Menu
🇰🇪 Kenya / Kenya

Mombasa Kenya Gezi Rehberi

Mombasa Kenya Gezi Rehberi

Kenya gibi hem dogasi hem tarihi zengin bir ulkeye gitmisken Mombasa’da, hem Hint Okyanusunun tadini cikarip  hem de Ulusal Parklarinda safari yapmak istedim. Nairobi de cok guzel bir terchi olabilirdi ama denize uzak olmasi nedeniyle Mombasay’i terch ettim. Gerci yuzecek cok vaktim  olmadi ama Hint Okyanusunun mavisi bile beni benden aldi. Sizin icin hazirladigim Mombasa Kenya Gezi Rehberim.

Mombasa  Gezilecek yerler

Fort Jesus Muzesi

UNESCO dunya mirasi olan Fort Jesus 15 . yuzyilda Portekizliler tarafindan insa edilmis. Bugun ise Mombasa’nin olmazsa  olmazlarindan  Hem Kalenin cok bakimli hem de kaleden manzara gercekten cok guzel.

Mombasa Tusk ( Mombasinin Fildisleri)

1956‘da Prenses Margaretin Mombasayi ziyareti  serefine Moi Caddesinde yapilan bu fildisi gorunumundeki anit o gun bugundur orada ve Mombasanin sembollerinden biri.

Mombasa Kenya

Old Town ( Mombasa eski sehir)

Osmanli- Arap mimarisinin etkilerinin goruldugu eski kasabanin icinde  Ugali pisiren ya da kahve kavuran yerli kadinlari gormek mumkun.

Guzel islemeli Hindu tapinaklarini da ziyaret etmenizi oneririm

  • Peki nedir Ugali? Ugali misir unundan yapilan pismis irmigi animsatan bir tur yiyecek . Kenyada ugaliyi pirince ve patatese alternatif olarak Körili yemeklerin yaninda sunuluyor. 
  • Neden osmanli ve Arap mimarisi? Osmanli Imparatorluguna bagli olan Arap eyaletlerinden gelen tuccarlar buraya yerlesmisler bu yuzden de yemeklerde ve mimarinde bunun etkilerini gormek mumkun.

Diani ve Bamburi Plajlari

Kum ve deniz sevdalilari icin birebir.

Mombasa’da Nerede kalinir?

Mombasa’da da diger ulkelerde oldugu gibi her keseye uygun kalacak yer secenekleri. Hostelen luks tatil koylerine kadar. Hostel turu bir yer ariyorsaniz  Nyali plaji uzerinde iki secenek size Tuliabackpackers  ve Lienmach house 

Bence Sun n’ Sand Beach otelinde herseyin icine dahil oldugu bir tatil koyunde kalmayi terch ettim. Mombasa’nin disinda  kalan ve  Kikambala plaji uzerine insaa edilen bu otel ucuz ama luks bir yerde kalmak isteyenler icin  uygun degil. 7 gunluk tatilimin 1 gununu safariyle 1 digerini Mombasayi gezerek gecirdigim icin cok umurumda degildi.

Kenya 2011 158

 

Ve Tabiki Safari

Tsavo East Safari gezi notlarimi buraya tiklayarak okuyabilirsiniz.

Mombasa Havaalanindan Sehir mekezine nasil gidilir?

Havaalaninda disinda bekleyen pek cok taksi var bunlar gideceginiz ere gore sizden 1000-1500 Kenya Silingi aliyorlar ve sehir merkezine yaklasim 15 dakika suruyor.

Nelere Dikkat Etmeliyim ? Kenya Guvenli mi?

Kenya oldukca fakir bir ulke. Her ne kadar turizm ulkeye para getirse de bu halkin kalkinmasini saglamamis. Bu yuzden sokaklarda ve kalabalik icinde gezerken cok dikkatli olmanizi tavsiye ederim.

Mombasa Kenya

Bu Bolge ve market kulturel onemi olmasina ragmen otobus soforu guvenlik nedeniyle otobusun penceresini dahi acmamis gerektigini soyledi.

Mombasa gunluk gezi icin bir parcasi olarak bizi et marketine goturduler ben iceri girmek istemedim ve tur calisanlarinda biri benim yanimda bekledi. Oteldeki Ingiliz bayanlardan biri minubuse atlayip Mombasaya gitmek istedi ancak otel calisanlari izin vermediler.

Eger gurup halinde gezerseniz ya da uzunca bir sure Kenyada yasayip yerli halkin icine karisabilmisseniz sorunssuz bir tatil gecirceginizden eminim.

Son olarak yerli halktan izin almadan  resimlerini cekmeye calismayin cunku bundan gercekten hoslamiyorlar.

Iyi Yolculuklar

Mutlu

Hakkımda

Merhaba, 2002 yılında Dublin'e gerçekleştirdiğim ilk yurtdışı gezimden beri dünyayı keşifteyim. Bu kesifte pek çok güzellik gördüm ve 2016'da, Nasıl Gezdim'i gezilerimde edindiğim deneyimleri benden sonra oralara gidecek olanlara ışık tutmak ve ilham kaynağı için kurdum. Sorulariniz, gorusleriniz ya da diger konular icin bana nasilgezdim@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Iyi yolculuklar Mutlu

Yorum

Bir Yorum Bırak