Menu
Venedik / İtalya

Venedik Gezi Rehberi , Venedik Gezilecek Yerler, Vendik Gezi Notları, Venedik Nerde Kalınır

Venedik Gezi Rehberi, Venedik Gezilecek Yerler, Venedik Gezisi İçin Öneriler, Venedik’ten Gezi Notları, Venedik Nerede Kalınır

Venedik gezi rehberime hoş geldiniz. 2017 aralık ayında sağlık sorunları nedeniyle Venedik gezimi son anda iptal edince çok büyük bir hayalkırıklığına uğramıştım. Yıllardır hayalini kurduğum bu Venedik gezisini ancak geçtiğimiz aylarda gerçekleştime şansım oldu. Venedik, yaptığım mini İtalya gezisindeki üçüncü ve son şehir. Bologna’da toplam iki gece geçirdilten sonra trenle Venedik’e geldim. Venedik pahalı yeme içme ve konaklama seçenekleri ile biliniyor. Bu nedenle Venedik’te gezilecek belli başlı yerleri uzun uzun anlatmak yerine Venedik gezisi planlayanlar icin biraz daha pratik bilgilerin olduğu bir Venedik gezi yazısı hazırladım. Gezi notlarımı okuduktan sonra halen kafanıza takılan bir şeyler olursa çekimeden yorum bölümün sorabilirsiniz. Gelelim Venedik’e nasıl gidilir ? Venedik’te yeme içme, nerede kalınır? Özellikle Venedik’te bütçeli gezenlerin çok faydalı bulacağına inanıyorum. İşte Venedik gezi notları.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim.JPG

Venedik Gezi Rehberi venedık gezilecek yerler

Venedik Nerede? Nasıl bir yer ? 

Venedik, İtalyanın Venezia bölgesinde bulunuyor. Ortaçağdaki ülke şehir geleneğinden gelen Venedik her daim bir önemli bir ticaret şehri olmuş. Bu nedenle halen İtalya’nin en zengin şehirlerinden biri.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim.JPG

Dükler Sarayı, Venedik Gezilecek Yerler

Her yıl yaz kış demeden milyonlarca turisti ağırlayan Venedik “Battı mı? “ “ Batacak mı ?yoksa Venedik’in sular altında kalışı bir şehir efsanesi mi ?” Kafaları kurcalayan bir soru. Bu soruların cevabını merak edenlere tavsiyem Venedik gezisi sırasında evlerin giriş katlarındaki kapılara biraz daha dikkatli bakmaları. Bu soruların cevabını bulacaklar. Bana sorarsanız Venedik kesinlikle batıyor.

Venedik ‘te Ulaşım 

Venedik’te gezilecek yerlere geçmeden önce Venedik’te ulaşımdan bahsetmemde fayda var.  Öncelikle belirteyim Venedik yürüyerek gezmesi çok keyifli bir şehir.

venedik ulaşım, venedik gezi rehberi

venedik ulaşım, venedik gezi rehberi

Şehir içindeki Rilato Köprüsü, San Marco Meydanı gibi pek çok güzelliği yürüyerek kesfedebilirsiniz. Ancak Murano , Burano gibi  Venedik’in diğer   adalarına gitmek isterseniz toplu taşıma araçlarını kullanmanız gerekiyor ve en az birkaç kez şehir içindeki toplu taşıma araçlarına yani vaporettolara bineceğinizden eminim.

4EECC674-29A2-4627-A4FA-A23F002DED1B

Biletlerinizi makinalardan da satın alabilirsiniz, venedik ulaşım, venedik gezi rehberi

Venedik’te vaporettoların tek yön gidiş ücreti 7.50 Euro ve biletler valide edildikten sonra 75 dakika geçerli.  Oldukça fiyatlı bu nedenle. Benim yaptığım gibi vaporettoları kullanacağınız günü seçin ve o gün için bir günlük ( ya da iki günlük , kaç günlük alacağınız gezi planınıza göre değişir) seyahat kartı alın. Bilet fiyatları şöyle.

  • Bir Günlük Kart : 20 Euro
  • İki Günlük Kart:  30 Euro
  • Üç Günlük Kart:  40 Euro
  • Yedi Günlük Kart : 60 Euro

Marco Polo Havaalanı ve Venedik sehir merkezi ile bilgileri yazımın geri kalanında bulabilirsiniz.

Venedik Gezi Rehberi ve Venedik Gezilecek Yerler 

Bologna’da sabah erken saatlerde kaldığım apartmandan ayrılıp trenle Venedik’e vardım. Bu arada halen okumamış olanlar burda Bologna gezi rehberime ulaşabilir.

Bir buçuk saat sonra Venedik’in  Santa Lucia Tren Istasyonuna vardım. Şansıma Venedik’te cıvıl cıvıl bir hava vardı. Tren istasyonun yanındaki Ponte degli Scalzi Köprüsünden karşıya geçtim. Ponte degli Scalzi Köprüsü, yapımı 1934’te tamamlanan ve Grand Canal üzerindeki dört köprüden biri. Köprü, Venedik’in Santa Croce ve Cannaregio. Küprü üzerinde Gran Canal manzarası tek kelime ile harika.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, ponte degli scalzi

ponte degli scalzi, venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler

Venedik’te konakladığım otele check-in yapmak için oldukça erkendi. Bu nedenle tren istasyonundan çıktıktan sona yavaş yavaş Venedik’in sokaklarını gezerek otelime doğru yöneldim.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

Venedik’in her köşesi ayrı guzel, Venedik Gezi Rehberi

Adriyatik Denizi’ndeki pırıl pırıl zümrüt yeşili bir lagünde 118’den fazla ada uzerine kurulu Venedik kanımca hem dünyanın hem İtalya’nın en eşsiz ve unutulmaz şehirlerden biri. Muhteşem kanalları, mermer kaplı görkemli bazilikaları, sanat galerileri, küçük ve şirin meydanlara açılan dar sokakları ile Venedik herkese güzel bir gezi vaadediyor.

1. Venedik’in Meşhur San Marco Meydanı 

Venedik gezi rehberine Venedik’in olmazsa olması San marco Meydanı ile başlayalım.  Venedik’te gezilecek yerler.  Venedik’in yerli halkı tarafından sadece ” El Pizza “ adlandırılan  San Marco Meydanina geldiğinizde adeta zamanda bir yolculuğa çıkıyorsunuz. San Marco Meydanınin güzelliğine ve canlılığına hayran kaldım. 

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim, St. Mark's Square

St Marco Meydani, Venedik Gezilecek Yerler

Bir zamanlar dönemin önemli insanlarının politika ve ticaret konularını görüştüğü San Marco Meydanında artık sabah akşam turist kalabalığı görüyorsunuz. Ama bu  bile San Marco Meydanı’nın güzelliğine gölge düşüremiyor.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim, St Marc's Campanile tower

Venedik’in ikonlaşmış kulesi St Mark’s Campanile , Venedik Gezilecek Yerler

Venedik’le bütünleşen St Mark’s Campanile Kulesi‘ni şehrin neredeyse hemen her noktasından görebiliyorsunuz. Venedik’in manzarasına doymak isterseniz bir bilet alıp yukarı çıkın. Kule 9:30 – 19:00 arasında açık ve giriş ücreti 8 Euro.

Gelin San Marco Meydanında gezilip görülecek yerlere biraz daha yakından bakalım.

2. San Marco Bazilikası

İlk olarak 11. yüzyılda inşa edilen San Marco Bazilikası ya da italyanca adıyla Basilica Di San Marco yapılan San Marco Bazilikası adeta bir sanat harikası.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

San Marco Bazilikasının üzerindeki işlemeler gerçekten çok güzel, Venedik Gezilecek Yerler

San Marco Bazilikasının içini gezmeden önce dışındaki bir birinden güzel yaldızlı işlemlere ve heykellere dikkatlice bakın şöyle bir bakın.

San Marco Bazilikasının açılış saati sabah 9: 30. Ancak San Marco Bazilikası’nın içine girmek için muhtemelen Vendik’teki en uzun kuyruklardan birinde beklemeniz gerecek. Skip The Line adı altında sırada beklemeden San Marco Bazilikasına girebileceginiz turlar satılıyor. Vakti olmayan ama bütçesi olanlar için iyi bir seçenek.

3. Venedik’in Dükler Sarayı 

San Marco Meydanındaki bir diğer güzellik ise eşsiz mimarisiyle Dükler Sarayı. Doge Dük anlamına geliyor ve 14. yüzyılda inşa edilen Dükler Saray’ı dönemin  otoritesi olan dükün ikamet etmesi için kurulmuş.

66793A7F-429A-453C-B491-59EC2049788D.jpeg

Dükler Sarayı, Venedik Gezilecek Yerler

Gotik mimariye sahip Dükler Saray’ı ve tarihi hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz mutlaka için gidip görün. Dükler Sarayının önündeki kuyruk en az San Marco Bazilikasınin kuyruğu kadar uzun.

  • Dükler Sarayı saat 8:30 – 19:00 arasında açık.
  • Dükler Sarayı’nin giriş ücreti 28 Euro.
  • İndirimli biletler 13 Euro.
  • Dükler Sarayı’nın güncel bilet fiyatlarına ve açılış saatlerine buradan ulaşabilirsiniz.

4.Venedik Ahlar Köprüsü 

Dükler Sarayı’nın hemen yanında yer alan Ahlar Köprüsüne Venedik’te turistlerin ilgisini çeken bir diğer güzellik.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim, Venedik Ahlar Köprüsü

Venedik’in meşhur yerlerinden birisi de Ahlar Köprüsü, Venedik Gezilecek Yerler, Ahlar Köprüsü Nerede

Dükler Sarayı’nı ziyaret ederseniz Venedik’in Ahlar Köprüsünün içinden geçebilirsiniz. Ama Sanırım Ahlar Köprüsünü bu şekilde görmek de yetiyor.

5. Venedik’in Meşhur Grand Kanalı 

Venedik’in Grand Canal’ini görmeminiz mümkün değil. Adı üstünde Büyük Kanal. Venedik gibi irili ufaklı kanallardan oluşan Venedik’in en ünlüsü ve büyüğü Gran Canal. Venedik’in çevreleyen Grand Canal’ı şehrin pek çok ayrı noktasında  görebilirsiniz.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

Grand Canal, Venedik Gezi Notları

Ancak Grand Kanalı daha güzel bir şekilde görebileceğiniz birkaç noktaya biraz daha yakından bakalım ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

6. Bauer Gewnwuld Hotel’in Bahçesi

Bauer Hotel nereden çıktı diye merak edenler için kısaca anlatayım. 2000 yılında Cesur ve Güzel ( Bold and The Beautiful ) dizisinin bir bölümü burada çekilmişti ve o gün bugündür hiç unutmadım ve Bauer Grenwuld Hoteli  Venedik’te gezilecek yerler listeme ekledim. 

3500

Kafa dinlemek için buraya gelin, Venedik Gezi Rehberi

Venedik’te şehrin kalabalığından ve itiş kakışından  kaçıp muhteşem Büyük Kanal Manzarası için buraya gelip bahçesinde bir seyler için. 

5271

Servisleri güzel , manzara süper ama bir bira  10 Euro. 

  • Adres: Piscina S. Moise, 1459, 30124 Venezia VE

8. Santa Maria Della Salute Bazilikası 

Santa Maria della Salute, Meryem Ana’ya adanmış bir Roma Katolik kilisesi  17. yüzyılda Venedik’in veba salgınının son donemlerine dikkat çekmek için inşa edilmiş.  Büyük, sekizgen yapı Büyük Kanal’ın girişinde bulunabilir ve sadece görkemli Barok mimarisi için değil, aynı zamanda içeride bulunan hazineler için de görülmeye değer.

A7B5B2A4-F72E-42F1-A714-BB28570EC983

Grand Canal, Venedik Gezi Notları

Fotografta Santa Maria Della Salute Bazilikasını görüyorsunuz.

7. DFS Alışveriş Merkezi Grand Kanal Manzarası 

Bütçeli gezenlere Grand Kanal için harika bir manzara noktası da Rialto Köprüsünün hemen yanında bulunan DFS Alışveriş Merkezi.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

Güneş batarken Büyük Kanal’in manzarası, Venedik Gezilecek Yerler

Venedik gezi bloglarında pek karşımıza çıkmayan yerlerden. Hem ücretsiz hem de manzara dört dörtlük.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim.JPG

Büyük Kanal ve ben, Venedik Gezi Rehberi

Peki buradan Gran Kanalı nasıl görebilirim? İşte yapması gerekenler.

  • DFS’in terası çok büyük değil. Bu nedenle ziyaretçilerin 70 kişilik guruplarla terasa çıkmasına izin veriliyor.
  •  Burada ancak 15 dakika kalabiliyorusunuz. ve inanın bu süre yeterli.
  • Ziyaretçi sayısı 70 kişi ile sınırlı olduğu icin önceden rezervasyon yapmanız  gerekiyor. Buraya tıklayarak rezervasyon yapabilirsiniz. 
  • Eğer Venedik’e gitmeden önce rezervasyon yapmadıysanız , alışveriş merkezinin 4. Katında ipadler var. Orada da yapabilirsiniz.

DFS’de resvasyon yapıp terasa çıkmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

3505.JPG

DFS Alışveriş Merkezi, Venedik Gezi Rehberi

DFS alışveriş merkezine kadar gelmişken. İçini gezmeyi de unutmayın. Dört katlı alışveriş merkezinin için de çok güzel.

8. Venedik Rialto Köprüsü 

Büyük Kanal’ı kapsayan Ponte di Rialto – Rialto Koprusu, hiç şüphesiz, Venedik’in en popüler köprüsü. Köprünün üstünden, Venedik’in  unutulmaz manzarasının tadını çıkarın. Hem gün doğarken, hem  günbatımında hem de günün ortasında turist kalabalığına katılın. Bu büyüleyici noktada gondolların, vaporetto’ların ve feribotların Büyük Kanal’dan geçişini izleyin .

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim, rialto köprüsü, rialto köprüsü nerede

Rialto Köprüsü, Rialto Köprüsü Nerede, Venedik gezilecek yerler

Rialto Köprüsü sabah akşam turist istilası altında. Köprünün fotoğrafını çekmek için bir hayli zorlanacaksınız. Rialto Köprüsü’nün bir benzeri Ingiltere’nin guzel sehri Bath’ta bulunan Pulterney Köprüsü. Bath Gezilecek Yerler gezi yazima buradan ulasabilirsiniz.

9. Venedik’in Diğer Kanyalları ve  Köprüleri

Venedik’in kanalları ve  köprüleri arasında kaybolun. Ama gerçekten kaybolun çünkü şehrin tadı ancak böyle anlaşılıyor.

5401

Kanallar, kanallar ve kanallar,  Venedik gezi rehberi

Venedik’te pek çok  güzel kanal köprül bulacaksınız. İnanın, nokta da diger turistlerle birlikte kümelensenize gerek yok.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

Güneş batarken Venedik’in sokaklarında olmayı ihmal etmeyin, Venedik gezi rehberi

Size tavsiyem kendi favoriniz olan kanalı ve köprüyü bulmanız.

10. Scuola Grande Di San Marco Binası 

Venedik’in kanalları arasında kaybolun dedim. Venedik’te gerçekten de kaybolduğumda karşıma Scuola Grande Di San Marco çıktı.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi

İlk olarak 1260‘de devlet binası olarak inşa edilmiş ancak 1425’te çıkan yangında harab olmuş. Yangından 20 yıl sonra, dönemin ünlü mimari Pietro Lombardo yeni bir bina dizayn etmiş ve binanın geri kalanı ise Mauro Codissi tarafından tamamlanmış.

scuola grande di san marco, venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler

scuola grande di san marco, venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler

Scuola Grande Di San Marco Binası Osteria La Ponte Köprüsünün yanında bunuyor. Buradaki meydanda Bartolomeo Colloni’nin At üzerindeki heykelini de görebilirsiniz.

11. Venedik Guidecca Adası

Turist kalabalığından başı dönenlere ilaç gibi gelecek bir yer Gudiaca Adası. Küçük bir  vaporetto yolculuğu ile beş dakikadan daha az bir sürede buraya gelebilirsiniz, San Marco’nun çıldırtıcı kalabalığından kaçmak isteyenler için bir tür “vaha “ gibi. Turistlerde uzak Guidecca Adasında venedik halkının yaşamlarını biraz daha yakında görebilirsiniz. Guidecca Adasını tam ortasından Rio di San Biagio Nehri geçiyor.

A1395AC1-18D0-464B-9C51-BE7E9ACE47C0

Rio di San Biagio Nehri Guidecca Adasının tam ortasından geçiyor, Venedik Gezi Rehberi

Sadece sessiz sakin bu adayı gezmekle kalmayıp aynı zamanda ‘ana adalara’   kıyasla en  az  3 – 5 Euro  daha ucuza yemek içme seçeneğinin olduğu kafelere ve restoranlara da goz atin.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

Guidecca Adasindan Venedik’in Manzarasi, Venedik Gezi Rehberi

Dar ve uzun olan Guidecca Adası  Venedik gezisinde farklı bir seyler arayanlar için güzel bir seçenek.

12. Venedik’te Casanova’nın Evi

Venedik, hazır cevap olmasıyla ve çekiciliğe ünlü Giacomo Casanova’nin doğduğu şehir. Casanova 1725’te Venedik’te doğmuş. Casanova’nin evi yılın belli dönemlerinde ziyaretçileri açık.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim,

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi

Venedik’te farklı bir gezi rotası izlemek isteyenler ,bu güzel şehri Casanova’nin izinden giderek keşfedebilirler. Casanova’nın aile evinin bulunduğu Calle Malipiero caddesine bakmanızı tavsiye ederim.

13. Venedik’in Dış Adası, Murano Adası

Venedik’in dış Adaları Murano, Burano ve Torcelli en az Venedik kadar efsaneleşmiş. Bu adalardan en az birini görmeden Venedik’i görmüş kabul edilmiyorsunuz. Demedi demeyin

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim, Murano Adası

Murano Adası, venedik gezilecek yerler

Önce ” gitmesem olmaz mı “dediğim   gidince de dönmek istemediğim Murano Adasına hayran kaldım. Akşamüstü gittiğim için gün batarken ayrı güzeldi.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim, Murano Adası

Murano Adası, Venedik Gezilecek Yerler

Murano Adasına nasıl gidilir ? 

Zaccaria deniz otobüsü durağından Line 4.2  ve Line 3‘e Santa Lucia tren istasyonundan binerek  Murano’ya gidebilirsiniz. Bazı vaporettolar ekspres bazıları ise diğer adalarda durarak Murano Adasına gidiyor. Seçim sizin.

14. Palazzo Contarini del Bovolo

Palazzo Contarini del Bovolo ya da ( Scala Contarini del Bovolo ) Venedik’te farklı bir yerleri keşfetmek isteyenler için değeri pek bilinmeyen bir güzellik. 

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim

Venedik’in degeri pek bilinmeyen guzelliklerinden Palazzo Contarini del Bovolo, Venedik Gezilecek Yerler

Palazzo Contarini del Bovolo 1499’da inşa edilmiş. 2016 ziyaretçilere açılan Palazzo Contarini del Bovoloö sadece bir avuç turist tarafından ziyaret ediliyor. 

5806

Buraya gelenlerin bir kısmı da sadece dışarıdan bakıp dönüyor. Bense gidip bir göreyim dedim. Merdivenler yukarı çıkarken sizi küçük bir sergi odası karşılıyor. Öncelikle sergiye bir göz atın.

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi, nasil gezdim, nasilgezdim,

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, venedik gezisi

Daha sonra da merdivenlerden yavaş yavaş yukarıya doğru çıkın. Venedik’i  farklı bir açından görmek isteyenler için birebir.

15. Venedik Kuyuları 

Venedik’te gezerken o kadar çok yerde gördüm ki internette ” bu da neyin nesiymiş “ diye bir arastirmam gerekti.

5437 (2)

Venedik Kuyusu, Venedik Gezi Rehberi

Venedik kuyuları böyle gezilecek yerler listesinde olacak bir şey değil ama anlatmadan geçmek istemedim. Venedik’in çeşitli yerlerinde göreceğiniz kuyular denizle çevrili olan sehre içecek su sağlamak icin kurulan sistem. Bu sistemi ve Venedikliler yüzyıllar önce keşfetmişler. Artık kullanılmayan kuyuların üzerlerinin kapalı olduğunu göreceksiniz.

16. Chiese di Santa Maria di Nazareth Kilisesi

Venedik’e trenle varınca eminin herkes büyük bir heyecanla şehri merkezine gitmeye çalıştığı için tren istasyonunun yanındaki chiese di santa maria di nazareth kilisesine dikkat etmeyecektir. Büyük Kanal manzaralı kilise ” Yalın Ayak Köprüsünün önünde bulunduğu için  Çıplak Ayak ya da Yalin Ayak  kilise olarak de adlandiriliyor.
venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, chiesa di santa maria di nazareth

venedik gezi rehberi, venedik gezilecek yerler, chiesa di santa maria di nazareth

Kilise içiyle dışıyla tam bir sanat eseri. Dış cephesi, asilzade Cavazza’nın mali yardımı sayesinde Giuseppe Sardi tarafından 1672 ve 1680 yılları arasında ana bina tamamlandınktan sonra (ki Venedikteki kiliselerin çoğunun ön cephesi ana bina tamamlandıktan sonra yapılmış zaten ) inşa edildi. Tarz olarak Geç Venedik Barok tarzı etkilerini görüyoruz. Falconi ve Bissone heykelleri ile süslenmişç

17. Venedik’te Bedava Yürüme Turları

Venedik gezinizde  diğer gezginler ile tanışmak ve şehri bir bilenden dinlemek isterseniz bedava olan ve iki , iki buçuk  saatlik yürüme turlarına katılın. Buraya tıklayarak yürüme turlarının  saatlerine bakabilirsiniz. Unutmayın rehberinize 10 Euroluk bir bahşiş vermeniz gerekecek.

Venedik Gezisi İçin Pratik Bilgiler ve Tavsiyeler, Venedik Gezisi Öncesi Bilmeniz Gerekenler

  • Venedik’te gezerken WC levhalarını göreceksiniz. Olur da tuvaletleri kullanmak isterseniz, tuvaletlerin giriş ücreti 1.50 Euro. Bir kahve parasına. Riaolto Köprüsünün yanındaki DFS Alışveriş Mekezindeki tuvaletler bedava. Tuvaletler dördüncü katta.
  • Venedik’teki kurallar nedeniyle restorantlar taş fırın yok. Bu nedenle pizzalar elektirikli fırınlarda yapılıyor. pizza cenneti diye pahalı gurme yerlerde yemeyin. Sofranızda deniz ürünü tercih edin.
  • Venedik’in bütün sokakları birbirine benziyor. Eminim benim gibi kaybolacaksiniz. Yaninda iyi bir harita ya da mapsme gibi iyi uygulamalar olsun.
  • Yanınızda nakit bulundurun. Birçok restonanin ve dükkanın nakit kabul etmediğini gördüğünüzde cok şaşıracaksınız.
  • Eğer bütçeli geziyorsaniz, bir restorantta oturmadan once ” coperto ” alıyorlar mı diye sorun. Bilmeyenler için coperda adam başı 2 – 5 Euro resorantta oturma parası.
  • San Marco Meydanı’nın çevresinde ki sütunların olduğu yerde yere oturmayın ( retorantlar hariç ). Üzerlerinde #respectvenice yazan abiler gelip sizi uyarıyor.
  • Venedik yankesicilerin cenneti özellikle kalabalık yerlerde cüzdanınıza sahip çıkın.

Venedik’te Nasıl Gidilir? Venedik Gezi Rehberi

Venedik oldukça popüler bir şehir. Haliyle turistlerin ilgisi uçak fiyatlarına da yansıyor. Türk Hava Yollarının Venedik seferleri oldukca fiyatlı. Venedik gezisi icin oncellikle Turk Hava Yollarinin ve Pegasus’un websitelerine bakin

Eğer uygun fiyata uçak bileti bulamazsanız, benim yaptığım gibi Venedik yerine Bolonya’ya uçup Bolonya’dan trenle Venedik’e gidebilirsiniz. Bolonya uçak bileti + Venedik tren bileti, sadece Venedik uçak biletinden daha hesaplıya geldi. Bologna ve Venedik arası trenle yaklaşık 1 saat sürüyor. Bologna – Venedik treni aslinda Roma’dan kalkiyor. Olur da Roma gezinizi Venedik gezisi ile birlestirmek isterseniz, bu da iyi bir fiki . Roma – Venedik arası 3 saat 40 dakika sürüyor.

Unutmamanız gereken tek şey Bolonya – Venedik ( ya da Roma – Venedik ) tren biletinizi aylar öncesinden almanız. Yoksa tren biletleri fiyatlı olabiliyor. Venedik  tren seferleri icin buraya tıklayın.

Venedik gezisi için bir diğer alternatif ise Milano. Milano ( Milano Centrale ) ve Venedik ( Venezia Santa Lucia ) arasında hızlı tren var.  Yolculuk, hızlı  tren ile  2 saat 25 dakika’da ,  regional adı verilen normal trenler 5 saat sürüyor. Hızlı trenler için rezervasyon yapmanız gerekiyor. Milano – Venedik arası tren rezervasyonu yapmak için buraya tıklayın.

Venedik’te Yeme içme Rehberi

Venedik, Bolonya’nin aksine bir gurme sehri sehri. İtalya’nın en iyi yemeklerine burada rastlamıyorsunuz. Çok turistlik bir şehir olduğu içinde özellikle Grand Kanal çevresindeki restoranlar bir hayli fiyatlı. Bu nedenle özellikle bütçeli seyahat ediyorsanız, küçük açtırmalıklar hayatta kalabilirsiniz. 

Venedik gibi lagün uzerine kurulu bir şehirde özellikle tavsiye edilen yemekler elbette deniz ürünleri. İşte Venedik’te yeme içme tavsiyelerim 

  •  İlk akşam yemeğimden bahsedeyim. Burası  hem yemek kalitesi hem de yemek fiyatı olarak beni şaşırttı. Trattaria Al Leoncini adlı bu restorant San Marco Meydanı’nda ve neredeyse San Marco Bazilikasinin yaninda. Her zaman olduğu gibi çok sevdiğim kalamar kızartması ve ahtapot mürekkepli spagetti sipariş ettim. Turistlik bölgelerde böyle hem yemegi iyi hem hizmeti iyi hem porsiyonları büyük olan restorant bulmak zordur onu  icin  Trattoria Al Leoncini’nin tripadvisordaki yorumlarina bir tıklayıp bakın derim.

venedik gezi rehberi, venedik yeme içme rehberi

  • Venedik’te taş fırınlara izin verilmediği için pizzalar ancak elektrikli fırınlarda pişiriliyor. Bu nedenle restorantta pizza denemek yerine, benim gibi sabah kahvesi ve kahvaltısı için gittiğim Farini’de pizza denemenizi tavsiye ederim.

2CC379CF-A048-4C05-A4E5-9C0CF09377A8

  • Dilim pizzalar 3.80 Euro‘dan başlıyor ve kahve ile birlikte indirim var. Tatlıları da çok güzel ve alkollü içecek de sipariş edebiliyorsunuz. Farini’nin resmi sitesine bir bakin. Gerçi siteleri italyanca ama olsun en azından bir fikir sahibi olacaksınız.
venedik gezi rehberi, venedik yeme içme rehberi

Amerikano ve pizza margarita, Venedik Gezi rehberi

  • Fresh Pasta to Go: Bütçeli gezerler arasında en meşhur yer Dal Moro’s Fresh Pasta To Go. Öğlen açılan ve gecenin geç saatlerine kadar servis yapan bu take away restoranda makarnalar müşterilerin meraklı bakışları altında hazırlanıyor. Makarnaların fiyatları  6.50 Euro’dan başlıyor, parmesan ya da acı biber gibi ekstralar icin 0.50 cent ödüyorsunuz. Pasta Bolonez sipariş ettim. Çok güzeldi.
venedik gezi rehberi, venedik yeme içme rehberi

Bütçe dostu makarna, Venedik Gezi Rehberi

  • Süper market : Venedik’in dar sokakları arasında gezerken dikkatinizi bile çekmeceyecek belki olan  Coop Süper marketi var. Coop Rialto Köprüsü ile Palazzo Contarini del Bovolo arasında bulunuyor.

1E6E7CF1-E206-4E69-8D57-3A057441616B

  • Sandviçler 1.20 Euro , pizza dilimleri de var . Ayrıca ben eve götürmek için makarna, kurutulmuş porcini mantarı ve parmesan peyniri aldım . Eğer Check in valizim olsaydı kesinlikle marketi siler süpürürdüm 😂😂😂😂😂🤭🤭.

Venedik’te Nerede Kalınır ? Venedik Gezi Rehberi

Venedik’te konaklama seçeneği ve bütçenize  uygun gezi planı yaparken karşılaşacağınız bir başka sorun. Uzun yıllardır gezip görmeyi istediğim Vendik’te kalacak yer ararken bir hayli zorlandım…

Yıllardır gezmeyi istediğim bu şehire gelmişken oldukça merkezi bir yer de kalmayı tercih ettim. Benim gibi şehir merkezinde kalmak isteyenler için tavsiyem kendi kaldığım Hotel Caneva. Burası son derece merkezi lüksten uzak bir otel. Sabah kahvaltısı yok ve verdiğiniz parayla kıyasla son derece basit  ancak 2-3 gece için sorun değil. Dar sokakların arasınsa kaybolan otelin yerini haritada daha iyi görebilirsiniz.

2017 yılında Hotel Ala‘yı rezerve ettim Ama yazımın başında da belirttiğim o Venedik gezisini iptal etmek zorunda kaldım. Bu nedenle bu otel ile ilgili çok detaylı bir  bilgi veremeyeceğim. Ama siz yine de buranın fiyatlarına bir bakın. 

Bütçeli gezenler icin bir diğer konaklama seçeneği Venedik Mestre bölgesi. Burası trenle Venedik Santa Lucia tren istasyonuna 10 dakika uzaklikta ve pek çok yeni apartman ve otel hemen tren istasyonunun yanına inşa edilmiş. Trenle gidip gelmekte sakınca görmezseniz buradan otel fiyatlarına bakabilirsiniz.

Venedik Havaalanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir ? 

Venedik’in Marco Polo Havaalanında  şehir merkezine gitmenin birkaç yolu var. En iyi yolu seçmek bütçenize ve zamanında kalmış.

Alilaguna Deniz Otobüsü

Alilaguna deniz otobüsleri sizi Marco Polo Havaalanindan  Rialto Köprüsü, San Marco gibi turistlik noktalara doğrudan götürüyor.  Yalnız Alilaguna’yı kullanmadan önce şunları unutmayın.

  • Alilaguna bilet ücreti tek yön Marco Polo Havaalani ve San Marco Meydanı arasında 14 Euro.
  • Alilaguna deniz otobüsleri diğer noktalara da uğradıkları için havaalanı – San Marco arası yolculuk 75 dakika sürüyor

ACTV Vaporetto ve Havaalanı Otobüsü

İkinci seçeneginiz ki ben bu benim de kendi tercihimdi. Marco Polo Havaalanının dışındaki ATVO Express Bus yazan otobüslere binmek ve Piazzale Roma‘da inmek. Zaten burası son durak. Piazzale Roma’da da vaporettolara binip  şehir merkezine gidiyorsunuz. Bu seçenek hem daha hızlı hem de daha ucuz. Otobüs bileti + Vaperotta Bileti toplam 8 Euro verdim ( 2022 itibariyle tekli biletler 9,50 + 1,50 )ve yolculuğun toplam süresi 40 -45 dakikaydı.

Venedik’e Ne Zaman Gidilir ? 

Venedik’e ne zaman gidilir ya da en Venedik’e gitmek için en iyi zaman hangi aylar? Bu soruların cevapları birazsa sizin bütçenize kalmış. Aylarında hem uçak hem de otel fiyatları çok yüksek. Sonbahar ve ilkbahar aylarında daha makul ücretlere kalacak yer bulabilirsiniz.

Konu turist yoğunluğu olunca Venedik gibi bir şehrin turistiz olması  mümkün değil. Yılın her döneminde turist akınına uğruyor ama benim için Venedik gezisini etkileyecek en önemli sey turistten çok hava koşulları. Sonbaharda aylarında sıcak hava ve soguk havanın bir araya gelmesi nedeniyle yoğun bir sisle karşılaşıyorsunuz. neredeyse bütün gün sis hiç kalkmıyor. Ayrıca kışın yoğun yağış nedeniyle Sant Marco Meydanı sular altında kalıyor…

Geçtiğimiz aylarda San Marco Meydanını kapatmak zorunda kaldılar.

Venedik benzeri olamayan essiz bir sehir ve mutlaka gezilecek sehirler listenizde olsun.

Iyi yolculuklar

Mutlu

instagram: @nasilgezdim

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

49 Yorumlar

  • cengiz
    Ocak 17, 2020 at 7:30 am

    mis gibi rehber. Elinize sağlık Mutlu Bey.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 17, 2020 at 7:50 am

      Cengiz bey, guzel yorumunuz icin cok tesekkurler.

      Yanıtla
  • Zeynep Albaraz Gençer
    Ocak 17, 2020 at 8:19 am

    Tebrikler, çok detaylı ve faydalı bir Venedik yazısı olmuş.
    Seneler önce 4-5 saat geçirme fırsatı bulmuş, pek de keyif alamamıştım. “Tekrar uğranabilir” diye düşündürttü bana bu yazı:)

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 17, 2020 at 8:25 am

      Zeynep hanim cok tesekkurler. gunesin dogusunu ve batisini mutlka gormek lazim. Bir kez daha gidecegim ama bu sefer kesinlike yazin olacak 🙂 . Mutlu

      Yanıtla
  • Aydek Sultan
    Ocak 17, 2020 at 8:55 am

    Murano’ya biz de gitsek mi emin olamayıp vazgeçmiştik 🙂 Venedik dükkanları, taş kolye vs ile eğlenceli gelmişti. (Gerçi gittiğim 3- 4 dış ülke var sadece ama sevmiştim 🙂
    Yine güzel bir rehber olmuş, ellerinize sağlık.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 17, 2020 at 9:28 am

      Çok teşekkürler Aydek hanım, sanırım Venedik kendine özgü bir şehir. Kanalları da yasamın bir parçası öyle değil mi ? Murano’ya ben de emin değildim

      Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 17, 2020 at 9:37 am

      Çok teşekkürler Aydek hanım, sanırım Kanallar Venedik’te yasamın bir bir parçası başka hiç bir şehre benzemiyor. Murano ilginç bir adaymış uğramaya değer diye düşündüm.

      Yanıtla
      • emre ayhan
        Ocak 17, 2020 at 11:23 am

        olmeden gorulmesi gerekn sehirlerden

  • Roberta
    Ocak 17, 2020 at 12:08 pm

    Ciao Mutlu, was great to c u in Venezia. be good until nex time. Luv Roberta

    Yanıtla
  • Yaprak
    Ocak 19, 2020 at 3:19 pm

    Okuduğum en detaylı Venedik rehberi olmuş. Elinize sağlık.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 19, 2020 at 3:33 pm

      Yaprak hanim cok cok tesekur ederim. Beni cok mutlu ettiniz.

      Yanıtla
  • […] Venedik Gezi Rehberi , Venedik Gezilecek Yerler […]

    Yanıtla
  • majaalifee
    Ocak 25, 2020 at 8:44 am

    🥀💫💓

    Yanıtla
  • […] Venedik Gezi Rehberi , Venedik Gezilecek Yerler, Vendik Gezi Notları […]

    Yanıtla
  • Emin Erdem
    Ocak 29, 2020 at 9:01 am

    mutllu bey her zamanki gibi keyfile okuttunuz.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 29, 2020 at 9:11 am

      Çok teşekkürler

      Yanıtla
  • Alev Abla
    Şubat 10, 2020 at 7:45 am

    Çok güzel anlatımınla ve harika fotoğraflarınla tekrar gezmiş oldum. Yine olsa giderim dediğim yerlerden biridir.İki kez gittiğim Venedik’te kuleye çıkamamış olmak içimde kalmıştır. Tur ile gidince vakit etrafı görmeye anca yetiyor.🤷‍♀️ Emeğine sağlık Mutlu.👍👏👏💜

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 10, 2020 at 7:52 am

      Alev hanim cok tesekkur ederim, Kuleye ben de cikamadim. Neden bilmiyoum. DSF alisveris merkezinin terasina cikinca gerek gormedi. Bir de bana 2 gun yeter demisti bir arkadasim. kesinlikle yetmiyor. 3 gun en az. Guzel yorumunuz icin tekrar tesekkurler. Mutlu

      Yanıtla
  • Rukiye esin
    Şubat 11, 2020 at 6:38 am

    Venedik’e Haziran’da gidiyorum. Sular yaz aylarında kokuyor diye duydum bakalım ne olucak. Siz kışın gittiniz galiba

    Yanıtla
  • asuman peker
    Şubat 13, 2020 at 8:43 am

    size bir şey soracağım. bahsettiğini diler venedik duraği sehir merkezine uzak mi ? ben oralarda bir yerde uygun kalacak yer buldum da

    Yanıtla
    • huseyn duyar
      Şubat 14, 2020 at 7:13 am

      @asuman peker, çok uzak degil eğer gidip gelmekte sakınca görmezsen bence ok. ama ona da ayrıca ol parası vereceksin

      Yanıtla
  • ali kemal akdogan
    Şubat 16, 2020 at 6:28 am

    abicim kamraniz ne marka. fotolarıni çok güzel

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 16, 2020 at 7:43 am

      Lumix ve cep telefonu

      Yanıtla
  • haldun
    Şubat 16, 2020 at 7:37 am

    Bolonya’dan gidiş çok kolay. venedige ocakla gidip paranları cop etmeye gerek yok.

    Yanıtla
  • Mahmut Gôztepe
    Şubat 17, 2020 at 6:46 am

    Ben de bir iki şey ekleyeyim, torcelli ve buranosuz olmaz Venedik. Dükler Saray’ı gezilmeli, compenile kulesine çıkılma. Manzara çok iyi.varsa paranız gondol sefasi

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 17, 2020 at 6:47 am

      Bilgi icin teşekkürler

      Yanıtla
  • güven inanç
    Şubat 18, 2020 at 9:55 am

    mutlu, facebook sayfandan geldim. gondol gezisi yapmamissiniz ama inan venedik = gondol yani

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 18, 2020 at 1:25 pm

      Haklınız bir kez daha Venedik’e gidersem gondol Sefasi yapacağım

      Yanıtla
    • kemal mezel
      Şubat 19, 2020 at 6:44 am

      Goldollar 80 avro ve paraya kesinlikle degemez. 80 avroile ryanayirdan gidip bilet alim ben.

      Yanıtla
  • nurdan durak
    Şubat 20, 2020 at 10:41 am

    bu fotolar sizisinmi? yoksa gettyimagesden mi aliyorsunuz.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 20, 2020 at 10:41 am

      Nurdan, hepsi bana ait

      Yanıtla
  • Ihsan Kanar
    Şubat 23, 2020 at 9:46 am

    Guzel bite hazilamissiniz basarinin daim oldsun.

    Yanıtla
  • muhammet doguran
    Şubat 24, 2020 at 10:29 am

    Selamlar,Çok emek sarfedip hazirlammisin. o merdivenlerin oldugu yere bende gitmek istedim. olurda kaybolmoazsam bende giderim

    Yanıtla
  • Muhammed
    Şubat 28, 2020 at 8:52 am

    Ha ha ha, coronavirusu nedeniyle kapattilat yurtdisi sevlalilar simdi gidin bide. Ne varsa ülkemde var.

    Yanıtla
  • melahat dundar
    Mart 12, 2020 at 10:02 am

    Yahu su virus nedeniyle butun tatil planlari suya dustu. Dedik kac kez dedi sokmayin su cinlileri iceri diye.

    Yanıtla
    • basak kebapci
      Mart 13, 2020 at 1:36 pm

      ay aynen be

      Yanıtla
  • Yaren Akkor
    Ağustos 13, 2020 at 10:53 am

    Ah ah , ahlar Köprüsü gibiyiz . Vizeleri almıştık her şey planlamıştı. Şimdi kullanılmayan vizeleri yeniden almaya çalışcaz. Uçak biletimiz açıkta

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ağustos 13, 2020 at 10:54 am

      Yaren hanım umuyorum. Vize isini halleriniz

      Yanıtla
  • Erdem Akbaş
    Ağustos 26, 2020 at 11:25 am

    Güzel bir şehirdir, görülüp gezilmesi gerekir. Adalarına mutlaka gidin. Bi de turistlerin az olduğu ilk bahar sonbahar gibi zamanları seçin.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ağustos 26, 2020 at 11:34 am

      Yorumunuz icin teşekkür

      Yanıtla
  • […] Venedik Gezi Rehberi , Venedik Gezilecek Yerler, Vendik Gezi Notları, Venedik Nerde Kalınır […]

    Yanıtla
  • […] Venedik Gezi Rehberi , Venedik Gezilecek Yerler, Vendik Gezi Notları, Venedik Nerde Kalınır […]

    Yanıtla
  • […] kadar bilgiverdim. Artik Kazanova;nin izinden giditmek size kalmis. Yolunuz Venedik’e duserse venedik gezilecek yerler arasinda Kazanovanin evinde bakmayi […]

    Yanıtla
  • […] Venedik Gezi Rehberi , Venedik Gezilecek Yerler, Vendik Gezi Notları, Venedik Nerde Kalınır […]

    Yanıtla
  • […] Venedik Gezi Rehberi , Venedik Gezilecek Yerler, Vendik Gezi Notları, Venedik Nerde Kalınır […]

    Yanıtla
  • Sinan
    Aralık 31, 2022 at 9:23 pm

    Öncelikle detaylı ve bilgilendirici yazınız için çok teşekkürler. Nisan ayında gitmiştim şimdi Şubat ayının başında gideceğim. Suların yükselmesi ile sıkıntı yaşamayız umarım.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 1, 2023 at 1:55 am

      Merhaba, teşekkür ederim. Subatta yağmur Ocak ve mart ile aynı umarım çok yağmur yağmaz. Kışlık giysiler almayı unutmayın. Çünkü hava soğukmuş o dönemde. şimdiden güzel geziler dilerim.

      Yanıtla
  • Okan
    Ağustos 4, 2023 at 12:54 pm

    Araştırmalarımda Venedik hakkında bu kadar detaylı bir yazı okuduğumu hatırlamıyorum. Ellerinize sağlık.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ağustos 4, 2023 at 12:56 pm

      cok teesekkurler

      Yanıtla

Bir Yorum Bırak