Menu
Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler ve Karayipler Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Karayipler Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi, Dominik Cumhuriyeti vizesi, nasıl gidilir, nerede kalınır

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler,karayipler gezilecek yerler, dominik cumhuriyeti nerede, dominik cumhuriyeti nasil gidilir

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, Karayipler Gezilecek Yerler

Karayiplerde gezilecek  yerlerin incisi Dominik Cumhuriyeti gezisi yillardir aklımdaydı. Özellikle de güzel plajlari nedeniyle. “Hadi bir Dominik Cumhuriyeti gezisi planlayayım, oralarda neler varmış göreyim” dedim. Dominik Cuhmuriyetine Turkiyeden nasil gidilir, Dominik Cumhuriyetinde gezilecek yerlerdi , vizesiydi derken Aralık ayında bir yandan Karayip denizinde yüzerken bir yandan da ülkenin essiz tarihi ile 500 yil öncesinde kendimi buluverdim. Santo Dominto gezilecek  yerler?, Dominik Cumhuriyeti’ne nasıl gidilir? Dominik Cumhuriyeti gezilecek yerler, neredir? Iste sizin için hazırladığım Dominik Cumhuriyeti gezi rehberim.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Karyayipler Gezilecek Yerler

Dominik Cumhuriyeti Nerede 

Karayip Denizinde Haiti ile Hispanyola adasını paylaşan Dominik Cumhuriyeti, şüphesiz bir turizm cenneti ve Karayipler’de gezilecek yerler içindeki en popüler ülkelerden. Dağları, nehirleri, şehirleri, halkı ile hem güzel hem de çekici bir ülke. Ülkenin canlı, sıcak iklimi ve kültürü, insanlarına, kiyafetlerine, merengue adi verilen danslarına ve müziklerine de yansımış. Dominik cumhuriyeti nerede kalınır anlayorum hepsini

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi, dominik cumhuriyeti gezilecek yerler, karayipler gezilecek yerler, dominik cumhuriyeti nerede

Sanırım kültürlerindeki bu canlıklık Dominik Cumhuriyetinin bulunduğu Karayiplerdeki diğer ülkelerle ortak özellik. Komşu ülke Küba ve ABD’nin otonomisi Porto Rico’da da bunu benzer kültürü özellikleri görüyoruz. Dominimhuriyeti nerede kalınır

İşte sizin hazırladığım Dominik Cumhuriyeti gezi rehberim.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler : Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Dominik Cumhuriyeti gezisi anlata anlata bitiremeyecegim türden bir gezi oldu. Her ne kadar bu gezimin çıkış noktası “kış ortasında yaz güneşi” olsa da Dominik Cumhuriyetinin La Romana gibi turizmden uzak, ülkenin gerçeklerinin çok kolaylıkla görülebildiği, Ikinci bir dil bilmeyenlerin veya iyi eğitim almamış olanların dosdoğru şeker kamışı tarlasına çalışmaya yollandığı köşelerini de gördüm.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Ama bu tip gerçekler dünyanın her yerinde var  onun için size daha keyifli bir gezi rehberi hazırladım. Dominik Cumhuriyetindeyken mutlaka görmeniz gerek yerlerden birkaçı.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi, Dominik Cumgureiyeti Gezilecek Yerler, Karayipler Gezilecek Yerler, nasil gezdim, Dominik Cumhuriyeti Nerede, dominik cumhuriyeti nasil gidilir

Dominik Cumhuriyeti Gezi, Karayipler Gezilecek Yerler

1. Santo Domingo ( Dominik Cumhuriyeti’nin  Baskenti )

Dominik Cumhuriyeti gezi rehberimize baskent Santo Domingo’daki gezilecek yerler ile basklayalim. Santo Domingo, kolonyal Amerika’nin direk taşlarından biri. Kristof Kolombu’un Amerikayi keşfetmesinin hemen ardından Kolomb’un oğlu Diego Kolomb, Santo Domingo’ya Ispanya Krallığının temsilcisi olarak gönderilmiş ve Ispanyollar Dominik Cumhuriyetinin  bulunduğu Hispanyola adasının doğu kısmını kolonileştirmeye baslamislar. Birçok yapi İspanyolların gelişinden sonra inşa edildiği için Santo Domingo bir nevi “ilk“lerin şehri.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Dominik Cumhuriyetine gelenlerin bir çoğu kendini Karayip denizin ılık sularına bırakıp şehrin tarihiyle pek ilgilenmezken aslında, Santo Domingo sadece Dominik Cumhuriyeti için değil, İspanya ve Latin Amerika tarihi için de önemli bir şehir. Buralara kadar gelmişken Santo Domingo’yu ve ülkenin diğer güzel köşelerini gezmeden geri dönmek olmazdı.

2. Alcazar de Colon

Santo  Domingo’daki ilk durağım Alcazar de Colon. Alcazar de Colon Ispanya Krali 2. Ferdinand’in isteği üzerine kurulmuş ve Kristof Kolombun oğlu Diego Kolomb’a verilmiş. Alcazar de Colon, Amerika kitasinda kurulan ilk kolonyal saray. Ispanyollar 1500 kadar yerli halktan oluşan bir işçi gurubunu yöneterek Alcazar De Colon’u inşa etmişler.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, dominik cumhuriteti gezi rehberi, karayipler gezilecek yerler, dominik cumhuriyeti nerede, dominik cumhuriyeti nasil gidilir

Alcazar de Colon inşa edildiği dönemde oldukça şaşalıyıymış. Bu 55 odalı çok geniş bir alana yayılan saraydan günümüze çok fazla bir sey kalmamış. Geriye kalan kısmı da Santo Domingo’daki diger tarihi yapılarla birlikte UNESCO‘nun koruması altına alınmış.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, karayipler gezilecek yerler

Dar odalarında ve koridorlarında turist akınından dolayı gezmek zor ancak, sarayın içi ziyaretçilerin  inşa edildiği dönemi iyi anlayacağı sekilde dizayn edildiği için Alcazar de Colon’u mutlaka gezmenizi tavsiye ederim.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

3. Ispanya Meydanı ( Plaza de Espania )

Alzacar de Colondan kendinizi dışarı atınca Plaza de Espania’da buluyorsunuz. Ispanya Meydanı, Alcazar De Colon ve diger kolonyal yapilarin bir araya geldiği ve günümüzde festivallerin ve özel günlerin kutlandığı oldukça büyük bir meydan.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, karayipler gezilecek yerler

Benim bulunduğum tarihte Noel Agaci kurulmuştu. Meydanın bir yanında Ozama Nehri yer alırken bir diğer yanında ise renk renk boyanma güzel restorantlar ve kafeler yer alıyor. Dışarda oturup birşeyler  yiyip içmek için tek kelime ile harika.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

4. Museo de las Casas Reales

Museo de las Casas Reales ya da bir diğer adıyla Kraliyet Evleri Müzesi Plaza de Espania’dan 2 dakika uzakta. Museo de las Casas Reales, Dominik Cumhuriyeti’nin tarihinin içinde önemli yapılardan biri. Ciudad Colonial yani Kolonyal Şehir içinde yer alan bu bina, Ispanyollar tarafından inşa edilen ilk yapılardan. Koloni dönemindeki iki saraydan biri ve yapımını ise yine Aragonlu 2. Ferdinand emretmiş.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, dominik cumhuriyeti nerede, karayipler gezilecek yerler

Müzenin dışında metalden yapılmış heykeller göze çarpıyor. Burada bir paratantez açayım. Ülkenin pek çok yerinde caddeler buna benzer  metalden yapılmış sanatsal heykellerle süslenmiş. Hatta, La Romana yakinlarinda bunları satıldığı bir yer bile gördüm. Bu sanatsal çalışmaların özel bir adı vardı ama ne yazık ki ama neydi hatırlayamıyorum..

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

5. Calle de Las Damas

Yazımın basında demiştim Santo Domingo ” ilk” lerin sehri diye. İşte Calle de Las Damas kolonyal Amerikada kurulan ilk cadde. Calle de Las Damas, Nicolas De Ovando’nun valiligi zamaninda kurulmuş ve kolonyal dönemde buranın adı Fortaleza Kalesine kadar gittiği için Calle De Fortalezaymış.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Calle de Las Damas Caddesini her  iki yanindaki birbirinden güzel tarihi binaları ve arnavut kaldırımları unutulmaz kılıyor.

6. National Pantheon of the Dominican Republic

1714-1746 yılları arasinda Ispanyol Geronimo Quezada y Garçon tarafindan Cizvit kilisesi olarak  inşa edilmiş. Günümüzde ise Dominik Cumhuriyetinin önemli insanlarının son istirihat yeri olarak kullanılıyor.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Bu görkemli bina, tarihi öneminin dışında içinde ki askerlerin devir teslim töreni ile de burayı ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

7. Calle El Conde

Santo Domingo’nun kolanyal bölgesi yani Cuidal Colonnial’d ki gezilecek yerler birbirine yakın. Öğlen karnim zil çalarken ve tropikal sıcaktan bunalmak üzereyken Calle El Conde caddesine varıyorum.

calle el conde.jpg

Calle El Conde bir zamanlar Santo Domingo’nun ana caddelerinden biriymiş. Tamamiyle yayalar icin dizayn edilmiş olan Calle El Conde’in bir ucunda bir birinden güzel restoranlar ve kafeler diğer ucundaysa dükkanlar yer alıyor.

dom gezi rehberi

Ogle yemegi icin Buche’Perico  adli restoranda bir durup soluklanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Bu restorantin bahçesinde açık büfede Dominik Cumhuriyeti’nin geleneksel yemeklerini servis ediyorlar ve merengue dansı izleme şansınızda oluyor. Içerdeyse klimali kafe var. Bence ortamı cok iyi.

merngue dansi.jpg

Dönelim Calle El Conde’ye,  cadde Colon Parkini kesiyor ve Art deco tarzdaki binalarıyla devam ediyor. Calle El Conde Santo Domingo’da kaçırmak istemeyeceğiniz yerlerden biri.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

8. Amerika Katedrali ( Catedral Primada de América | Santo Domingo, Dominik Cumhuriyeti )

Mimari ve tarihi açından da çok önemli olan Amerika Katedrali, Dominikliler için ruhani olarak da çok önemli. Latin Amerika’da insa edilen ilk katedral olma özelligine sahip olduğu icin Amerikadaki ilk Katedral anlamına gelen “ Catedral Primada de America” adı verilmiş. Ayrıca katedral Cathedral of Santa María la Menor olarak da biliniyor.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Amerikadaki ilk katedral, Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Catedral Primada de America’nin nerede ve hangi yıl inşa edildiğine gelirsek, Colon Parkında yer alan katedralinin inşası 1521 yılında ilk piskopos Alejandro Geraldini’nin adaya gelisine kadar başlamamış.

Omuz başını gösteren askılı tshirle veya diz kapağınızı gösteren shortlarla girmenize izin verilmiyor. Onun için Katedrali ziyaret etmeden once kıyafetlerinizi ona seçmeniz yerinde olur.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Anladigim kadariyla Colon Parkinda guvercinleri beslemek cok populer

Hazır Colon Parkı demişken buradan da bahsedeyim. Parkın tam ortasinda İspanya’yı işaret eden  Kristof Kolomb heykeli yer alıyor. Bu heykel Ispanya tarafindan hediye edilmiş. Bu heykelin bir benzeri ise Barselona’da yer alıyor ve o heykelde Karayipleri işaret ediyor.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi, Dominik cumhuriyeti gezilecek yerler, nasil gezdim, karayipler gezilecek yerler

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Sehri halki, Colon Parque’in tam kösesinde yer alan devasa bir ağacın altında serinliyor bir yandan güvercinlere yem verenler bir yanda merengue müziği calanlar. Kesinlike görülmeye deger.

9. Chavon Nehri ( Chavon River – Rio de Chavon, Dominik Cumhuriyeti )

Santo Dominingo gezisinin ertesi günü “bu kadar tarih yeter”deyip yola çıkıyorum. Rotamdaki yer ise Rio Chavon yani Chavon Nehri. Chavon Nehri, Dominik Cumhuriyeti’nin doğasıyla başbaşa olmak icin eşsiz bir yer. Ülkenin güneyinde yer alan nehri, bir şehirden bir diğer sehre giderken yolunuzun üstünde görüyorsunuz ama Rio De Chavon’nun güzelligi ancak küçük bir sal gezisiyle daha da iyi anlaşıyor. Chavon Nehrinin yemyeşil sakin doğası insanın adeta içine işliyor.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, domink cumhuriyeti gezi rehberi, nasil gezdim, karayipler gezilecek yerler

sadece doğanın sesini duyuyorsunuz. Chavonnehrini cok  sevdim.

Hollywood, 1980’lerde Rambo 2 filmini Chavon Nehrin’de çekip herkese Vietnam diye yutturmus 😃. Bu güzellik henüz turistlerin ortasında değil. Ancak Dominik Cumhuriyeti gezisinde en keyif aldığım yerlerden biri.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

10.  Altos De Chavos

Dominik Cumhriyetinde gezilecek yerlere bakarken Alton de Chavos’un resimlerine denk gelmiştim ve buranın çok etkileyici olduğunu düşünmüştüm. Ancak daha sonra Alton de Chavos ile ilgili olarak küçük  araştırma yapınca biraz hayal kırıklığına uğramıştım.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, dominik cumhuriyeti nerede, dominik cumhuriyeti nasil gidlir, nasil gezdim, karayipler gezilecek yerler

Altos de Chavon’daki bu manzara simdiye kadar gordugum en guzel manzaralardan, Karayipler gezilecek Yerler

Bu hayal kırıklığının sebebi otantik kolonyal görünüme sahip Alton de Chavos’un 1970’lerde insa edilmiş olmasıydı. ” Akdeniz mimarisi ve kolonyal mimari özelligi olan bir yer inşa etsek nasil olur “ fikirinden yola çıkılarak ünlü mimarlara dizayn ettirilmiş.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Şurası su götürmez bir gerçek ki Alton de Chavos, Dominik Cumhuriyetinde gezilecek yerlerin başında geliyor. Ilk önce buraya gitmeyi cok istemesem de Alton de Chavos’un niye bu kadar beğenildiğini oraya gidince çok iyi anladım.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, nasil gezdim, karayipler gezilecek yerler

Burasi sadece bir replika olmanin otesinde Rio de Chavon’a nazir nefes kesen manzarasi ve çok zekice yapılmış mimarisi ile bir kültür – sanat merkezi. Içinde koskocaman bir amfitiyatro, otel, restaurant ve artik ikoniklesmis bir de küçük bir kilise var.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, dominik cumhuriyeti nerede, nasil gezdim, karayipler gezilecek yerler

Pek cok ünlü isim amfitiyatroda konserler vermiş ve Michael Jackson Dominik Cumhuriyetinde evlendiğinde o zamanki eşi Lisa Marie Presley ile burada kalmış.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

11. Bavaro Plaji ( Bavaro, Dominik Cumhuriyeti )

Bavaro, Dominik Cumhuriyetinin meşhur tatil beldesi Punta Cana yakınlarında Atlantik Okyanusu ve Karayiplerin birleştiği yerdeki küçük bir kasaba.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Bavaro Plaji kesinlikle dort dortluk

Devasa tatil köylerinin olduğu Bavaro’daki plaj tek kelimeyle muhteşem. Sadece Dominik Cumhuriyetinin en iyi plajlarindan biri değil, şimdiye kadar gördüğüm en iyi plajlardan biri. Punta Cana’ya 17 km uzakta ve Punta Cana havaalanında 20-25 dakika uzaklıkta. Size fikir vermesi için kısa bir video paylaşıyorum. Videoyu izlemek icin oynat işaretine basmanız yeterli.

Kumsallari ile göz dolduran Dominik Cumhuriyetinde gezilecek yerler listenizde olsun.

12. Dominicus Plaji ( Playa Dominicus )

Dominik Cumhuriyetinde bir başka güzel plaj. “Tatil köyü isterim ama daha küçük daha sicak daha sessiz sakin olsun bir yerde olsun” derseniz Playa Dominicus harika.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler, karayipler gezilecek yerler, nasil gezdim, dominik cumhuriyeti nerede, dominik cumhuriyeti nasil gidilir

Karayiplerde gun batimi

Her sabah erkenden kalkıp güneşin doğuşunu, sonra her akşam 17:30 – 18:00 arası güneşi batışını izledim. Çünkü günbatımını ve gün doğumunu izlemek araya her hangi bir  beton bina girmeden şehir yaşamı icinde her gün yapabildiğim şeylerden bir değil. Bu nedenle Dominicus Plaji hayallerimin gerçekleşmesi için tek kelimeyle eşsiz bir yerdi. Dominicus Plaji, Dominik Cumhuriyeti’nin Karayiplere bakan kısmında olduğu için deniz daha sakindi ama kumsalı biraz kayalık buldum. Dominik cumhuriyetine nasıl gidilir yaziyorum

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Burada yer alan Dominicus Köyü oldukça turistlik ama 2-3 kilometre ileride yer alan Bayahibe is tam sevdiğim türden bir balıkçı kasabası.

13. Bayahibe

Bayahibe aslında bir balıkçı kasabası. Renkli renkli evleri ile Karayiplerin sıcaklığını anında yansıtıyor.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Bir yanında Hilton gibi büyük bir tatil köyü diğer yanından tatil evleri yer alsa da Bayahibe halen özünden bir şey kaybetmemiş. Çünkü tekneleriyle balık yakalayan gençleri bugün bile görmek mümkün. Birkaç turistlik dükkan dışında hayat dingin bir şekilde akıyor.

Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Dominik Cumhuriyeti Nerede Kalinir

Dominik Cumhuriyeti’nde konaklama seçenekleri bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor. Turistlik bölgelerde her şeyden biraz bulacaksınız pansiyonlar, ucuz oteller, lüks tatil köyleri ve resortlar vs. Samana, Puerto Plata gibi daha az turist çeken yörelerde genellikle konaklama imkanları kısıtlı ve çok seçenek yok ve buralarda konaklama diğer bölgelere nazaran daha fiyatlı.  Dominik Cumhuriyeti nerede kalınır diye dert etmeyin cok otel var Dominik Cumhuriyeti ulkesindedominik cumhuriyeti nerede kalınır

Punta Cana

Punta Cana’da havaalanı olduğu için birçok uluslararası uçuşlar buraya geliyor. Punta Cana 5 yıldızlı tatil köyleri ve gece hayatıyla bir nevi Turkiye’nin Bodrumu ve süphesiz ülkenin de en popüler tatil yeri.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Riu oteller zinciri özellikle Bavaro Plaji üzerinde son derece büyük otel kompleksleri kurmuş. Güzel, güzel tatil yapıp gezip tozmakla uğraşmak istemeyenler için birebir.

Bayahibe

Ben Bayahibe yakınında bir tatil köyünde kaldım. Bunun en büyük sebebi, kendimi şımartmak 😊 yiyecek içeceklerle uğraşmak istemememdi.

Dominik Cumhuriyeti Gezi Rehberi, karayipler gezilecek yerler, nasil gezdim

Bayahibe hem turistlik bir yerde olup hem de turistlerden uzak bir yer. Apart hotel tarzi küçük oteller bir biririnden güzel ve renkli restorantlar var.

Boca Chica -Santo Domingo

Eger uçak biletinizi Santo Domingo’ya gitmek icin alırsanız, cok rahatlıkla söleyebilirim ki Santo Domingo 1-2 gün hiç bunalmadan gezebileceginiz bir şehir. Santo Domingo’nun hemen dışında çok tanınan bir resort bölgesi de Boca Chica. Ben buraya gitmedim ama Santo Domingo’ya yakın bir tatil köyünde kalmak isterseniz burası uygun olabilir.

dominik cumhuriyeti nerede kalınır

Dominik Cumhuriyetine Nasil Gidilir?

Dominik Cumhuriyeti Karayiplerde olduğu için vereceğim bilgiler Karayiplere nasıl gidilir  diye merak edenlerin de işine yaracak. Ne yazik ki Dominik Cumhuriyeti’ne Turkiye’den dogrudan uçus yok. Ama üzülmeyin canım bu kolaylıkla gidilemeyeceği anlamına gelmiyor. Özellikle Amerikalilarin cok seyahat ettigi Dominik Cumhuriyeti’ne Kuzey Amerika’dan cok ucus var. Dominik Cumhuriyetine gitmek icin seçebileceğiniz birkaç havayolu şirketi.

  • Amerika, Kanada: ABD’den Jetblue Airways , Delta, American Airlines , United Airlines. Kanada’dan Westjet, Air Transat ve Sun Wings
  • Almanya: Condor Havayollari Frankfurt, Munich, Dusseldorf. Eurowings Dusseldorf’dan ve Munich’den
  • Ingiltere: Ingiliz Havayollari ile Londradan Santo Domingo ve Punta Cana.
  • Fransa: Air France
  • Isvicre : Edelwisse
  • Ispanya: Madrid’den Wamos Air, Air Europa

Dominik Cumhuriyeti Gece Hayati

Doğruya doğru jetlegged olduğum için her sabah saat 4-5 civarında uyandım ve her akşam cok yorgundum ama gece hayatı ararsansanız önerebileceğim iki yer var.

  • Santo Domingo: Pek çok ve restorant var ve ayri Merengue danslarının sergilendiği kluplerde var ancak Santo Domingo’da dans ve muzik dendiği zaman akla ilk gelen yer Malecon bölgesi. 8 km’lik bir alana yayılan yere dünyanın en büyük diskosu diyorlar.
  • Punta Cana: Punta Cana Dominik Cumhuriyetinin en önemli tatil beldesi haliyle de gece hayatı  bir o kadar renkli. Cancun – Meksika’ya gitmiş olanlar hatırlayacaklardır, Cancundaki en meşhur gece kulübü Coco Bongo Punta Cana’da da var. İlgilenenler için Coco Bongo’nun Resmi Sitesi 

Dominik Cumhuriyeti Vize

Uzun yıllardır Dominik Cumhuriyeti T.C vatandaşlarına vize uygulamiyor. Yanlış havaalanlarinda ” tourist card” adı verilen ulkeye giriş vergisinin ödenmesi gerekiyordu. Dominik Cumhuriyetine nasıl gidilir cok kolay gidilir vize istemez.

Nisan 2018 itibariyle, Tourist Cardlarini havayolu şirketleri uçak biletine dahil ediyor yani artık tourist cardlar için havaalanında sıraya girip ödemeniz gerekmiyor.

Dominik Cumhuryetine varmadan önce göçmenlik ve gümrük kartlarını eksiksiz doldurmanız yeterli. Daha fazla bilgiyi Dominik Cumhuriyeti Konsoloslugunun Resmi Sitesinden ogrenebilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti Vize

Dominik Cumhuriyetine Gitmeden Önce Bilmeniz Gereken Faydalı Bilgiler

  • Ulkenin para birimi Domini Pezosu ve 1 $ = 50 Dominik Pezosu seklinde.  Alisveris yaparken çok dikkat edin. Kuru hesaplayamayan turistlere fiyatları bindiriyorlar.
  • Dominik Cumhuriyeti vizesi için herhangi bir ücret alınmazken ulkeden çıkış vergisi ödemeniz gerrekiyor. Check- in yaptiktan sonra sizden $20 doları nakit olarak alıyorlar.
  • Dominik Cumhuriyetinde Amerikan sistemi priz kullanılıyor yanınızda adaptör bulundurun.
  • Pek cok kişi sizinle sohbet edip bir seyler satmaya çalışıyor. Eğer muhatap olmak istemiyorsanız ” No, Gracias” diyip yolunuza devam edin.
  • La Romana’da tren raylari göreceksiniz ulkede tren hizmeti yok ancak raylı sistem  kesilen şeker kam taşımak icin kullanılıyor.

Dominik Cumhuriyeti Guvenli mi ?

Dominik Cumhuriyeti herhangi teror saldırılarının olduğu bir ülke değil, Ama halen gelişmekte olan bir ülke. Tanımadığınız insanlarla konuşmayın mümkün olduğunca turistlerin olduğu yerlerden uzaklaşmayın.

Santo Domingo’nun tarihi merkezinde hic bir sorun olmadan çok rahatlıkla gezebildim.

Dominik Cumhuriyeti ile ilgili yazılacak çok şey var.

Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

Iyi yolculuklar

Mutlu dominik cumhuriyeti nerede, dominik cumhuriyeti gezisi, dominik cumhuriyeti nerede, dominik cumhuriyeti gezilecek yerler, dominik cumhuriyeti nerede

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

16 Yorumlar

  • Ercan
    Aralık 23, 2018 at 3:43 pm

    Esimle birlikte fotolariniza hayran kaldik. Çok basarili bir yazi olmus tebrikler

    Yanıtla
    • Betül Bucak
      Şubat 11, 2019 at 10:29 am

      Böle yerler bize biraz uzak. Bütçe falan bitik olur yani

      Yanıtla
  • yakuphan eren
    Aralık 25, 2018 at 10:02 am

    Ya burasi survivorin çekildigi yer degil mi ?

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Aralık 25, 2018 at 10:04 am

      Evet yakuphan. Sanirim yeni bolumler burada cekilmeyecek

      Yanıtla
  • Senem Karamanoglu
    Haziran 17, 2019 at 11:35 am

    Cooook güzel, gitmeyi çok istedigim bir yer . Artik acar azar para biriltirecrgim emekliliketen sonrada olsa gidecrgim

    Yanıtla
  • Hakan Doğru
    Aralık 4, 2019 at 2:37 am

    Bize göre değil buraları ama eline sağlık yinede keyifle okudum

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Aralık 4, 2019 at 2:37 am

      Teşekkür ederim Hakan bey.

      Yanıtla
  • Asli Ün
    Şubat 13, 2020 at 8:51 am

    hayalim krayipler , size de iyi gezmeler :-)))

    Yanıtla
  • Başak
    Şubat 22, 2020 at 10:30 am

    Cruisship ile istiyorum Karayipleri. jameyka, antiller vs. 2021 planlarım arasında

    Yanıtla
    • metin akif
      Şubat 27, 2020 at 8:33 am

      kruvaziylerler ulke gezmek kadar kotu bir sey olamaz. 5 yil once gittik . amrikali kayniyor tek bildileri freeshop yaani. boyle ulke gezilmez dogruya dogru.

      Yanıtla
  • Dilek Biçki
    Ekim 20, 2023 at 10:41 am

    Merhaba vize kapıda mı alınıyor ülkeye girişte

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ekim 20, 2023 at 11:40 am

      merhaba dilek hanim, vizeye ihtiyac yok. havaalaninda giris damgasi basiyorlar.

      Yanıtla
  • Nur
    Ocak 25, 2024 at 9:37 am

    Nisan’da Punta Cana’ya bir gezi planımız var. Eğer birkaç gün daha uzatıp bir ülke görme şansımız olursa diye soruyorum buradan rahat geçilecek ülkeler arasında hangisine gitmemizi tavsiye ederdiniz?

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ocak 25, 2024 at 3:19 pm

      Merhabalar , Punta Cana havaalanindan Orta Amerika’da vizesiz olarak gidebileceginiz Panama Guney Amerika’da Kolombiya var, Eger vizeniz varsa Kanada’ya veya ABD’ye de gidebilirsiniz. Ama ben oralara kadar gitmisken Punta Cana’nin ve Dominik Cumhuriyetinin tadini cikartin derim. Simdiden iyi yolculuklar.

      Yanıtla
      • Nur
        Ocak 26, 2024 at 12:02 pm

        Çok teşekkürler yanıt için, eğer vize alabilseydik Amerikayı görmeyi tercih ederdik elbette ama maalesef çok uzun bekleme süresi var randevularda. Kanada ise pek ilgimizi çekmiyor. Panama ve Colombia arasındayız şu anda. Bogota için bir arkadaşımız çok kalabalık trafik sorunlu pek de turistik bir yer değil yorumu yaptı, onun yerine Medellin öneririm dedi ama o da bizim için ekstra bir 9 saatlik araç yolculuğu demek olacak. Bu noktada siz Bogota mı yoksa Panama City mi önerirdiniz?

      • Nasil Gezdim?
        Ocak 26, 2024 at 1:50 pm

        Bogotayi da sevdim ama arkadasiniz neden trafik var dedi bilmiyorum. Sehir icinde zaten hersey birbirine yakin. hep yurudum. Bu arada Punta Cana’dan Medellin’e dogrudan haftada 3 ucus var. Panama guzel. tarihi merkezi de yeni kurulan merkezi de guzel ve bogotaya gore daha guvenli. Devlet baskanin evi Panama Viejo’da oldugu icin tarihi merkezinde guvenlik oludukca iyi. tarihi merkezdan panaman city’e yuruyrek gittim. bir sorun yasamadim. Ayrica Panama Kanalini gormek icinde vakit ayirmanizi oneririm.

Bir Yorum Bırak