Menu
Brașov / romanya

Bran Kalesi Kont Drakula’nın Şatosu Brașov Gezi Rehberi

Bran Kalesi Kont Drakula’nın Şatos,  Brașov Gezi Rehberi, Romanya Gezilecek Yerler, Kont Drakula şatosu nerede

Brașov gezi rehberime  hosgeldiniz. Bukres’e yaptigim kisa geziye son anda Kont Drakula’nin şatosu olarak da anilan Bran Kalesini ve onun bulundugu guzel kasaba Brasov’u eklemeden Romanya gezisi yapmak istemedim. Ozellikle methini cok duydugum Bran Kalesini ve Brașov‘un tarihi kasabasini gezmeyi hep cok istemistim. Brasov Krakow‘la birlikte cok fazla gezme imkanimin olmadigi guzel Dogu Avrupa sehirlerinden biri.  Brașov’a Bukres’ten gunluk turlara gerek kalmadan kendi imkanlarinizla gitmesi kolay.   Bran Kalesi nerede? Kont Drakula şatosu nerede? Bran şatosu efsanesi ile ilgili bilgiler. Brașov’dan Bran Kalesine nasil gidilir? Brașov’da nerede kalinir? iste sizin icin hazirladigim Brașov gezi rehberi.

Bran Kalesi Kont Drakula'nın Şatosu Brașov Gezi Rehberi

Bükreş’ten Brasova Nasil Gidilir?

Bükreş ile  Brasov arasi 184 km. Ama bu gozunuzu korkutmasin Bükreş’ten brasova nasıl gidilir adim adim anlatacagim.  Brasov’a havaalani yapimi cok uzun zamandir suruyor ancak halen sehrin bir havaalani yok. O yuzden Brasov’a Bukresten en hizli ulasim yolu tabiki trenle. Romanya Demir Yolarinin resmi sitesinden aldim biletimi. Bilet fiyatlari cok ucus, tren yolculuguda keyifli. Bu yuzden organize turlara para vermeden boylesi bir geziyi ayarlamak cok daha ekonomik.

IMG_4037

Sabahin erken saatlerinde Bukres’in tren istasyonuna taksiyle vardim. Tren istasyonu sehir merkezine cok yakin degil. Eger oteliniz Bukresin merkezinde bir yerde ise tren istasyonuna taksiyle gitmeniz gerecek i. Bu arada Brasova giden trenlerin kalktigin istasyonun adi Gara De Nord.

Carpathian Mountains Romania

Tren biletini Romanya’ya gitmeden once internetten almistim. Cunku bileti ayni gun istasyondan almaktan cok daha hesapliydi bu sekilde. Biletinizin bir ciktisi mutlaka yaninizda olsun. Tren yolculugu 3 saat kadar suruyor. Trenler temiz ve rahat. Yolculukta gercekten bir o kadar keyfili. Yol boyunca karlarla kapli Karpat Daglarini izlemeye doyamadim. Avrupanin Birliginin bu fakir ulkesinde yasamin ne denli zor oldugunu trenle gecerken bile gorebiliyorsunuz.

Kont Drakula’nın Şatosu Nerede? Kont Drakula’nın Şatosu’na nasil gdilir

Brasov’a oglen 11:00 civari vardim. Tren istasyonu sehrin oteki ucunda. Otele gidip check in yapmak yerine. Ilk is Bran Kalesine gitmek diyorum. Bran Kalesine halk otobusuyle cikmak mumkun ama otobus duragini arayarak vakit kaybetmek  istemedigim icin tren istasyonun disinda bekleyen taksilerden birine atliyorum. Eger gereginden fazla yol parasi odemek istemiyorsaniz taksi soforleriyle. Mutlaka bir kac taksi soforune kac paraya sizi kaleye gotureceklerini sorun .

Bran Kalesi Trasilvanya ve Wallachia bolgelerinin sinirinda yer alan Brasov’dan 29 km uzaklikta.

bran castle bran kalesi romania

Tren istasyonundan 20- 30 dakikalik bir yolculuktan sonra Bran Kalesine vardim. Bran Kalesi icin biletleri internetten Bran Kalesinin Resmi Websitesinden almak mumkun sirada beklemek istemeyenler ya da Kalenin sundugu promosyonlardan yararlanmak icin. Drakula’nin satosu olarak da bilindigi icin cadilar bayrami icin ozel bir paket bile hazirlamislar. Neyse ben kaleye giris biletimi de o gun aldim.

Kont Drakula şatosu – Bran Kalesi Gezisi

Bran Kalesi Romanya’nin birbirinden guzel kalesinden biri. Bu kadar meshur olmasinin nedeni ise Kont Drakulanin Kalesi olarak da adlandirilmasi. Kaleyi gezerken fark edeceksinizdir ki kalenin icinde Drakulayla ilgili her hangi bir referans yok. Bran Kalesinin icinde sergilenen esyalar  ve bilgiler daha once burada uzun yillar once yasamis olan  zengin bir aile  ilgili. Bran şatosu efsanesi nasil basladi bilinmez ama Drakula kitabini yazan Bram Stoker‘in bu kale ilgili bir bilgisinin olduguna dair bir kanit yok. Bran Kalesi ile birlikte bolgedeki Poenari  Kalesi  ve Hunyadi Kalesi  de Drakulayla ozdeslestirilmis.

P1070077

Kimilerine gore Romanya’nin en guzel kalesi degil ve Kont Drakula’nın Şatosu olarak adlandirilmasaydi buyuk bir ihtimalle Bran Kalesi bu kadar cok ziyaretci cekemezdi. Gelin gorun ki ben kaleyi cok begeniyorum.

Brașov Bran Kalesi Bran Castle

Bu kucuk kaleyi gezmek cok keyifli. Yaklasik bir saat gibi kisa bir surede tum kaleyi gorebilirsiniz. Kalenin cesitli yerlerinden Bran kasabasinin manzarasi tam fotograflik. Mart ayinda havanin halen soguk oldugu bu zamanda kalenin catisinsindaki karlar ayri bir guzellik katiyor.

kont drakula şatosu Bran romanya transilvanya

Kaleden ciktiktan hemen sonra Brasova donmek icin otobus duragina gidiyorum. Daha oncede belirttigim halk otobusu  buradan duzenli araliklarla kasabaya iniyor. Son durak tam olarak sehir merkezinde degil. Ancak bir 10 dakikalik yuruyus mesafesinde. Otobus bileti ise cuzi bir miktardi yanlis hatirlamiyorsam.

Brasov Gezi Rehberi : Brasov Gezilecek Yerler

Brasovda sadece bir gece kaldim ama buna ragmen en sevdigim sehirlerden biri.

Brasov Romanya

Bu kucuk ve guzel kasaba, Bukres’in aksine cok daha iyi korunmus. Sirtini  Karpat Daglarina dayamis sirin ve renkli evleriyle, meydaniyla Brasov gormeye deger. Aslinda yarim gunde gezilebilecek bu sehride bir gece kaldigim icin gercekten cok mutlu oldum. Tarihi kasabanin ana caddeesi Strada Republucii.

Brasov Romania

Sehirde pek cok restorant ve kafe var. Fiyatlarsa cok uygun. Romanya’nin kendine ozgu bir geleneksel yemegi yok ya da ben tam olarak bulamadim. Onun icin pek bir sey oneremeyecegim ancak biftek ve patates, corba, burger , makarna menulerde gorebileceginiz yemekler. Aksam biram icin  Dean’s Irish Pub‘i,  aksam yemegi icinse Festival 39adli restoranti tercih ettim. Festival 39 oldukca buyuk ve ic dizayni ise cok guzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

Fasulyeli corba

Brasov Romanya Avrupa

Brașov Gezi Rehberi : Brașov’da Nerede Kalinir?

Brașov’da kaldigim otel Hotel Ambient.  Otel sehir merkezine 10 dakika yuruyus mesafesinde. Ayrica Bran kalesinden gelen otobuslerin vardigi otobus duragi da hemen otelin yakininda. Temiz  ve guvenli ayrica sabah kahvaltisi da dahil. Kesinlike hic dusunmeden tavsiye edebilecegim bir otel.

Brașov’dan Bukres Havaalanina Nasil Gidilir?

Sabah kahvaltisindan sonra check out yapip sehir merkezine gidiyorum. Bukres’e geri donmeden buradan otobusle Bukres Henry Coanda havaalanina dogrudan otobusle gitmek hem ekonomik hem de zaman kazanma acisinda daha akilcil. Brasov – Bukres havaalani biletleri 6 ay evvelinden satisa ciktigi anda alin. Ben biletimi internetten reserve ettim. Otobusumun tam vaktinde gelmesiyle havaalanina yolculuk basliyor. Buradan havalanina yaklasik 3 saat suruyor otobusle. Yanlis hatirlamiyorsan yolda kucuk bir mola vermistik bir yerlerlerde. Detaylar icin bu siteye bakabilirsiniz https://www.direct-aeroport.ro/en/ . Otobusler Hotel Aro Palac’in onunden kaliyor ve 70 Lei de bedeli.

Yazimin basinda da belirttigim gibi ek bir bilgi olarak, 2008 yilindan beri Brasov hali hazirda havaalani yapilmakta. Yapimi yillardir suren bu havaalaninin ne zaman acilicagini tam olarak bilmiyorum. Simdilik Brasov’u ziyaret otobusle ya da trenle mumkun. Benim gibi Mart ayinda giderseniz kesinlikle sicak tutan giyecekler olsun yaninizda.  Hava kuru ve soguktu.

Bir sonra ki yolculuga kadar hoscakal Romanya.

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

2 Yorumlar

  • cengizselcuk00
    Ağustos 15, 2017 at 7:54 am

    gitmek istediğim rotalardan biri burası.. bakalım ne zaman kısmet olacak.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ağustos 15, 2017 at 7:58 am

      Umarim ayarlayabilirsiniz. Tren yolculugu gercekten keyifli. Karpat daglari gormeye deger Hem kale hem Brasov gercekten cok guzel.

      Yanıtla

Bir Yorum Bırak