Menu
Genel

Ibiza Gezi Rehberi ve Ibiza Gezilecek Yerler

Ibiza Gezi Rehberi, Ibiza Gezilecek Yerler, Barselona’dan Ibiza’ya nasil gidilir ?

Ibiza Gezi Rehberi

Ibiza Gezi Rehberi

Ibiza gezi rehberime hosgeldiniz. Ispanya en sevdigim ülkelerden biri . Farkli zamanlarda ziyaret ettigim Melilla  da beni  cok etkilemisti. Ispanya’da gezilecek yerler arasinda “Parti cenneti” olarak bilinen Ibiza‘ya bir de yogun olmayan sezonda Mart ayinda gideyim dedim. Kisin ada halkiyla basbasa kalan Ibiza, baharin bu ilk gunlerinde bile capcanliydi. Hemen belirteyim o kavuran Akdeniz sicagini bulmak mumkun degil ancak bir tshirt ve montla cok rahatliklar gezebilirsiniz adayi. Sicaklik 15 – 18c derece civarindaydi. Ibiza ‘da gezilecek yerler, neler nenir, nerede kalinir, Barcelona ‘dan  ibiza’ya  nasıl gidilir. Iste sizin icin hazirladigim Ibiza gezi rehberim.

Ibiza Gorulecek Yerler

Ibiza Adasi  Nerede ?

Ibiza Adasinda gezilecek yerlere gecmeden önce Ibiza hakkinda birkaç bilgi vereyim. Ibiza, Iber yarım adasında yer alan Balear takımadalarında biri. Ibiza Kasabasi ( Ibiza Town ) 560 km karelik adanin ana kasabasi ve 16. yuzyilda Türkler gelebilecek saldirilara karsi kurulmus.

Ibiza  Gezilecek Yerler : Ibiza Gezi Rehberi

Ibiza Gezi Rehberi

Balear takimadalari  Minorka, Mallorca, Ibiza ve Formenteradan olusuyor. Formentera  ise Ibiza’nin sadece 6 kilometre uzaginda. Ibizaya yaptigim bu kisa gezide oraya gitme imkanim olmadi ancak bu kisa sehir gezisinde iki gunde gormeye yetecek cok sey var. Formentera’ya Ibiza’dan ayni gun icinde gidip geri donmek mumkun.

Ibiza Gezi Rehberi

Ibiza Sokaklari

Marinadan baslayarak sehirin dar sokaklarini gezmeli oradan adanin tarihi yeri olan Dalt Vila’ya gitmelisiniz. Dalt Villa, adanin tepelik kismina kurulmus eski kasabasi ve tam tepedeki Dalt Villa Katedraliyse tum hasmetiyle Akdenizi seyrediyor sanki.

Ibiza Gorulecek Yerler

Paseo Vara de Rey de hem tarihi bir gormek isteyenler hem de yiyecek bir seyler arayanlar icin iyi bir secenek.

Dalt Villa Katherali

Ibiza Gezi Rehberi

Ibiza’da Neler Yemeli?

Ispanya benim icin tam bir yemek cenneti. Ispanya’ya gidip tapas ve deniz urunleri yememek olmaz. Bilmeyenler icin soyleyeyim. tapas bizde ki mezeyi animsatan ara sicak ya da baslangic yemekleri. Bunlardan en az3-5 tane siparis etmeniz gerekiyor. Cumartesi aksamiyidi sanirim  aksam yemegi icin bir yerler ararken El Zaguan adli bir restoranta denk geldim. Sanirim saat aksam 7-8 civariydi. Yari dolan olan restaurantin dolmasi inanin cok uzun surmedi. Ada halkinin arasinda cok populer oldugu belli.

IMG_3723

Ekmek ustu kizartilmis peynir  🙂

Restorant’ta yiyeceklerinizi menuden  siparis edebileceginiz gibi garsonlarin tepside masaniza getirdigi kucuk aperatifleri tadabilirsniz. Eger bu apareatifleri begenirseniz tabagina birakiyor ve hesap zamani gelince tabaginizda ki kurdanlari sayiyor ( bu kucuk aperatifler bu kurdanlarla servis ediliyor) .Gittigim ikinci bir restorant ise La Cava idi. Burada da tapas ve ispanyol kopuklu sarabi ile yapilan Sangria denedim. Bu barinda oldugu Paseo Vara de Rey’deki diger butun restaurantlar cok hos hem de keseye uygun.

IMG_3748

Ibiza’ya nasil gidilir?

Turkiye’den Ibiza’ya dogrudan ucus yok ancak Iberia Havayollari ile Barcelona’dan ya da Madrid‘ten baglanarak  kolaylikla gidebilirsiniz. Ayrica Zurih, Munich, Londra basta olmak uzere Avrupanin pek cok sehrinden de Ibiza’ya ucuslar var. Bu ucuslarin buyuk bir kismi sezonluk. Lufthansa gibi flagship havayollarinin yani sira Ryanair gibi dusuk butceli hava yolu sirketleri de ucuyor Ibizaya.

Barselona ‘dan Ibiza ‘ya  nasıl gidilir ?

Ibiza’ya uçakla gitmenin disinda bir alternatif yolu ise Barcelona’dan feribota binmek. Iki ayri ferobot firmasi tasimacilik isini üstlenmis. Feribot seferleri günlük olarak yapiliyor ve yolculuk yaklasik  8 -9 saat sürüyor. Asagida sizin verdigi linkden feribot seferleri hakkindan daha detayli bilgi almak icin tiklayabilirsiniz.

Ibiza Ulasim

Pasaport Kontrolu, Ibiza Havaalanindan Sehir Merkezine Nasil Gidilir?

Ibiza Havaalani çok büyük degil. Sanirim Mart ayi yüksek sezon degil. Bu nedenle gerek pasaport kuyrugunda çok uzun süre beklemem gerekmedi. Pasaport kontorolunden de geçince hemen havalaanin disina çiktim. Havaalanindan sehre varis hem ucuz hem kolay. Havaalaninin disinda küçük bir otobüs duragi var. Burada  otobüse birenerek sehir merkezine kolayca gidiyorsunuz. Otobüs biletine kaç Euro verdigimi hatirlamiyorum ama otobus bileti cok cuzi bir miktardi. Yaklasik 10-15 dakika sonra sehir merkezine variyorsunuz. Taksiye kesinlikle gerek yok.

IMG_4494

Ibiza’da Nerede kalmali?

Her keseye  uygun otel ya ha hostel ( yurt) mevcut adada. Ben her ne kadar cok uzun planlamadiysam da denizin mavisini o kadar ozlemistim ki mutlaka deniz manzarali bir otel olsun dedim ve THB Los Molinos’da konakladim.  Sabah kahvaltisi da olan ve sehre yakin bir yerde bulunan bu otelden  cok memnun kaldim. Her ne kadar denize girme imkanim olmadiysa da en azindan balkonda oturup masmavi denizin ve parlak gokyuzunun tadini cikarttim.

Ibiza için vizeye ihtiyaç var mi ?

Evet, ne yazik ki Normal T.C pasaportlari  Schengen vizesine tabi. Yesil pasaport sahipleri ise vizeden muaf. Ama vizeyle ilgili tum degisiklikleri icin rezervasyon yapmadan once Ispanya Konsoloslugun’dan takip edin. Yorumlarinizi bekliyorum.

Iyi yolculuklar.

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

2 Yorumlar

Bir Yorum Bırak