Menu
Ekvador / Quito

Quito Gezi Rehberi, Quito Gezilecek Yerler, Quito’da Nerede Kalinir

Quito Gezi Rehberi, Quito Gezilecek Yerler, Quito’da Nerede Kalınır

Quito gezi rehberime hoş geldiniz. Ekvador’un baskenti Quito, Peru’dan sonra Güney Amerika gezisindeki ikinci şehir. Güney Amerika ‘da gezilecek yerler o kadar çok ki insan nereden baslayacagina karar veremiyor. Ekvador, volkanların, ekvator çizgisinin, Galapagos Adalarinin ülkesi. Quito da Ekvador’un güzel mi güzel başkenti. Dunyanin En Yuksek Baskenti Quito’da gezilecek yerler, Quito’ da nerede kalinir? . Quito Havaalanından şehir merkezine nasıl gidilir? Ekvador ve Güney Amerika gezi planı icin pratik bilgiler. Iste sizler için hazırladığım Quito Ekvador Gezi Rehberi.

Iglesia y Convento de San Francisco, Quito Ekvador, dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, güney amerika gezi planı, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim, güney amerika gezi planı

Iglesia y Convento de San Francisco, Quito’da gezilecek yerler

Quito Gezilecek Yerler : Quito Gezi Rehberi

Gezmeyi istediğim o kadar çok yer vardı ki sağolsun LATAM Hava Yollarinin ucus saatlerini sürekli değiştirmesi sonucu dört günlük Quito Ekvador gezi planım üç güne inince elimden geldiğince çok sey sığdırmaya calıştım bu Guney Amerika gezisine.

Streets of Quito Ecuador, dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, güney amerika gezi planı, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim, güney amerika gezi planı

Quito gezi rehberimin başında Quito icin dünyanın en yüksek başkenti demiştim. Quito deniz seviyesinden 2800 metre yükseklikte  ve Latin Amerika ülkeleri içinde tarihi mekanları en iyi korunmuş şehirlerden biri. Bu nedenle Quito’nun tarihi kasabası 1978 UNESCO Dünya Mirası listesine alinmis.  Bir ek bilgi olarak ayni yıl UNESCO Dünya Listesinde koruma altına alına bir diğer şehir ise Krakow . Quito’nun UNESCO Dunya Listesinde oldugunu bilmek bana ayri bir keyif verdi.

dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim.JPG

Quito’ yu gezmeye tarihi kasabadan basladim. Galapagos adalarina gidenler genellikle Quito’yu pas geciyorlar ama irili ufakli pek cok kilisenin, kucuk meydanlarin yer aldigi renkli renkli evleriyle Quito’nun eski kasabasi kesinlikle gormeye deger.

1. Quito San Fransico Kilisesi

Quito’nun tarihi şehir merkezindeki gezilecek yerleri tek bir gunde herhangi bir toplu tasima aracina gerek duymadan ziyaret edebilirsiniz. Quito gezime kaldiğim yere yakin olmasi nedeniyle San Fransick Kilisesinden basladim.

san_pedro_church_quito_ecuador

San Francisco Kilisesi ya da Ispanyolca adiyla Iglesia y Convento de San Francisco Quito’nun tarihi sehrinde Plaza de San Fransico meydaninda tum ihtisamiyla duruyor. Yapimina 16. yuzyilda baslanan bu ihtisamli kiliseyi mutlaka gorun.

2. Bagimsizlik Meydani Plaza de la Independencia ( Plaza Grande) 

Plaza de la Independencia - Plaza Grande Quito Ecuador,dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, güney amerika gezi planı, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim, güney amerika gezi planı

Sehrin kalbi konumunda ki meydan dort ayri bina olusturuyor. Bunlar, Bolge Sarayi, Baspiskoposluk Sarayi ( Palacio Arzobispal), Baskanlik Sarayi ve Quito Katedrali. Ogrencilerin cogunlukta oldugu meydan yerli halkinda bulusma noktasi. Pek cok restaurant ve kafe de burada yer aliyor.

IMG_3082

3. Baspiskoposluk Sarayi ( Palacio Arzobispal De Quito )

Papa 3. Paul’un papa olarak dini lider olarak secilmesinden sonra yapimina baslanan Baspiskoposluk Sarayi uzun yillar dini bir mekan olarak hizmet vermis. Ancak Quito’nun bu onemli dini yeri  gunumuzde icin alisveris merkezi olarak kullaniliyor.

Palacio Arzobispal The Archbishop’s Palace Quito Ecuador, dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, güney amerika gezi planı, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim, güney amerika gezi planı

Palacio Arzobispal – The Archbishop’s Palace Qutio Ecuador

Quito’da gezilecek yerler icinde onde gelen Baspiskoposluk Sarayinin icinde geziginlrin hosuna gidecek turden dukkanlar, restorantlar , barlar ve kafeler yer aliyor.

Palacio Arzobispal - The Archbishop_s Palace Qutio

4. Quito’dan  Dünyanın Ortası Ekvator Gezisi ( Mitad Del Mundo )

Ekvator cizgisinin gectigi ve Mitad Del Mundo – Dünyanın Ortası ( the Middle of the Earth ) aniti ile ilgili daha detayli olarak yazdigim gezi notlarimi buradan okuyabilirsiniz.

5. Calle La Ronda –  Ronda Caddesi

Calle La Ronda Quito Ecuador

Calle La Ronda Quito Ecuador

1800’lu yillarin ruhunu yasamak isterseniz  renkli,  Arnavut tasli sokaklari ile La Ronda gercekten cok guzel. Bohem tarzi kafe ve restaurantlarin yer aldigi La Ronda’yi sabah erken satlerde gezdim. Bu yuzden pek cok yer acik degidi ama yine de cok sevdim.

6. Basílica del Voto Nacional

Basílica del Voto Nacional Quito Ecuador, dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, güney amerika gezi planı, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim, güney amerika gezi planı

Şehrin bir diğer ucunda yer alan bu Guney Amerikanin en buyuk Neo – Gotik kilisesi sehri yukardan goren catisiyla biliniyor. 115 basamaklik kulesiyle de gorulmeye deger. Kilisenin yuksek noktasina cikmak icin giris ucreti $2.

Basilikanin ustunde ahsap bir  kopruden gecip sonra yine merdivenlerle daha da yukariya cikiyorusunuz. Kilisenin ustunde gordugunuz  manzara bu zahmete deger.

7. Loma el panecillo

200 metre yukselikte bu aliminyum Bakire Meryem Heykeli sehrin hemen her yerinden gorulebiliyor. Bulundugu yerin ve  cevresinin cok guvenli olmadigini duymustum. Gece cok guzel bir sekilde isiklandiralan bu heykelin uzaktan resmini cekmekle yetindim.

Ben yapamadim siz yapin

Eger Quito’da bir gunum daha olsaydi Terefelikle ( TeleferiQo) 800 metre yukari  cikacak ya da Avinida Los Volcanes – Volkanlar caddesinde  Sira sira dizili volkanlari gorebilecektim. Bir daha ki sefere artik.

Quito’da Nerede Kalınır?

Quito’da nerede kalinir, ben Quito’da nerede kaldim anlatmaya gecmeden once Quito’da konaklama secenegi ile ilgili bir kac aciklama yapmamda fayda var.

Quito New Town Ecuador

Quito’nun yeni yerlesim bolgeleri

Guney Amerika’da dikatimi ceken seylerden biri, tarihi kasabalarin gun icinde canli civil civilken belli bir saatten sonra pek cok dukkanin ve restorantin erken denecek bir saatte kapanmasi.

dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim.JPG

Sokaklardaki bu canlilik aksam saatlerinde bitiyor, Quito gezi rehberi

Eger ben gorecegimi gordum bu saatten sonra disari cikmam biraz sessiz sakin bir yer olsun diyorsaniz Quito’nun  tarihi merkezi dogru secenek ama canli olsun  derseniz sehrin yeni yerlesim yerinin aksam gec saatler de bile capcanli oldugunu gordum.

Quito'da Nerede Kalınır

Bende  Plaza de San Fransico Meydanindan 2 dakika uzaktaki   Hotel Boutique Portal de Cantuña‘da kaldim eski kasabanin icinde oldugu icin pek cok yere yakindim.

Quito'da Nerede Kalınır, dünyanın ortası ekvator, quito'da gezilecek yerler, güney amerika gezi planı, ekvador gezi rehberi, dünyanın ortası neresi, güney amerika gezilecek yerler, quito gezi rehberi, nasil gezdim, güney amerika gezi planı

Bu arada La Mariscal bolgesi canli gece hayati kafeler ve hosteller icin uygun bir bolge.

Quito’da Nerede Yenilir? : Quito Gezi Rehberi

Bir itirafda bulunmam gerekirse Quito’da kosusturmacayla gecen 3 gunde farkli restauranlar aramak yerine keseme ve kafama en uygun buldugum Menestras Del Negro adli fast food restorant oldu.

Bu yuzden her aksam Menestras Del Negro ‘daydim. Fast food olmasina ragmen yine de yerel tadlar iceren bu restarant , etler fasulye ya da mercimek, pilav ile servis ediliyor. Butceniz darsa harika bir secenek.

Republic of Cacao tarihi sehir merkezinde oldukca hos bir cafe. Hem kahvelerini hem de cukulatalari tatlilarini denemenizi tavisye ederim.

Havaalanindan Quito sehir merkezine nasil gidilir?

LATAM Havayollarinin zamanlamasi o kadar iyi ki 😒 Sabah 2-3 civari variyorum Quito’nun Mariscal Sucre Uluslararasi Havaalanina. Havaalani tarihi sehrin bir hayli disinda ve sabahin bu saatinde hic bir toplu tasima araci calismiyor. Neyse ki onceden ayarladigim taksi beni havaalanin disinda bekliyor. Takside uzun suren bir sessizlikten sonra otelime variyorum. Check – in yaptiktan sonra ilk is tabiki hemen dinlemek oluyor.

Peki Quito Havaalanin’dan tarihi sehir merkezine toplu tasima var mi ? Evet, havaalanin in disindan bekleyen toplu tasimanin bir parcasi olan yesil otobuslere biniyorsunuz ve otobus sizi Rio Coco otobus duragina goturuyor. Oradan da metrobuslerle tarihi sehre variyorsunuz. Yesil otobuslerin bilet fiyati $2.

Ya da ozel otobus sirketi   Aerosevicios (http://www.aeroservicios.com.ec/horario/#page-top) ile sehir merkezine varabilirsiniz. Bu Otobuslerin  kalkis saatleri  yesil otobuslerden daha uygun ama bilet ucreti $8.

Yorumlarinizi ve goruslerinizi bekliyorum

Iyi yolculuklar

Mutlu latin amerika gezisi, latin amerika gezilecek yerler, güney amerika gezisi,  quito gezilecek yerler, ekvador gezi rehberi, güney amerika gezisi, güney amerika gezilecek yerler, güney amerika gezisi, ekvador gezilecek yerler, güney amerika gezisi, latin amerika gezilecek yerler, quito gezilecek yerler,  güney amerika gezisi

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

13 Yorumlar

  • […] Adalari ve UNESCO Dunya Mirasi olan baskent Quito. Ekvador’da Gorulecek yerler  hakinda daha detayli bilgi icin Quito Rehberi ve Mitad Del Mundo Gezi rehberi‘ni yakinda […]

    Yanıtla
  • Özlem Soydan
    Haziran 2, 2018 at 9:21 am

    Ah ne de lezzetli olur kahveler oralarda…
    Quito’yu ben “Cities & Natural Disasters” adlı proje çalışmamın doğal afet yaşanan kentler listesine eklemiştim, isteyen öğrencim seçsin diye. Bu sevimli isim aklımda sadece böyle kalmış. Çok da güzel, gezilesi bir yermiş meğer. Fotoğraflarınız da çok güzel. Cıvıl cıvıl renklerle gökyüzünün grisinin kontrastına bayıldım. Ne güzel bir ışık var. Hemen gidesim geldi 🙂 Muhtemelen bu derinlik, kenti olduğundan daha geniş gösteriyor, daha ferah hissettiriyordur.
    Konaklama fiyatları makul ölçülerde mi Mutlu Bey? Aslında genel sorayım; sizce Ekvador ekonomik bir seçenek mi?

    Yanıtla
  • Nasil Gezdim?
    Haziran 2, 2018 at 9:42 am

    Ozlem hanim yorumunuz icin tesekkurler. Gercekten de civil civil renkler yasamlarinin kulturlerinin bir parcasi Ekvadorlularin. Fiyatlar genel olarak uygun. Sanirim 300 dolar civarinda bir miktar odedim otel odasi icin ki fiyatliydi. Ama otel tam tarihi merkezde avlulu koloni mimarisinin izlerini tasiyan bir oteldi. Sanirim yeni kasabada cok daha uygun fiyata otel ve hostel var ayrica gece hayati orda.Keske yeni yerlesim yerinde kalsaydim dedim. Tarihi kasabada aksam saat 7’den sonra kimse yok sokaklarda. Sehrin eski kasabasi yasayan bir sehir yani turistler icin dizayn edilmemis o yuzden her keseye uygun yerel halkin alisveris yaptigi dukkanlar mevcut. Tek pahali olan republic de cacao’da ictigim kahveydi sanirim ama luks denebiliecek bir yer. bir kahve ve tatli 7 dolar civarindaydi ki fiyatli. Aksam yemegini de bahsettigim yerde yedim cok uygundu fiyatlar. Eger gunluk tur alirsaniz 70-80 dolardan basliyor sanirim. Ekvator’u kesinlike Peruya da Sili’ye ile yapilacak bir geziye eklemek en ekonomik yol. Umarim yardimci olmusumdur.

    Yanıtla
    • Özlem
      Haziran 2, 2018 at 11:57 am

      Hem de nasıl yardımcı oldunuz! Blogumdan etmiştim, şimdi bir kez daha teşekkür ederim bu yararlı bilgiler için. Hemen değerlendirelim biz bu konuyu bu akşam. Bol gezmeler!

      Yanıtla
  • Gezen Kedi
    Haziran 7, 2018 at 6:18 am

    Kaldığınız otele, şehrin mimarisine bayıldım. Basilika’nın tepesinde çektirdiğiniz fotoğtaf harika. Bir soru? Güvenli bir yer mi peki? Kendinizi güvende hissettiniz mi seyahatiniz sırasında? Bir de dil sorunu yaşadınız mı?

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Haziran 7, 2018 at 6:44 am

      cok tesekkur ederim. Dil sorunu cok az da olsa yasadim ama inglizceden uydururup ispanyolca ;ya dondurdum kelimeleri 🙂 Tarihi mekanda sokaklar issizlasoyor ama bir sorun yasamadim. Tek sorun yasadigim ulke Sili oldu cok kalabalik bircaddede sirt cantamin fermurariniacmislar . Neyseki icinde bir sey yoktu.

      Yanıtla
  • […] Tarihi kasabasiyla ( Old Town Quito) ve cevresinde yer alan yanardaglariyla Guney Amerikay’i ziyaret edenlerin es gecmemesi gerken guzel bir sehir Quito. […]

    Yanıtla
  • Krakow Gezi Rehberi
    Eylül 1, 2018 at 1:52 pm

    […] Quito Ekvador Gezi Rehberi […]

    Yanıtla
  • Mumammed Ōz
    Haziran 15, 2019 at 11:16 am

    selamin aleyküm, deger bilgileriniz icin teşekkürler. Allahin izniyle ben ve sözlüm gideceğiz seneye. aklımıza takılan sorular olursa sorbilirmisiyiz buradan?

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Haziran 15, 2019 at 11:17 am

      Muhamed bey, tabiki ne zaman isterseniz.

      Yanıtla
  • Haydar Aliyev
    Eylül 13, 2023 at 1:35 pm

    Hocam, emek, çalışma çok güzel. Bir kaç farklı ülkeyle ilgili yazınızı okudum ama imlaya da dikkat etmeniz gerekiyor.

    Yanıtla
    • Nasil Gezdim?
      Eylül 13, 2023 at 1:55 pm

      imla hatasinin nerede oldugunu soyleyin, hemen duzelteyim

      Yanıtla

Bir Yorum Bırak