Menu
Avrupa / Polonya / Wroclaw

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Wroclaw Gezisi

Wroclaw Gezi Rehberi ve Wroclaw Gezilecek Yerler, Wroclaw Gezisi, Polonya Wroclaw’a Nasıl Gidilir, Nerede Kalınır

Wroclaw gezi rehberime hoşgeldiniz. Geçtigimiz günlerde Polonya ‘in güzel şehri Wroclaw gezi rehberi hazırladığımı duyanların duyanların tepkisi ”  Polonya’ya bir kaç ay önce gitmemişmiydin” oldu. Ne yapayım Polonya’yi cok seviyorum ve Polonya’da halen gezilecek göülecek çok yer var. “Wroclow adı telafuz edilir” diye merak edenler icin  yazımın hemen başında belirteyim Wroclaw, Vrots’vaf şeklinde telafuz ediliyor ya da buna yakın bir şekilde. Wrocklaw ‘a nasıl gidilir, Wroclaw ‘da gezilecek yerler ve Wrocklaw gezisi icin gerikli diğer pratik bilgiler Wrocklaw gezi rehberimde.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler

Yeniden Polonya’ya gitmeme gelince, haklilar ama ne yapayım. Hem Polonya’yi hem Polonyalilari çok seviyorum. Polonya’ya olan ilgim, beni kedine aşık eden  Krakow gezimden sonra başladı. Halen Krakow gezi rehberimi okumamis olanlar Karkow gezi rehberim icin buraya tiklayin. Polonya’nin Euro bölgesinde olmaması da ekonomik anlamda çok büyük bir avantaj bizim için.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi

Biliyorum lafi uzattım, Wroclaw, Polonya’da gezilecek yerlerin basinda gelmese de kanımca güzel bir hafta sonu gezisini hak ediyor. Polonya Wroclaw’a Nasil gidilir? Wroclaw’da gezilecek yerler nereleridir, Wroclaw’da nerede kalınır? Polonya’nın bu güzel sehriyle ilgili kapsamlı bir gezi rehberi hazırladım. İşte Wroclaw gezilecek yerler listem.

Wroclow Nasil Bir Yer? : Wroclaw Gezi Rehberi

Polonya’nin bu çok fazla bilinmeyen sehri Wroclow’da gezilecek yerler nereleri ne diye merak ediyorsunuz biliyorum. Oldukça detaylı bir gezi rehberi hazirladim. Wroclow’da gezilecek yerlere balıklamasına atlamadan önce sehirle ilgili bir kaç bilgi vereyim.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Avrupa'da Gezilecek Yerler

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya’da Gezilecek Yerler

Wroclaw, aynen Torun gibi gotik mimarisi olan bir başka üniversite sehri. Bu arada Polonya Torun gezi rehberimi halen okumamış olanlar, Torun gezi rehberime buradan ulasabilirsiniz. Neyse, Wroclow’da yaşayan 130000 kadar ögrenci var. Bu nedenle Wroclaw gece hayatından, kafelerine, restoranlarına kadar genç gezginler için ideal bir güzergah.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Wrocklaw gezilmesi gereken  noktalar

Sıkıyönetim zamani ansizin ortadan kaybolan insanlari temsil eden bir calisma

Wroclaw’un Nazi ve kominist geçmişi artık tarih olsa da pek cok heykelde ve sanat çalısmasında ülkenin geçirdiği o zor dönemin izleri bugün bile gozüküyor. Şimdilerde birbirinden güzel renkli yapılarıyla turistlere son derece keyifli bir zaman vadediyor.

 Polonya Wroclaw Gezilecek Yerler : Wroclaw Gezi Rehberi

Wroclaw, Batı Polonya’nin en büyük sehri olmasının yanında hem ekonomik hem de kültürel bir liman. Tabi bunda 2016’da Ispanya’nin San Sebastian şehri ile birlikte Avrupa’nin kültür başkentlerinden biri seçilmesinin etkisi çok büyük. Wroclaw, 2016’dan sonra bütün dikkatleri üstüne çekti ve son bir kaç yildir da hatırı sayılır bir şekilde turist sayısını artırdı.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Wrocklaw gezilecek  noktalar.JPG

Wroclaw, Ikinci Dünya Savaşının sonuna kadar Breslau olarak bilinen bir Alman şehriydi. Ancak Şubat 1945 – Mayıs 1945 arasında yaklaşık 3 ay süren Breslau Kuşatmasından sonra şehir Polonyalıların eline geçiyor ve Polonyalılar şehri ele geçirmekle kalmayıp yıllarca burada yaşayan Almanları da Almanya’ya gitmeye zorluyor. Hal böyle olunca, Almanlar bugün bile Wroclaw’a Breslau diyorlar ve bir Alman şehri olarak görüyorlar.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Wrocklaw gezilecek  noktalar

Gelelim Polonya’nin bu güzel ögrenci şehri Wroclaw’da gezilecek yerlere.

1. Wroclaw Tarihi Sehri – Wroclaw Rynek

Pasaport kontrolünden daha önce Frankurt’ta geçtigim için Wroclow’a iç hatlardan vardım ve hemen koşa koşa şehir merkezine giden otobüse binip kaldığım eve gittim. Kaldığım evi özellikle Wroclaw’un tarihi meydani Rynek’te seçtim. Wroclaw’da nerede kalınır bununla ilgili detaylı bilgiyi yazımın ilerleyen bölümlerinde okuyabilirsiniz.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler

Wroclaw Rynek, Wroclaw Gezilecek Yerler

Avrupa seyahatlerimde hep karşilaştigim ana pazar meydanı Wroclaw için de geçerli ve Wroclow’da da bizi ilk önce Rynek adi verilen tarihi meydan karşılıyor. Rynek, Ikinci Dünya savasi sirasinda bir hayli yaralanmış. Soviyet dönemi zamanında şehir merkezinin dışına kat kat “betondan canavarlar” insa edilirken Wroclaw’un şehir merkezi eski günlerindeki gibi renkli renkli yapılarla, orijinaline uygun bir şekilde restore edilmiş. Rynek, sabahın erken saatlerinden itibaren capcanli. İşe giden insanlar, şehri görmeye gelen turistler vs.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir

Wroclaw Hansel ve Gretelin Evi, Wroclaw Gezilecek Yerler

Bu canlılık soğuktu yağmurdu demen akşam geç saatlere kadar sürüyor. Rynek’in güney dog  kısmında Hansel ve Gretel’in evi olarak da bilinen Jaś i Małgosia dikkati cekiyor.

Rivayete göre hikayedeki ev buradan esinlenilmiş. Hansel ve Gretelin evinin hemen yanında ise St Elizabeth’s Kilisesi yer aliyor. St Elizabeth’s Kilisesinin çan kulesine çıkmak mümkün ama benim gittigim tarihlerde kule kapaliydi. Yazın açık olacağından eminin. Wroclaw’a yazin gidenler St Elizabeth’s Kilisesine bakmadan geçmeyin.

2. Belediye Binasi – Wroclaw Stary Ratusz

Belediye Binasi daha doğrusu Eski Belediye Binası’nın yapısı tarih boyunca değişmiş. Wroclaw büyüyüp geliştikçe Starry Ratusz’un mimarisi de ihtiyaçlar dogrultusunda değiştirilmiş.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek.JPG

Wroclaw Rynek Beldiye Binasi, Wroclaw Gezilecek Yerler

Ilk olarak 13. yüzyılda insa edilen Belediye Binası artık şehrin en önemli yapılarından biri. Günümüzde çesitli kültürel etkinlikler ve seromoniler için kullanılan binanın dış cephesinde yer alan gotik işlemeler tek kelimeyle harika.

3. Wroclaw’in Cüceleri – Dwarfs of Wroclaw

Kominizm karşıtı bir gurup tepki olarak böyle bir sanat çalısması baslatmış yillar önce. Bronzdan yapılmış yüzlerce afacan cüce heykelleri sehrin dört bir yanına yayılmış. Gidip onlari tek tek bulmaksa size kalmış 😀.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim

Sanırım hepsini bulmak imkansız keza Wroclaw’in çok alakasız yerlerinde, hiç ummadığınız anda karşınıza çıkıveriyor çalışkan cücelerimiz. Çalışkan diyorum çünkü hep bir seyler yaparken görüyoruz onları.

4. Wroclaw Üniversitesi

Wroclaw Üniversitesi hem sehrin hem Polonya’nin önde gelen köklü üniversitelerinden biri. “Canım ne işimiz var üniversitede” demeyin. Bu barok yapıdaki güzel yapi üniversite olmasının yanında ayrıca çok güzel görülmesi gereken bir müze.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim

Barok mimariyle Wroclaw Universitesi, Wroclaw Gezilecek Yerler

Wroclaw Üniversitesinin içindeki 4 salon ve kule müze gezerlerin ilgisini bekliyor. Üniversitenin müzesi çarşamba günleri açık değil ve görmek istediğiniz odotorium sayısına göre de bilet fiyatları değişiyor. Bir bilet alıp çaktırmadan içeri girerim diye düşünmeyin çünkü  Polonyalı teyzeler biletlere tek tek bakıyor.

  • Aula Leopoldina

Wroclaw Üniversitesi içinde yer alan barok salonlarlardan biri. 1728- 1732 yılları arasında tamamlanan solani Roma imparatoru 1. Leopold’dan esinlenerek bu ad verilmiş.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler

Wroclaw Universitesi, Wroclaw Gezilecek Yerler

İşlemelerine güzelliğindendir ve heykellerdeki detaylardan ağzınız açık kalıyor.

  • Matematik Kulesi – Mathmetical Tower

Matematik Kulesi’ne çıkmadan önce küçük bir sergi yer alıyor ve sonra da Wroclaw’u yukarıdan görebileceğiniz kuleye ulaşıyorsunuz.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim

Manzara güzel, güzel olmasina da benim şansıma hava hem bulutlu hem de rüzgarlıydı. Kuş gibi kanatlanıp uçmamak için çok fazla oyalanmadım burada.

Kanimca Wroclow’da gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gerekiyor. Açılış saatleri ve daha detaylı bilgi almak için Wroclaw Universitesinin muzesinin resmi sitesine buradan ulasabilirsiniz.

5. Wroclaw’in Tumski Köprüsü –  Most Tumski  Wroclaw

Oder Nehri’nin kuzey bölümünde yer alan Tumski Köprüsü 1889 yılında burada daha önce yer alan tahta bir köprünün yerine insa edilmiş.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir.jpeg

Ask kilitleriyle bezeli Tumski Koprusu

Aşıklar Köprüsü ya da Katedral Adasi Köprüsü olarak da bilinen köprünü üstünde “aşk kilitleri” yer alıyor. Geleneklere göre yeni evli çiftler aşklarını burada kilitliyorlarmış. Tumski Köprüsü’nün üstünden geçerek de Katedral Adasına ulaşıyorsunuz.

6. Katedral Adasi – Ostrów Tumski

Wrocław Katedral Adası, adından da anlaşılacağı uzere  katedrali şehrin önemli Wroclaw Katedrali’nin ve Baspiskoposun evinin yer aldığı ada.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Ostrow Tumski Wroclaw

Wroclaw, Katedral Adasi

İkiz çan kulesiyle meshur Wroclaw Katedrali, St John the Baptist Katedrali olarak  olarak da biliniyor.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Ostrow Tumski Wroclaw

Bence Wroclaw’un da en güzel manzarası Katedral Adasi’nin cevresinde. Tumski Köprüsünden geçerek gelinen Katedral Adasi şehrin tarihi anlamda en eski yeri. Yapılan çesitli arkeolojik kazılardan esinlen bilgiye göre burada 1000 yil önce de yerleşik yaşamın  olduğu yönünde.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Ostrow Tumski Wroclaw.JPG

7. Centennial Hall – Hala Stulecia

Gezi yazılarımı takip edenler UNESCO Dünya Miraslarini gidip görmek için can attığımı çok iyi bilirler. Wroclaw’da da bir UNESCO Dünya Mirası olduğunu duyunca ne yapıp edip göreyim dedim.

Centennial Hall’a Rynek’ten nasıl gidilir?

Centennial Hall, Wroclaw’un sehir merkezinin bir hayli dışında ( 2 – 3 km kadar). Biraz tembelimdir ama bu durum gözümü korkutmadı.  Baharın ilk günlerinde havayı böyle güneşli görünce hiç bir vasıtaya gerek yok deyip sabahin erken saatlerinde yola koyuldum.

Yok ben yürümem diyenler 10 no’lu tramvaya Rynek, Świdnicka ve Galeria Dominikańska duraklarında binebilirler. Ayrica 145 ve 146 no’lu otobüslerle de tren istasyonundan buraya ulaşmak mümkün.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Centennial Hall

Centennial Hall, 1913’te Almanlar tarafından inşa edilen bir sergi sarayi. Dogruya dogru, gördüğümde karışık hisler uyandırdı bende. İlginç bir mimarisi olduğu kesin ama dışında gördüğünüz zaman aşık olacağınız bir güzelliği yok.

Centennial Hall’un hemen yanında Millenium Fountain yer alıyor. Akşamları renkli ışıklar eşliğinde fiskiyerlerle gösteriler oluyormuş. Yılın bu döneminde gündüz herhangi bir aksiyon göremedim 😊. Eğer buraya kadar bir yaz akşamı giderseniz bir göz atın derim.

7. Wroclaw Hayvanat Bahçesi – Wroclaw Zoo 

Centennia Hall‘un hemen karşında yer alan Wroclaw Hayvanat Bahçesine sehrin bu bölgesine gelince uğramakta fayda. Ayrıca çocuklu gezginler için güzel bir seçenek

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Wroclaw Zoo.jpeg

Bulunduğum tarihte hava cok sıcak olmadıgı için burada cok fazla takılmak istemedim.  Wroclaw Hayvanat Bahçesi’nin giriş ücreti 50 zloty. Giriş ücretini biraz fazla buldum. Güncel bilet fiyatları ve açılış saatleri için Wroclaw Hayvanat Bahçesi’nin resmi sitesine bakabilirsiniz.

8. Wroclaw Kanal Yürüyüsü

Bu kadar çok adacıkları, köprüleri olan bir sehirde tabiki yapilacak en güzel sey şehirin kanallarının arasında yürümek.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Avrupa'da Gezilecek Yerler, Wroclaw.JPG

Wroclaw’da baharin ilk günlerinde tertemiz, güneşli bir hava vardı. Bir yandan bisikletleriyle işe, okula gidenleri, üniversitelerin önündeki parklarda oturan gençleri görünce Wroclawdaki yaşamı insan daha iyi anlıyor.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler

9. Wroclaw Terefeligi – Polinka Wroclaw

Centennial Hall’u ziyaret ettikten sonra Rynek’e geri dönerken karşıma tesadüfen Polinka Wroclaw olarak bilinen Wrocklaw terefeligi çıktı.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler,.jpeg

Oder Nehri’nin 7 metre yukarısından yaklaşık 2 – 2.5 dakika gibi kisa bir sürede nehrin diger tarafına geçiyorsunuz. Wroclaw’un olmazsa olmazlarından değil ama yolunuzun üstündeyse neden olmasın, öyle degil mi? Bilet ücreti otobüs biletlerinde olduğu gibi 3.40 zty. Biletinizi makinalardan alabilirsiniz.

Wroclow’da Nerede Kalinir? : Wroclaw Gezi Rehberi

Polonya’nin genelinde oldugu gibi Wroclow’da da konaklama seçenekleri hem fazla keseye uygun. Tarihi sehir merkezinin biraz dışında geceliği cok uygun oteller var. Ben bir çılgınlık yapıp otel yerine Wroclaw’in tarihi meydanı Rynek’te tam sehir merkezinde gördüğümüz renkli evlerde kalmak istedim.

Masonet tarzi bu evler benim icin oldukça büyüktü. Ama ne yapayim kafaya koydum bir kere bu evlerde kalacağım diye. Havaalanından kalacağım apartmana geldiğimde  elektiriklerin kesik olduğunu farkettim. Tabi hemen ev sahibi Carolina’yı aradım. O akşam elektirik sorununu çözemeyince beni aynı meydan üzerinde yer alan bir diğer apartmana yerleştirdi. Böylece 3 günlük Wroclaw gezimde iki ayri apartmanda kalmış oldum 😊😊❤️❤️.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler. Wroclaw'da Nerede Kalinir

Apartmada oldugum sırada Carolina gelip beni ziyaret etti. Yaşanan aksilikten çok utandığı içn bir sonra ki gezimde bana veya arkadaşlarıma % 15 indirim verebilecegini söyledi. Ilgilenenler benimle dogrudan irtibata geçebilir. Booking.comdan apartmanların fotoğraflarına bakabilirsiz.

  • Apartman 1

Dubleks tarzda modern apartman dairesi. 2 tane çift kişilik yatak var ayrıca oturma odasinda da büyükçe bir koltuk var. Burasi tam Rynek üstünde yer aliyor.

  • Apartman 2

Koskocam bir apartman dairesi. Çift kişilik bir yatak ve salonda da 2 tane koltuk var. Çiftler için çok uygun. Stary Ratusz’un hemen karşında.

Wroclaw’da nerede yenir? : Wroclaw Gezi Rehberi

Polonya yemekleri denilince aklima ilk gelen pierogi yani Polonya mantısı oluyor ancak Polonyadaki son günüme kadar söyle istediğim gibi bir polonya yemeği yiyemedim.

Hard Rock Cafe, Wroclaw

Wroclaw’a vardığım ilk akşam yağmur başlayınca şehrin sokaklarinda çok dolanmak istemedim. Bu nedenle karşıma çıkan Hard Rock Cafe’ye gittim.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler, Wroclaw'da Nerede Yenir.JPG

Genç güzel bir atmosferi var ama çok fiyatlı buldum. Evet burgerleri çok lezzetliydi ama 39.99 zloty inanılmaz derecede fiyatli.

Chatka

Wrocklaw’un sokaklarında tesadüfen gördüğüm. Chatka adlı restorant favorim oldu. Fiyatlari çok ucuz değil ama porsiyonlar kesinlikle doyurucu.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler, Wroclaw'da Nerede Yenir.JPG

polonya mantisi, pierogi

Ayrıca çok turistlik olmayan bu şirin restorana yerli halk da geliyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Wrocław Nicolaus Copernicus Havaalanindan Sehir Merkezine Nasil Gidilir?

Wroclaw’un tarihi şehir merkezi Rynek, Nicolaus Copernicus Havaalanin sehrin 13 km disindan yer alıyor.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Wrocklaw gezilecek  noktalar, Avrupa'da Gezilecek Yerler

Wroclaw havaalanından şehir merkezine hem çok kolay hem de oldukça ekonomik. Ulasim seçenekleri şu şekilde

  • Şehir otobüsleri: Otobüsler, Nicolaus Copernicus Havaalani ve Dworzec Wrocław ( Wroclow otobüs gari ve tren istayonu. Burasi sehir merkezinden sonra son durak) arasında her 15 dakikada bir kaliyor. Yazıyı yazdığım gün itibariyle otobüs biletleri 3.40 zlty. Biletleri otobüs şoföründen alabileceğiniz gibi duraktaki bilet makinalarından da alabilirsiniz. Hem nakit hem kredit kartı, hem de temassız geçerli. Biletinizi otobüsün içindeki makinalarda okutmayı unutmayın.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Wrocklaw gezilecek  noktalar, Avrupa'da Gezilecek Yerler

  • Ekspres Otobusler: Havaalanının önünden her 50 dakika da bir kalkan otobüsler doğrudan sehir merkezine gidiyor.
  • Taksi Her taksi havaalanın önünde beklemiyor. Sadece 3 taksi şirketine bu hak verilmiş. Duyduğum kadarıyla ile private taxi adlı şirket diğerlerinden daha ucuzmuş bilginize.

Wroclow’a Nasıl Gidilir?

Wroclaw’a gidiş Polonya’da gezdiğim diğer şehri Torun’a gidişten cok daha kolay. En azından şehir merkezi Wroclow havaalanından sadece 13 km uzakta. Ne yazik ki Wroclow’a Turkiye’den doğrudan uçuş yok ama Avrupadaki diger havayollarıyla Wroclow’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir, Wrocklaw gezilecek  noktalar, Avrupa'da Gezilecek Yerler

  • Polonya Lot Havayolları ile Istanbul’dan Varşova aktarmalı olarak gidebilirsiniz. Lot Havayollarının hem fiyatları hem de stopover /layover olarak uçuş ve bağlantı saatleri çok uygun. Öyleki sabah erken saatlerde Varsova’ya varip gündüz Varşovayı gezip aksam Wroclaw uçağına binebilirsiniz. LOT Havayollarına bakmanızı tavsiye ederim.
  • Ikinci seçenek ise Lufthansa Havayollari ile Frankurt’ta bağlanmak. Son bir kaç yıldır dikkatimi çeken Lufthansa’nin bilet fiyatlarindaki artış. Wroclaw’a uçakla gitmek isteyenler bence Lufthansa’yi son seçenek olarak kullanın. Peki niye Lufthansa’yi tercih ettim? Çünkü Lufthansa’nin Miles & More mil programının üyesiyim. Kullanabileceğim millerim vardı.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw'a nasil gidilir

Wroclaw’a Ne Zaman Gidilir?

Polonya’nın iç kesimlerinde tamamıyla karasal iklim hakim. Haliyle hava Mart – Nisan aylarında bile tam olarak ısınmıyor. Zaten bunu da kendim gözlemledim. Özellikle akşam saatlerinde oldukça yağmurluydu.

Wroclaw Gezi Rehberi, Wroclaw Gezilecek Yerler, Polonya Gezi Rehberi, Polonya'da Gezilecek Yerler, Nasil Gezdim, Wroclaw Rynek, Avrupa'da Gezilecek Yerler

Aksam baslayan yagmur

Wroclaw’a gitmemden bir hafta önce ( ben Mart ayının sonunda gitti ) gündüz hava sıcaklığı 20 dereceydi ama benim Wroclaw’da olduğumu tarihlerde 9 – 10 dereceydi. Soğuk olmasının yanında sehir hem rüzgarlıydı hem de havası çok kuruydu. Eğer benim gibi soğuk sevmeyenlerdeseniz, Mayıs ayından önce Wroclaw’a gitmek için bir plan yapmayın.

Umarim  Wroclaw gezilecek yerler rehberimi beğendiniz.

Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere

Iyi yolculuklar

Mutlu wroclaw gezilecek yerler haritası, wroclaw gezilecek yerler haritası, wroclaw gezilecek yerler haritası, Wroclaw gezilecek yerler, Wroclaw gezi rehberi, Polonya gezilecek yerler, Polonya gezi rehberi, Wroclaw gezilecek yerler, Wroclaw gezi rehberi. polonya gezilecek yerler, polonya gezi rehberi, avrupda gezilecek yerler, polonya torun gezi rehberi,

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

22 Yorumlar

  • cengizselcuk00
    Nisan 7, 2019 at 7:16 am

    pek güzel bir yermiş. bakalım biz ne zaman gidebileceğiz 🙂

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Nisan 7, 2019 at 7:20 am

      Kesinlike cok guzel bir sehir, yaz aylarinda gitmeniz tavsiyemdir 🙂

      Yanıtla
  • Yazar Karga
    Nisan 7, 2019 at 9:39 pm

    Polonya önceliklerim arasında yoktu ama keyifli bir yere benziyor. Listeye almak gerek belki de.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Nisan 7, 2019 at 9:42 pm

      Polonya’yi kesinlikle tavsiye ederim. Ilk gezecek sehirde Krakow olmali cunku gerçekten çok güzel bir sehir.

      Yanıtla
  • onder
    Nisan 12, 2019 at 10:35 am

    harika bir gezi olmuş. sanki oradaymış gibi hissettim çektiğiniz resimlerle

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Nisan 12, 2019 at 10:43 am

      Önder bey cok tesekkurler

      Yanıtla
  • Mert Cantek
    Haziran 14, 2019 at 12:17 pm

    Eylül için frankfurt aktarmali bilet buldum. Çok heyacanliyim. Insallah severim. Hava güzel olur belki

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Haziran 14, 2019 at 12:26 pm

      Mert bey çok sevindim. Cok begenecekdiniz. Yaninizda sonbaharliklar olsun

      Yanıtla
  • hande
    Haziran 16, 2019 at 8:28 am

    Merhaba Ben bir sey soracagim.sizin yaziniza denk geldim erasmus icin ararken . Acaba Wroclawda Erasmus ile ilgili bir bilginiz var mi? Simdiden tesekkurler

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Haziran 16, 2019 at 8:29 am

      Hande hanim, erasmusla ilgili bir bilgim yok .inanin ne desem yalan olur.

      Yanıtla
  • Görkem Ani
    Haziran 17, 2019 at 8:46 am

    Eurodaki bu artis bizi yakti. Wroclawa biletlet yazin fiyatli artik kisin gidelim diyoruz.

    Yanıtla
    • seniha gül
      Kasım 9, 2019 at 10:52 am

      polonyayi mutlaka gidip gorun. harika bir ülke gerçi savaslarada biraz bitmis ama fark etmez.

      Yanıtla
      • Nasil Gezdim?
        Kasım 9, 2019 at 10:53 am

        Size katiliyorum seniha hanim.

      • Nasil Gezdim?
        Kasım 10, 2019 at 6:25 am

        Ben katiliyorum

  • Banu Kandemir
    Ağustos 22, 2019 at 10:46 am

    Yorumlar ve fotoğraflar süper , çok beğendim , bu yazı üzerine bende buraya gitmek istiyorum .

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ağustos 23, 2019 at 7:36 pm

      Çok sagol. Umarim bir gün hep birlikte gideriz Banucum.

      Yanıtla
  • ayla dogan
    Eylül 18, 2019 at 12:28 pm

    kalacak yer ile bilgiyi nasil öğrenebiliriz acaba??

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Eylül 18, 2019 at 12:29 pm

      En kisa zamanda güncelleyecegim

      Yanıtla
  • DenizCakmak
    Eylül 21, 2019 at 9:05 pm

    Dolu dolu bir yazı çıkarmışsınız, yer imlerime ekledim. Gerektiği an tekrar ulaşmak üzere döneceğim. Çok teşekkür ederiz.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Eylül 21, 2019 at 10:47 pm

      Çok çok tesekkurler. Wroclaw’u umarim begenirsiniz. Dilediginiz zaman memunyetle yardimci olurum.

      Yanıtla
  • Atiye Ercan
    Aralık 4, 2019 at 7:42 am

    Yararlı bilgiler için sağolun. Seneye Erasmusla gidicem. Gitmişkende gezcem tabi

    Yanıtla
  • Murat Atar
    Aralık 7, 2019 at 12:03 am

    Aklımda pek olmayan bir yerdi ama çök güzel gözüküyor. Gidip görmek lazım gibi. 2-3 gün yeter öyle değil mi?

    Yanıtla

Bir Yorum Bırak