Menu
Danimarka / Grönland / Kuzey Amerika

Grönland Gezi Notları ve Grönland Gezilecek Yerler

İşte Grönland Gezi Notları, Grönland’da Nerede Kalınır, Grönland’da Gezilecek Yerler, Grönland ‘a nasıl gidilir

Grönland Gezi Notlarıma başlamadan önce Grönland gezi planım ve Grönland’a gitmeye nasıl karar verim öncelikle sizlere onu anlatayim. Nordik ülkeleri cok beğeniyorum. Izlanda, Danimarka, Finlandiya beni çok etkileyen yerler oldu. Bu arada Izlanda Reykjavik gezi rehberime buradan ulasabilirsiniz. Neyse, uzun yıllar Grönland,  gezilecek yerler listemdeydi. O kadar çok erteledim ki Grönland  gezisini bir ara hiç gerçekleşmeyecek bir hayal olduğunu düşündüm. Bunun sebebi Grönland’ın hem cok fiyatli olmasi hem de ağır hava koşullarıydı. Ayrıca böylesine büyük bir adayı nasıl gezebilirim  bilmiyordum. Şimdi kendi Grönland gezimde edindigimin deneyimimi paylaşmak sırası bende. Grönland’a nasıl  gidilir? Grönland nasıl  bir yer? Grönlanda’da gezilecek yerler nelerdir?  Grönland’ın başkenti  Nuuk’ta gece hayatı. İşte Grönland gezi notlarım.

Gronland Gezi Notlari Greenland,Grönland'da Nerede Kalınır, Grönland 'da Gezilecek Yerler, nasil gezdim

Grönland ve Danimarka bayrakları sanki her iki ulusunda yuzyillar suren birlikteliklerini sergiler gibi yanyana dalgalaniyor, Gronlad Gezilecek Yerler

Oldukça detayli bir Grönland gezi rehberi hazırladım. Aşağıdaki linklere tıklayarak merak ettiğiniz bölümlere atlayabilirsiniz.

Grönland nereye bağlı? Grönland Nasıl  Bir Yer ?

Danimarka Kralligi’na bağlı olan Grönland,  kendi iç islerinde serbest. Grönland’in ekonomisi ise özellikle balıkçılığa ve turizme dayalı. 1979 yılında otonomi statüsü kazanan  Grönland, 1985 yılında  balıklarını korumak için kendi istekleri ile Avrupa Birliğinden (  o zaman ki adiyla Avrupa Topluluğu) çıktı. Avrupa Birligi’nde bu şekilde ayrılarak en büyük geçim kaynağı olan balıkçılık sektörünü koruma altına almış oldu. Ayrıca bu özel statü Grönland’ın AB vatandaşlarının burada çalışıp yerleşmesine de çeşitli kısıtlamalar getirebilmesini sağladı.

Danimarka’nın aldığı karara göre Grönland’ın eğitim, sağlık gibi hizmetleri iyileştirip çeşitli altyapıları tamamlandıktan sonra  Grönland’ın bağımsızlığına izin verilecek.

Grönland'da Nerede Kalınır, Grönland Gezilecek Yerler, grönland gezisi, Grönland Gezi Rehberi, nasil gezdim

Grönland Gezilecek Yerler

Neden Gronland’a Gitmeli?

Grönland gezenleri adeta yepyeni deneyimler sunuyor. Şimdiye kadar görmediğiniz bir doğal güzellik ve yerel halkın çok farklı yaşam tarzı bizim İstanbul’da ya da dünyanın diğer büyük şehirlerinde alıştığımızdan çok farklı bir aleme götürüyor sizi. Benzeri bir deneyimi ben Svalbard’a yaptigim gezide yasadim.

  • Altı ay gündüz , altı ay gece deneyimi ve yazın güneşin hiç batmaması
  • Dünyanın en az gezilen yerlerinden biri olması
  • Eqi Glacier ve Illulisat Buzul Fiyordunun ve UNESCO Dünya Mirası olması
  •  Inuit (Eskimo) ve Danimarka kültürlerinin buluşması.
  • Balina Safarisi

Analayacaginiz Grönlanda gitmek icin cok neden var

Grönland’a Nasıl Gidilir

Grönland’a ancak birkaç ülkeden doğrudan uçuş var.  Bu ülkeler Grönland’ın komşusu Izlanda ve ana ülke Danimarka Bunlara ilaveten sezonluk olarak Kanada’dan uçuşlar da düzenleniyor. Uçak biletlerinin gerçekten çok fiyatlı olduğunu ve biletlerinizi aylar öncesinde almanız gerektiğini belirteyim belirtmeliyim.

Gronland Gezi Notlari, Grönland'da Nerede Kalınır, Grönland'da Gezilecek Yerler

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan ayrılan uçağım 5 saat süren yolculuğun ardından yavaş yavaş Grönland’a yaklaştırken, uçağın penceresinden gördügüm manzara unutulmazdı. Çünkü, yaz aylarında çözülmeye başlayan buzlar yavaş yavaş masmavi denizin üzerinde yayılıyordu ve denizin üstünde bembeyazım  benekler olusturmuştu.

Gronland Gezi Rehberi,grönland gezilecek yerler, grönland gezisi, nasil gezdim

Grönland nasıl gidilir diye merak edenler için havayolu şirketlerinin linkleri.

Grönland’da ki pek çok havaalanı küçük olduğu için benim bulunduğum büyüklükteki bir uçağın varabileceği tek havaalanı eski askeri havaalanı olan Kangerlussuaq Havaalani. Bu yüzden pek çok uçak öncelikle Kangerlussuaq’da duruyor ve burada uçağınızı değiştiriyorsunuz. Oldukça küçük bir havaalanı olan Kangerlussuaq  Havaalanında yapacak pek bir şeyin olmadığını hemen belirteyim.

Grönland Gezi Rehberi : Grönland Gezilecek Yerler

1. Grönland’in  Illulisat Kasabası

Grönland’ın büyüklüğünü ve sunduğu gezi seçeneklerini düşündüğümüzde insan nereden başlayacağını şaşırıyor bir an. Ama ilk kez Grönland’i ziyaret edecekler için Illulisat şehri hem Grönland’da gezilecek yerler listesinde hemde gezinizin başlangıç noktası olmalı. Hem şehrin çok güzel olması, hem de Eqi Glasiyerine giden gemilerin buradan kalkması nedeniyle pek çok turistin öncelikli uğrak yeri.

Grönland Gezi Notlari, Grönland'da Nerede Kalınır, Grönland'da Gezilecek Yerler

Grönland’da küçük bir kilise, Grönland Gezi Notları

Havaalanı çok büyük değildi. Uçuş kat Danimarka’dan geldiği için herhangi bir pasaport kontrolü olmuyor. Bir saat bekledikten sonra Illulisat’a gidecek olan uçağıma  bindim.

Illulisat’a vardığımda yer ayırttığım Hotel Avanaa’ dan  Marie beni gelip arabasıyla aldı. Check – in yaptıktan sonra ilk iş tabi ki bu şirin kasabayı gidip gezmek.

Grönland'da Nerede Kalınır,Grönland gezi rehberi gezisi, Grönland'da Gezilecek Yerler

Uçak saatlerim tutmadığı için bir gün öncesinde Danimarka’nin başkenti Kopenhag’da geçirdim ve sabahın erken saatlerinde Air Greenland uçağıma bindim.

Illulisat’ta dikkatimi çeken ilk şey insanların evlerinin  kapılarının ardına kadar açık olması. Biz tabi alışmışız çift kilitli kapılara olmadı bir de alarm ve kamera takmaya, dünyanın bilinmeyen bir başka noktasında ınsanların bambaşka bir hayatları varmış meğer. Görünce şaşırdım.

grönland gezilecek yerler

2. Grönland’da Husky Kopeklerinin Beslenme saati

Grönland gezi rehberimin başında belirtmiştim “ Grönland sizi yepyeni deneyimler sunuyor” diye. İşte bunlardan bir ise hiç unutamadığım, akşamüzeri balıktan dönen bir Grönlandlıların köpeklerini beslediği andı. Balıkçıyı gören köpekler akşam yemek saati olduğunu  bidikleri için  adeta çılgına dönüyorlardı. Bu unutulmaz anı elimden geldiğince filme almaya çalıştım aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Gerçi  bu güzel köpeklerin bu kadar kısa zincirlere bağlı olması beni şaşırttı ama neyse.

Bu Husky cinsi kopekler Grönland’ın demirbaşları gibiler. Kışın karlı Gronland günlerinde yolları olmayan Gronland’a bir nevi ulaşım araci işlevi görüyorlar. Turistler için dog sledging yani kızaklı köpek gezileri ama ben bunlara katılmadım.

Husky Kopekler Gronland Gezi Rehberi

Husky Kopekler Gronland Gezi Rehberi

Şehirin biraz daha dışında , Illulisat Glacier‘ine yakın bir otel var. Aslında oldukça fiyatli Bu otelin adi Hotel Icefiord . Grönland’a gelmeden önce buradan manzaranın cok iyi olduğunu duymuştum hazır gelmişken akşamüstü biralarımı da bura da huplettim 🙂

Tamamen yerli biraları denedim ve barda çalışanlar biraların adanın kırlarında bulunan bitkilerle tadlandırıldığını söyledi ki hafiften o bitkilerin tadını almak mümkün.

Hotel Icefiord’da ki manzara gerçekten buraya gelip görmeme değdi. Buzulların arasından geçen o ufacık botu hic unutmayacağım.

Gronland Gezilecek Yerler

Grönland’da buzullar, Grönland Gezilecek Yerler

Illulisat’i yürüyerek dolaşabilirsiniz. Şehir içinde yeteri kadar kafe ve restorant var ayrıca çok büyük bir süper market var. Benim kaldığım gibi içinde  mutfağı olan bir otel odasında kalırsanız. Kendi yemeklerinizi odanızda hazırlamanız mümkün.

3. Grönland Gece Yarısı Güneşi – Midnight Sun in Greenland

Gece yarisi uyanip suyun üstünde yüzden icebergleri izlemek bambaşka bir deneyim, Sanırım dünyanın böylesine farklı bir yerinde olduğuma  kendimde inanmadığım için gece boyunca uyanıp uyanıp kaldığım odadan  pencerenin dışına baktım.

ilulissat grönland gezi rehberi

4. Noel Babanın Grönlanddaki Dev Posta Kutusu – Santa Claus’ giant mailbox in Greenland

Bir benzerini Svalbard’da gorduğum dev posta kutusu.

IMG_1077

Dunyanin en buyuk posta kutusu, Grönland Gezilecek Yerler

5. Grönland Eqi Glasiyeri – Eqi glacier in Greenland

Grönland’da geçirdiğim ilk gece saat sabah 1:30’da uyanıp  pencerin önünden geçen buzulların suyun üstünde kayışını ve hiç batmayan gece yarısı güneşini izledim.  Ama Grönland gezisi burada bitmiyor her şey  yeni başlıyor. Eqi Glasiyeri de Grönland’da gezilerek yerlerden  biri ve Grönland gezim Asıl gezi Eqi Glasiyeri ile başlıyor. Sehirden Eqi Glasiyere giderken yol  boyunca buzul Fyordlari, Icebergler ve şanslı iseniz yolda balina görmeniz bile mümkün. Buzulların içinden geçerken videoya aldığım kısa bir videoyu sizlerle paylaşıyorum.

Eqi Glasiyere gitmek icin World of Greenland şirketiyle bağlantıya geçmenizi tavsiye ederim. Bu Glasiyere gidiş -geliş yaklaşık 10-12 saat sürüyor ve her ne kadar fiyatlı olsa da  verdiğiniz her kuruşa değiyor.

Gronland Gezi Rehberi, nasil gezdim

Glasiyere vardininiz zaman buzulların kırılısını izliyorsunuz. Burada size bu farklı deneyimi görmeye yetecek kadar zaman veriyorlar. Ayrıca  geceyi orada geçirmek  isterseniz,  Glasiyerin tam karşında bir otel var . Önceden yer ayırtmanızı tavsiye ederim.

Buzullar kırılırken gök gürültüsünü anımsatan bir ses duyuyorsunuz ve bu sesi tam göğsünüzde hissediyorsunuz. Iste herkes kameralarina sarılıp o anı görüntülemeye çalışıyor.ancak unutmayın ses ışıktan daha yavaş ilerliyor. Bu nedenle siz kırılmayı  duyduğunuzda kırılma çokta  gerçekleşmiş oluyor. Hiç şüphesiz kırılan buzulları görmek şu ana kadar yaşadığım en unutulmaz deneyimlerden biriydi.

Gronland Gezilecek Yerler, Grönland'da Nerede Kalınır, Grönland'da Gezilecek Yerler, nasil gezdim

Grönland Gezilecek Yerler

6. Grönland Başkenti Nuuk – Greenland’s Capital Nuuk

Illulusat‘ta üç muhteşem gün geçirdikten sonra yine Kangerlussuaq Havaalanında bağlanarak Nuuk’a varıyorum. Nuuk Havaalanı şehrin  bir hayli dışında Bende havaalanında dışında bekleyen taksilerden birine atlıyorum. Hemen belirteyim taksiler pek de ucuz değil.

Gronland Gezilecek Yerler, Grönland'da Nerede Kalınır, Grönland'da Gezilecek Yerler

Grönland’ın Başkenti Nuuk, Grönland Gezilecek Yerler

Nuuk gezi notlarıma başlamadan önce küçük bir hatırlatma. Eger amacınız  yazın geceyarısı güneşini görmese, Nuuk kutup çizgisinin güneyinde olduğu için geceyarısı güneşini tam olarak deneyimleyemeceksiniz.

Dünya’nın en kuzeyindeki başkent  Nuuk

Dünya’nın en kuzeyindeki başkent olan Nuuk‘da Grönland’ın o dogal yaşamını Illulisat’ta gördüğümüz gibi görebilmek mümkün değil. Sonuç  olarak bir başka büyük şehir ki Nufusu 56000 kusur olan Grönland’ın 17000‘ni Nuuk’ta yaşıyor. Ama yıllarca hayalini kurduğum Nuuk  gezim çok keyifili geçti .

7. Nuuk Katedrali – Nuuk Cathedral

Nuuk’ un eski tarihi kabasında göze çarpan yapılardan ilki Nuuk Kathedrali. Kırmızı ahşap yapıya sahip olan bu Lutheran Kathedrali 1849 yılında açılmış.

Gronland Gezi Rehberi,Grönland'da Nerede Kalınır, Grönland'da Gezilecek Yerler, Grönland gezisu, Grönland Gezilecek Yerler

8. Hans Efede Heykeli – Statue of Hans Egede

Hans Egede Heykeli ya da ingilizce adıyla Statue of Hans Egede , Nuuk Katedrali’in yaninda yer alan bir başka güzellik. Bir Luthern misyoner olan Hans Ege Nuuk’u 1728 yilinda kurmuş ve onun anısına dikilen bir heykel küçük bir tepecik üzerinde Eski Nuuk’u yukarıdan görüyor.

grönland gezisi

Nuuk’un eski şehrinin kasabasını görmek öncelikli hayalimdi. Hemen denizin yanına kurulmuş olan kasaba gercekten çok şirin.

P1030767

Katuaq Kultur Merkezi. Kafesi dinlenip birseyler atistirmak icin ideal.

Az önceden belirttiğim gibi ülkenin en kalabalık ve gelişmiş şehri süpermarketten kafelere restaurantlara kadar aradığınız herseyi bulabilirsiniz Nuuk’ta.

Grönland Nuuk’ta Gece Hayatı Nasıl?

Nuuk’ta Gece hayatında cok “içme hayatı” var. Yillar oneydi Danimarkalı arkadasım Janne Grönlandlılar cok içtiğini söylemişti. Bütün barlar dolu olmasa bile bir kaçında  yerli halkın bir  hayli çakır keyif olduğunu gördüm.

Gittiğim ilk bar şehirin meşhur oteli Hotel Godthab’in barıydı. Gündüz ortdada kimesecikler yoktu.

Grönland’da Nerede Kalınır?

Grönland gezi notlarımın Illulisat bölümünde belirmiştim orada Hotel Avannaa‘da üç sorunsuz gün geçirdim ve odanın içinde küçük bir mutfak olması da iyiydi.

Nuuk’ta gecirdigim 2 gece yine  hem keseye uygun hem de sehre yakin bir yer tercih ettim ve The Seamen’s Home Hotel adli eskiden balıkçıların  kaldığı bu otelde yer ayırttım.  Bu otele neredeyse kutsal gözle bir gözüyle bakılıyor. İçeride içki içmek kesinlikle yasak. Nuuk’taki son gecemde de aksam yemegini burada hem lezzetli hem de fiyatlar uygundu.

Grönland Yemekleri Nasil?

Illulisat’ta geçirdiğim üç günün büyük bir çoğunluğunu süpermarkette alışveriş yaparak ve otel odasında yiyerek geçirdim. Otelde buzdolabı  ve ocak olmasının da bunda çok faydası oldu.

Gronland Gezilecek Yerler

Ama Illulisat’ta ki son akşam yemeğimi otel odasında değil de cok iyi eleştiriler alan  Mamartut adli restorant’ta Grönland tarzı tapas sipariş ederek geçirmek istedim. Çoğunluğu deniz ürünü olan yemeklerin tadı denizin üstünde yüzen Iceberglara karşı ayrı bir güzeldi. Iç dekorasyonu da cok guzel restorantin cok enteresan bir de aşçısı vardı. Yemekler bittikten sonra once gelip tabaklara bakti sonra bana dönüp ” Hiç fena değil nereydese hepsini bitirmişsin dedi ” azim tabi acik kaldi yani kaç kez restoranın aşçıları  yemekleri yedin mi yemedin mi kontrol eder ki 🙂 öyle değil mi?

Alışık olmadığımız deniz ürünlerinden biri ( deniz ürünü demek yanlis olacak ) Fok balığıydı.

Grönland için vizeye ihtiyaç var mi ?

Evet, Grönland’a gitmek için vize gerekli Grönland vizesi nasıl alınır? Umuma Mahsus T.C pasaportlari vizeye tabi. Bu yüzden Danimarka konsolosluğunda Grönland’ı kapsayan özel bir Schengen vizesi almaları gerekiyor. Yeşil pasaport sahipleri vizeye tabi değil. Istanbuldaki Danirmarka Baskonsloslugundan gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Yanimda Neler Göturmeliyim?

Size tavsiyem yanınızda sizleri sıcak tutacak kiyafetler bulundurmanız. Hava sıcaklığı yazın bile 15 derecenin üstüne çıkmıyor. Eğer yazın seyahat edecekseniz sıcak tutan ama hava ısınınca üstününüzden çabucak çıkarabileceğiniz giysiler bulundurun.

Atmosfer çok ince olduğundan yanınızda güneş kremi olsun ve tabiki sivri sinekleri önleyici sprey. Grönland’a vardığınız anda sizi ilk karışılayanlar sivri sinekler. Yerli halk bu sivrisinek ordusuna ” Grönland hava kuvvetleri ” adını takmış.

Gronland’a Ne Zaman Gitmeliyim ve Gronland iklimi

Sanırım yılın herhangi bir döneminde Gronland’a. Kutup iklime sahip olan Gronlanda 6 yaz 6 ay da kış yaşanıyor. Kuzey Işıkları olarak bilinen Northern lights  (Aurora Borealis ) sadece kış aylarında gözlemlenebiliyor. Yazın hiç batmayan Gece Yarısı Güneşi ( the Midnight Sun) ‘da ancak yazin en cok hagisi sizi cezbediyorsa o dönemi seçmeniz fayda var. Ayrıca sahil kısımlarının bir çoğunun buzlarla kaplı olması nedeniyle pek çok gezi gerçekleştirilemiyor. Kendi kisisel tavsiyem Grönlanda yazın gitmeniz yönünde.

Grönland yoğun bir bitki örtüsünden yoksun. Yani böyle ağaçlar ormalar falan yok. Tek görebildiğiniz küçük kır çiçekleri ve bodur bitkiler.

Grönland Gezi Notlari ve Grönland Bitki Ortusu

Son olarak Gronland’in yerel para birimi Danimarka Kronoru.

Iyi yolculuklar

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

28 Yorumlar

  • cihan
    Ağustos 26, 2018 at 11:47 am

    O Iceberglar inanilmaz gorunuyor. Yazinizdada dediginiz gibi Türkiyede camdan baktigimmiz zaman gorecegimiz gibi degil. Ben pencereden bakinca tas yigini ve trafik görüyorum

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ağustos 26, 2018 at 12:24 pm

      evet cihan kesinlikle cok guzel. butlaka gorulmesi gereken bir yer

      Yanıtla
  • Seda Çiftçi
    Eylül 1, 2018 at 9:48 am

    Bir kac yıl önceydi bizim aile dostlarını görmek icin Kopenhaga gittik. Grönladda gidelim falan diye lafa açıldı . uçak bileti fiyatlarina söyle bir baktık. yani bizim o parayı vermemizin imkanı yoktu. Siz yine iyi bulmuşsunuz uygun bilet

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Eylül 1, 2018 at 10:14 am

      seda hanim, ben yillarca planladim Gronland gezisini en sonunda oldu.

      Yanıtla
      • hayri ali
        Ekim 23, 2018 at 10:27 am

        hayal beldesi gibi

  • Artem Sandikçi
    Eylül 1, 2018 at 9:51 am

    yazinizi simdi buldum gerçekten çok detaylı anlatimissiniz. Hava çok soğuk degildi sanırım

    Yanıtla
  • […] ve pek cok dogal ve tarihi guzelligi barindiriyor Man Adasi.. Dunya’nin en buyuk adasi olan Gronland‘in nufusu 56000 iken Man Adasi’nin  nufusu 84000 civarinda. Bu da bize Man […]

    Yanıtla
  • turgut akman
    Eylül 13, 2018 at 6:45 pm

    cok kiskandim. ne kadar sanslisiniz.

    Yanıtla
  • cengizselcuk00
    Eylül 14, 2018 at 5:32 am

    Ne güzel, kıskandıran bir deneyim. Sanırım oradaki sayılı Türklerden biri olmalısınız Mutlu Bey👍🏼

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Eylül 14, 2018 at 7:16 am

      🙂 Olabilir, ama oradayken adim gibi mutlu oldugum kesi.

      Yanıtla
  • Banu Akbay
    Eylül 15, 2018 at 10:38 am

    Ben izninizle bir sey soracagim. Tam olarak gece yarisi gunesini gorebildiniz mi? Bir arkadasim disarida kitap okunacak kadar aydinlik oluyor demisti

    Yanıtla
  • Ethem boyuksoylemez
    Eylül 17, 2018 at 8:23 am

    Buzlarin içinde gecen bir hayat ama bizim ülkenizde dogu Anadoludada Boyle

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Eylül 17, 2018 at 12:25 pm

      Cok dogru ama tabiki her ikise de farkli deneyimler.

      Yanıtla
  • Özlem
    Ekim 2, 2018 at 6:05 pm

    Ne değerli bilgiler paylaşmışsınız yine Mutlu Bey! Keşke Öğrenince Mutluyum devam ediyor olsaydı. Hemen ben de paylaşırdım 🙂

    Fotoğraflar muhteşem görünüyor. Videolar heyecan verici.

    Çok içiliyor olmasına istinaden soruyorum. Gözlemlediğiniz kadarıyla, yaşamak için çok mu sıkıcı bir yer? Merak ettim.

    Bir de kaldığınız otele ‘kutsal’ muamelesi yaptıkları için mi içki içmek yasak yoksa genel bir kural mı var?

    Çok teşekkür ederim akşam karanlığında zihnimi aydınlattınız 🙂

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ekim 2, 2018 at 7:12 pm

      Özlem hanim Ben tesekkur ederim. Nuuk bildigimiz buyuk sehirlerden biri.Amerikalilar ve Grönlandlilar bir araya gelmis deli gibi iciyorlardi. Ilulisat ise sirin ve çok kucuk bir sehir. Sanirim ben tum guzelligine ragmen orada yasayamazdim.

      Seamens Home sanirim misyonerler tarafindan kurulmus ve icki icilmesine izin vermemisler. Bilgiye tekrar baktim ama kaynagi bulamadim.

      Sezen Aksunun bir sarkisi vardi ” kalbim egede kaldi” diye. Benimde kalbim grönlandda kaldi. Çok ozel bir yer.

      Yanıtla
  • Gamze Budak
    Ekim 10, 2018 at 7:08 am

    Benimde cok merak ettigim gitmeyi gercekten cok istedigim yerlerde. yaziniz ve fotograflarinzi cok begendim. iyi calismalar

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ekim 12, 2018 at 9:42 am

      Gamze hanim cok tesekkurler

      Yanıtla
  • Engin C.
    Ekim 12, 2018 at 8:37 am

    Cocukken Baris Manconun programinda gormustum . O gunden beri hayalim

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ekim 12, 2018 at 8:39 am

      Merhaba, benimde oyleydi. Sanirim gitmemde o programin etkisi oldu 😀

      Yanıtla
  • Selahaddin
    Ekim 30, 2018 at 12:11 pm

    Burada kuzey isiklari görülüyor öyle degil mi?

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Ekim 30, 2018 at 12:18 pm

      Selahaddin bey evet. Tabi kisin gitmeniz gerekiyor. baskent Nuukun kuzeyine gitmeniz gerekiyor sanirim

      Yanıtla
  • naime
    Şubat 24, 2019 at 10:52 am

    Iste bir hayalin gereklesmesi bravo

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 24, 2019 at 12:33 pm

      Naime tesekkurler

      Yanıtla
      • tuncay celen
        Şubat 27, 2020 at 10:16 am

        insta’da sizi takip ediyorum. cok fazla fotograf paylasmadiniz bu aralar. yeni gezilever var mi 2020’de

      • Nasil Gezdim?
        Şubat 27, 2020 at 10:17 am

        Tuncay bey, yeni geziler ve planlar var. yakinda paylaşacağım.

  • […] insanlardan olusan koroyu izleyip de Gronland’a gitmek istememek mumkun mu ? Hemen arastirdim grönland gezilecek yerlere actim. Amanin pek bir zor, vazgectim gitmekten. Donelim yine Bjork;in albumune. Björk ile 2001 […]

    Yanıtla
  • ozgurr
    Şubat 14, 2024 at 6:58 pm

    benimde avrupa’da otonom ülkeler dahil görmediğim svalbard ile grönland kaldı. ekim gibi svalbard düünüyorum ama bu uçakfiyatlarıyla grönland imkansız gibi.. aland adalarını ise geçen hafta tamamladım.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Şubat 15, 2024 at 5:34 am

      Svalbard’a yazin gittim. Eger gezebilmek istiyorsaniz, yaz aylari daha iyi bence.. Aland adalari da cok guzel

      Yanıtla

Bir Yorum Bırak