Menu
Ingiltere / Londra / Londra Gezi Notları

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri Gezi Notlari ve Londra ‘da Gezilecek Yerler

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri Gezi Notlari, Kew Bahçeleri, Londra Gezilecek Yerler

Kew Bhaçeleri gezi rehberime hoşgeldiniz. Kew Kraliyet Bahçeleri  50. UNESCO  Dünya Mirasım olmuş benim haberim yok .😊 Bu seferki UNESCO Dünya Mirasi bir şehir, kilise ya da camii değil. Hem tarihi, hem doğayı, hem bilimi içinde barındıran Londra’nın eşsiz Kew Bahçeleri. Benim gibi orkide ve botonik meraklıları için tam bir cennet ama Kew Kraliyet Bahçeleri sadece bundan ibaret değil. Yazımın geri kalanında Kew Bahçeleri neden bu kadar onemli  sizlerle bunu paylasacağım. Kew  Kraliyet Bahçeleri ne nasıl gidilir? Kew Kraliyet Bahçeleri nerededir? iste sizin için hazırladığım Kew Kraliyet Bahçeleri gezi notlarım. Londra gezi rehberi
Londra Gezi

Kew Kraliyet Bahçeleri Nerededir ? Kew Bahçelerine Nasıl Gidilir ?

Kew Kraliyet Bahçeleri Batı Londra‘nin Kew Gardens adı verilen son derece şirin bir semtinde 121 Hektarlık alana yayılmış.

Eğer hali hazırda Londradaysanız, Kew Bahçelerini ziyaret etmek gerçekten çok kolay. Londra Metrosunda Richmond yönünde  District Line hattına binmeniz ve tek yapacağınız Kew Gardens durağında inmeniz. İstasyondan çıkınca da sola dönüp Kew Gardens yazan tabelalari takip etmeniz yeterli. Yolun sonunda Kew Bahçelerinin ana giriş kapısı olan Victoria Gate sizi karşılıyor zaten. Londra gezilecek yerler
Victoria Gate Kew
Londra gezilecek yerler, londra gezi rehberi
Kew Bahçeleri’ne arabayla gitmek ve park yerini kullanmak isteyenler için farklı bir giriş kapisi var. Daha detayli bilgi icin Kew Bahçelerinin Resmi Websitesine bakmanızı tavsiye ederim.

Kew Kraliyet Bahçeleri Gezi Notlari : Londra ‘da Gezilecek Yerler

kew bahçeleri

Kew Bahçeleri yıllar yılı yeni alanlar ilave edilerek gunümüze kadar gelmiş ve bugünkü haliyle pek çok ziyaretçiyi memnun edecek şekilde dizyan edilmiş. Dünyanın pek çok yerinden getirilen bitkiler parkın her alanına yayılmış ve bitikilerin üstünde adlarının yazılı olduğu bilgilendirici etiketler konmuş.

Seralar

Kew Bahçeleri Londra.JPG

Kew Bahçelerinde sergilenen bitkilerin iklimsel ihtiyaçlarına göre farklı şekillerdeki  seralar inşa edilmiş. Şöyle ki, Tropikal bitkiler ve orkideler The Prince of Wales adlı serada sergilenirken, daha serin iklim seven bitkiler Temperate House’da sergileniyor.  Tadilat durumunda olan Temperate House bu yıl benim şansıma yeniden ziyarete acilmiş. İçi gerçekten çok güzel.

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri

Bu seraların içinde artık tamamiyle ikonik hale gelmis olan sera ise palm house. Bu victorian dönemden kalma iki katlı sera, dünyanın pek çok farklı tropikal bölgesinden gelen bitkileri tek bir çatı altında toplamasıyla tanınıyor. bu bitkilerin içinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelmiş hatta yok olmuş bitkiler bile var.

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri

Londra Gezilecek Yerler

Arı Kovani – Beehive

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri

Kew Bahçelerindeki en ilginç yapılardan biri. Metal olarak insaa edilmiş olan bu Ari Kovan’ı şeklindeki yapıya gerçek arıların titresimlerinden gelen seslerler hayat veriyor. Arıların çıkarttığı sesleri duymak mümkün. Bir yandan da Ari Kovan’ına yerleştirilmiş olan küçük lambalar arılardan gelen titreşimlerle göre yanıp sönüyor. Akşam hava kararmaya başlayınca Ari Kovanı’nın ışıkları daha belirgin oluyor.

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri

Pagoda- The Great Pagoda

 The Great Pagoda Kew Bahçelerinin önemli yapılarından biri. Yapimi 1752 yılında tamamlan bu 10 katlı Pagoda Prenses Augusta’ya hediye edilmiş.

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri

Pagoda’ya yılın belli dönemlerinde  tırmanmak mümkün. Pagodanın 10. katından Londra’nın manzarasını kaçırmak istemezseniz ve Pagoda’ya tırmanışla ilgili daha detayli bilgi

Çuf Çuf Tren 

Kew Bahçeleri’nin içinde tren seklinde yolcuları gezdiren araçlar var. İlk başta çocuklar içinmiş gibi gözükse de Londra’da hava çok sıcak olduğu bir yaz gününde bu araçlara binmek inanın çok akılcıydı . Tren çok genis bir alana yayılmış olan parkın içinde sizi gezdirirken, Kew Bahçeleri‘nin tarihi hakkinda ve bitkiler hakkinda da bilgi veriyorlar. Bu trenin ücreti £5 ve biletinizle gün içinde istediginiz kadar inip binebiliyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kew Bahçeleri Neden Önemli?

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri

Bu tarihi  bahçe, 18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar gecen  dönemdeki önemli bahçe sanatlarının pek çok usurunu sergiliyor. Yüzyıllar boyunca önemli ölçüde zenginleştirilen botanik koleksiyonları (korunmuş bitkiler, canlı bitkiler ve belgeler) yine Kew Bahçelerin de yer alıyor.
1759 yılında kurulmasından bu yana, bahçeler bitki çeşitliliği ve ekonomik botanik çalışmalarına önemli ve kesintisiz bir katkıda bulunmuş ve dünyanın pek çok yerinde ki benzer parklara da ilham kaynağı olmuş.
Sözün özü Kew Bahçeleri kimi ülkelerde gördüğümüz turist çekmek anacıyla yapılmış botonik bahçelerden biri değil.
Londra’ya yolunuz düserse Kew Bahçelerini mutlaka görün.

Bunu da kaçırmayın  Sherlock Holmes Müzesi Gezi Notları

Greenwich Gezilecek Yerler

Mutlu londra gezilecek yerler blog, londra gezilecek yerler haritası, londra’da gezilecek yerler blog, londra gezi rehberi, londra gezi rehberi, londra gezilecek yerler, londra gezilecek yerler haritası, ingiletre gezi rehberi, ingiltere gezilecek yerler
Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

2 Yorumlar

Bir Yorum Bırak