carcassonne Satosu gorunmeye basliyor. Le Pont Vieux, Aude Nehrinin  ikiye ayirdigi Carcassonne’un her yakasini bir birine bagliyor. Nedendir bilmiyorum ama kopru bana Pragdaki Charles Koprusunu hatirlatti.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Koprunun usuntunden gecerken acele etmeyin soyle bir Carcassone Satosu’a nazir  manzaranin tadini cikartin.

4. Tarihi Carcassonne Sehri ( Cite De Carcassonne)

Carcassonne Şatosunun tam girisinde sizi buranin 1997 yilinda UNESCO Dunya Mirasi olarak koruma altina alindigini belirten bir plaket  ve heykel karsiliyor.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Ahsap kopruden gecerek sehrin icine giriyorsunuz. Duvarlarla cevrili tarihi sehir bende sanki bir dejavu hissi uyandirdi. Bunun nedeni gecen yil gezdigim Mont Saint Michel‘e cok benzemesiydi. Gerci Carcassonne  cesitli turistlik dukkanlari disinda Mont Saint Michel gibi turist tuzagi degil. Neyse, sanirim duvarla cevirili olusu arnavut kaldirimlari bana bu hissi verdi.

Carcassonne Gezi Rehberi

5. Carcassonne Şatosu ve Surlari (Chateau et Remparts de la Cite de Carcassonne)

Kale icinde kale misali, duvarlarla cevirli sehrin icinde bir kale daha yer aliyor. 2500 yillik tarihi boyunca Romalilar, Vizigotlar ve Haclilar tarafindan basta olmak uzere pek cok kez isgal edilmis Carcassonne. 1849’da Fransiz hukumeti tarafinda yikilmak istenmisse de sehir sakinlerinin bu duruma itiraz etmesi uzerine hukumet bu kararindan vazgecmis.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Neyse, ana kaleyi ziyaret edebilmek bilete ihtiyaciniz var. Hem sabah erken saatlerde gittigim icin hem de sonbahar oldugu icin pek sira yoktu ama Carcassone’un yazin cok populer oldugunu duydum.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Bilet ve rezervasyon icin Carcassonne’un Resmi Sitesine bakmanizi tavsiye ederim. Giris ucreti sadece 9 Avro. Sadece 9 Avro diyorum  cunku Carcassonne gezisi icin verdiginiz bu paraya degiyor.

Carcassonne Gezi Rehberi

Satonun icinde gezinmek ve surlarin ustunde yurumek cok keyifli. Surlardan manzara ise 10 numara. Carcassonne Satosunu ve surlari iyi bir sekilde gezebilmek icin en az 1-2 saatini ayirmanizi tavsiye ederim.

Carcassone Satosuna yaklasirken dikkatimi ceken ilk sey Carcassonne Satosunun ustundeki tuhaf sari cizgilerdi. Sanki boyayacaklarmis da yarim kalmis gibi gozuken  sari cizgiler aslinda boya degil. Satonun duvarlarina yapistirilmis kagit ve ben oradayken soyulmaya basladigindan bu cizgilere bir anlam verememistim.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Isin asli su, bu sari cizgiler, Carcassonne’nun UNESCO Dunya Mirasinin korumasi altina alinisinin 20. yilini kutlamak amaciyla  The Felice Varini Project adi altinda yapilan bir sanat calismasiymis.

6. Carcassonne Katedrali (Cathédrale Saint-Michel de Carcassonne)

Cathédrale Saint-Michel de Carcassonne 13. yuzyilda insa edilen ve 1803 yilindan katedral statusu verilmis. Vakitsizlikten gidip gormedim. Ben yapamadim siz yapin diyorum.

Carcassonne’da Nerede Yenir

Sehir’de pek cok restorant ve kafe var ama sabah bir cok yer acik degildi. Sehir merkezine geri donup acik restorant aramaktansa Cite De Carcassonne’un icinde bir yerlerde bir hem biraz soluklanmak hem de ogle yemegini burada yemek istedim.

Carcassonne Gezilecek Yerler

Tarihi kasaba icinde buldugum kucuk meydanlarda biride bir tesadufen bir reasturant sectim. Baslangic olarak her zaman favorim olan “foie gras” siparis ettim. Foie Gras kaz cigeri patesi. Tek elimeyle harikaydi.

Carcassonne Gezi Rehberi

 

Ana yemek olarak Toulouse’da da deneyip begendigim ” cassoulet” siparis ettim. Guvec tabakda gelen cassoulet’in dumani halen ustundeydi. Kesinlike denemenizi tavsiye derim.

Carcassonne Gezi Rehberi

Carcassonne’u cok cok begendim. Eger vaktim olsaydi burada bir kac gece kalirdim.

Bir dahi sefere kadar au revoir

Mutlu

 

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

13 Yorumlar

Bir Yorum Bırak