Menu
Mont Saint Michel ve Rennes

Mont Saint Michel Ve Rennes Fransa Gezi Rehberi

Mont Saint Michel Ve Rennes Gezi Rehberi , Fransa Gezilecek Yerler, Mont Saint Michel’e Nasil Gidilir

Parise gitme planiniz varsa bu herhangi bir rezervasyon yapmadan once yaziyi okumanizi tavsiye ederim  keza her iki sehri kapsan kucuk bir Fransa gezisi ayarlayabilirsiniz. Detaylar asagida. Rennes’e nasil gidilir? Rennes’de ve Mont Saint Michelde gezilecek yerler. Iste sizin icin haziladigim Fransa gezi rehberim.

Mont Saint Michel France

Mont Saint Michel’e uzun zamandir girmek istiyordum. Mont Saint Michel, Fransa’nin Normandiya bolgesinde UNESCO Dunya Mirasi olan kucuk bir ada. Normandiya bolgesinin baskenti Roune ama Roune , Mont Saint Michel’e cok uzak. Britany bolgesindeki  Rennes ise saadece 1 saat uzakta. Boylece hem Rennes’i Mont Saint Michel’i  kapsayan 2 gunluk bir gezi ayarladim.

Rennes Birttany France Fransa

Rennes ve Mont Saint Michel’e nasil gidilir

Avrupanin bazi sehirlerinden kucuk havayolu sirketleriyle gelinebilen Rennes‘e  en iyi ve akilcil seyahat plani, Paris’e yapacaginiz geziyi uzatilip Rennes’s trenle gelmeniz ve oradan da Mont Saint Michel‘e gecmek. Yanlis anlasilmasin her iki sehirde de gormeye deger ama Turkiye’den sadece Rennes’e gitmek icin plan yapmak ekonomik olarak pek de dogru olmayacaktir.

Paris – Rennes arasi hizli trenle 2 saat suruyor. Fransa demiryollari TGV Mont Saint Michel‘e giden otobus biletlerinin tren biletlerine  dahil edildigi bir paket sunuyor. Rennes’den Mont Saint Michel‘e giden otobuslerin kalkis saatleri Paris’den gelen trenlerin varis saatine denk getirilmis. Tren istasyonu ile  otobus istasyonun arasi 5 dakika yuruyus mesafesinde. Paris gezisi ayarlamayi dusunuyorsaniz  oncelikle TGV‘nin sitesine bakmanizi  tavsiye ederim.

Rennes Gezi Rehberi : Rennes Gezilecek Yerler

Rennes Brittany France Fransa

Ucakla varacaklar icin hemen belirteyim Air France Paris,   Amsterdam,  Lyon gibi pek cok buyuk sehirden seferler duzenliyor Rennes’e . Rennes Saint Jaques Havalani sehirden cok uzakta degil.  Sehir merkezine giden otobusler hemen havaalaninda disinda bekliyor ve  bilet 2-3 Euro tutuyor.

Rennes By Night France Fransa

Gece Isiklariyla Rennes Fransa

Fransa’nin bu cok bilinmeyen tarihi ve guzel kasabasi aslinda bir ogrenci sehri. Yaz tatili nedeniyle  sokaklari pek sessizdi. Restaurant ve kafelerinde genellikle turistten cok yerli halk vardi ki ne iyi diye dusundum bir an.

Rennes Cathedral Rennes Katedrali France

Rennes Katedrali Fransa

Sehrin icinde ozellikle gormenizi soyleyecegim  herhangi bir anit ya da yapi yok ancak sokaklari art nuvo ve 1600’lerden kalma binalarla bezeli.

Place Saints-Anne Rennes France Fransa

Saint Anne Meydani Rennes Fransa

Ayrica Place Saints-Anne- Saint Anne Meydani hem tarihi  yapilarla bezeli hemde hem de hosa gidebilecek pek cok kreperi ve bar var. Sehrin metro istayonlarindan biride hemen burda. Bahsetmisken hemen belirteyim sehrinde Metro var ama cok buyuk bir yer olmadigindan her yere yuruyerek gittim. Metroya gerek kalmadi.

Rennes Opera house France Fransa

Rennes’in Opera Binasi

Rennes’de Neler Yenir?

Rennes krepleri ile meshur. Kreplerin yapildigi ilk yer olmasi nedeniyle hem tuzlu hemde tatli olarak pek cok cesidi var. Ben icin besamel soslu karisik deniz urunlerinin oldugu krepden yedim. Bolgenin bir diger unlu yemegi buglama mideye ve patates kizartmasi.  Menulerde bu yemekleri gormemek imkaniz.

38 Rue Saint Georges Caddesinde ki Le Cafe Des Bains’da bir seyler atistirmanizi oneririm. Yerel halk arasinda cok pouler oldugunu tahmin ettigim restorantta cumartesi gunu saat 18:00‘den sonra neredeyse yer yoktu. Klasik Fransiz mutfagindan yemekler sunan restarantta yemekler cok lezzetli. Ben cig dana kiymali ve firinlamis patatesli geleneksel yemeklerini denedim. Kabul ediyorum herkeze gore degil ve sipais ederken altini cize cize cig oldugunu belitoruyorlar. Arkadasim meshur ordeklerinden siparis etti ve gercekten cok lezzetli idi. Ayrica Foie Gras ( ordek ya da kaz cigerinden yapilmis pate / ezme) .

Bu restorant’in tam karsinda. Krep ve midye yapan bir baska restaurant var adi La Mere Madeleine. Midyelerini burada denemedim ama besamel soslu deniz urunlu kreplerini denedim  ve cok begendim.

Rue Saint Georges uzerinde pek cok restorant ve bar var. Pazar gunu sokaklar oldukca bostu ancak Rue Vasselot ve  Rue Saint Georges caddelerinde sabah kahvaltisi icin pek cok yer acikti.

Bretonca

Bretonca Keltik dillerinin bir parcasi ve Brittany’ bolgesinin de resmi dillerinden birden. Sokak isaretlerinin hem Fransizca hem Bretonca yazildigini gormek  bana gercekten de ilginc geldi.

Rennese’de Nerede Kalinir?

Rennes kucuk bir sehir olamasina ragmen pek cok otel secenegi var. Ben hem tren istansyonuna hem de otobus terminalina yakin bir yerde kalmak istedim o yuzden de Kyriad Hotel Rennes‘i tercih ettim. Sanirim her bir oda sinema filmi afisleriyle suslenmisti ve benim odam Indiana Jones’du 🙂

Mont Saint Michel Gezi Rehberi : Mont Saint Michel’e Nasil Gidilir

Mont Saint Michel France

Kaldigim otel tren istasyonundan sadece 5 dakika uzakliktaydi. Otobus ise saat 9:45teydi. saat 9′ da gidip biletimi aldim. Pek cok sitede tek gidisin 9 euro oldugunu yaziyordu gelin gorun ki gidis gelis 30 euro odedim.Otobus biletinizi onceden alma imkaniniz yok ama otobus gercekten buyuk yer bulamamaniz imkansiz . Yazimin en basinda belirttim gibi eger Paris uzerinden gelirseniz Tren biletinizi otobus soforune gostermeniz yeterli. Bu sekilde Mont Saint Michel‘e giden turist vardi otobusde. Katedrali gormek isteyenler ve bilet kuyrugunda beklemek istmeyenler kadedral icin bilettleri Mont Saint Michel Abbey resmi sayfasinda internet ustunden alabilir.

Mont Saint Michel’e giden otobus

Yolculuk yaklasik 1 saat kadar suruyor ve Fransa’nin guzel koylerinden ve kasabalarindan gecerek gidiyorsunuz Mont Saint Michele. Otobus sizi Mont Saint Michelin 2 km uzaginda birakiyor ama shuttle seklinde otobusler her dakika kalkarak sizi adanin girisine kadar goturuyor. Bense acele etmeden yurumeyi tercih ettim.

Mont Saint Michel Normandy France Fransa

Tarihi 8. yuzyila kadar dayanan bu adacik bir tur hac gorevi gormus Hristiyanlar icin. Ada’nin tam tepesinde Mont Saint Michel Abbey adi buyuk bir katedral yer aliyor ve giris ucretli Temmuz 2017 itibariyle 10 Euro.

Inside Mont Saint Michel Normandy France

Mont Saint Michel’in ici Normandiya Fransa

Adayi cevreleyen deniz gelgite bagli olarak ada ya sularla cevrili oluyor ya da kumsalla.  Ben vardigimda sular cekilmisti ancak suyun geri gelisini cok net bir sekilde gorebiliyordu.

cemetary in mont saint michel

Adayi karaya baglayan bir kopru var artik. Bu yuzden gelgit Mont Saint Michel’e varisi etkilemiyor. Adanin ic kismi tarihi yapilarla kapli ama tamamen bir turist yerine donusmus.  Kafeler, restaurantlar , dukkanlarla  donatilmis bu tarihi yapinin ici. Baslayan yagmur nedeniyle kendimi  bir restauranta attim. Omlet ve patates kisartmasi 18 Euro. Cok fiyatli olmasi bir yana inanilmaz derece de lezzetsiz.

Mont Saint Michel’in icinde bir iki tane de otel var ama burada kalmak isteyenleri icin bu seceneyin cok fiyatli olacagindan eminin. Ancak kasabanin icinde otel oldugu gibi kamp alani da mevcut. Hem ucuza seyahat etmek isteyenler hem de Fransa’nin diger yerlerini kampta konaklayarak gormek isteyenler icin kesinlikle cok iyi bir secenek. Turist ofisinin icinde valizlerinizi saklayabileceginiz dolaplar var ama son yasanan teror olaylarindan dolayi gecici olarak bu hizmet dondurulmus.

Fransaya yolunuz duserse Mont Saint Michel’i ve Rennes’i tavsiye ederim.

Bon Voyage

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

4 Yorumlar

Bir Yorum Bırak